Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.11.24, 15:06

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 Olej z Lidlu 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Vít Široký píše:
No, myslím že Kristensen asi špatnou hlavu pozná ;)

Taky bych řekl :D

13.9.07, 18:41
Pspvek Reklama

Hluchoň

Příspěvek 
Radic píše:
Vít Široký píše:
no, myslím že kristensen asi špatnou hlavu pozná ;)

taky bych rekl...a co se tyce tech oleju. Kazdy at si lije do auta co uzna za vhodne. Ja bych tam nejake nezanckove taky nedal. Nepoznam to treba na chodu motoru ale na jeho zivotnosti urcite. A co se tyce vybehanych starych motoru...tam je to vazne jedno. Taky od ted prechazim na M7ADSIII Turbo...predtim nejake Paramo.
já se řídím tím, co jsem z auta vypustil, když jsem ho přivezl domu, to bylo něco mezi olejem a asfaltem, v dílenský příručce jsem našel požadavky na olej, zároveň se tam uvádí i několik dobových olejů, náhodou madit ještě jeden z nich vyrábí, stojí asi 60 korun, je to taky takový nic moc, ale co, jede to na to, nezlobí to, nežere to, tak co bych to řešil. Měním kolem 7 tisíc a mám klid. Jo, kdybych koupil auto třeba od dědy, ten má favorit mazaný shellem a vevnitř je všecko krásně čistý (aspoň pod ventilovým víkem) a jen potažený zlatým filmem, tak bych se k tomu taky choval jinak.

13.9.07, 18:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Speeder píše:
No nebyl bych si tim tak jistej, když otevře víko a najde tam něco "mazlavýho neidentifikovatelnýho" jestli tomu dostatečně rozumí. Nevím, připadá mi, jako by jste se celou dobu bavili o PDčku z pašíka a ne o motoru škoda doslova simply clever.

Pokud by tam byla voda tak tam máš emulzi (barva asi jako kafe s mlíkem) ale tohle bylo jak špinavá černá vazelina, prostě takovej mazut a jestli čteš dobře tak právě proto že se komplet motor nerozdělával tak jsem napsal "takřka stoprocentní" což u mě znamená "skoro, ale...." Těsnění pod hlavou a tyhle věci kolem toho byly v poho, to se neboj nějakej ten pátek auta dělám a co se toho týče tak jsem jako hlavní zaměstnání měl řidič + mechanik a dnes dělám jako hlavní práci motory do lokomotiv ať už obyč ČKD nebo Caterpilar. Doma podnikám jen jako přivýdělek ale legálně. Tohle prostě bylo jednoznačně olejem, ničím jiným.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

13.9.07, 19:10

Příspěvek 
Šemik píše:
Jakým olejem a jak dlouho proplachuješ?

Leonid by to asi taky potřeboval.... :roll:

Normálně klasickým Paramo vyplachovým, když třeba přijede někdo s prasklým těsněním tak ten motor nijak nevymejvám. Vypustím oil, vyměním těsnění dám novej oil filtr + výplachovej olej, projedu jen tak na lehkou nohu ale pěkně do ohřátí (20 - 30km) a vypustím vyměním zase filtr a dám novej olej a je to všechno v pohodě. U toho fáva hodně pomohl ten hadr a spousta otírání, pak teda ten výplach a pak novej jen na těch 5000km a pak zase novej a už to bylo v poho.

13.9.07, 19:14

Příspěvek 
Aha, děkuji.

Kolik to tak stojí ten proplachovací olej?

13.9.07, 19:16

Příspěvek 
Šemik píše:
Aha, děkuji.

Kolik to tak stojí ten proplachovací olej?

Jmenuje se Paramo V2 a měl by stát cca 70-80kč litr, asi jak kde.

13.9.07, 19:37
Moderátor

Příspěvek 
ja bych z lidlu taky nekkoupil...ale ne kvuli kvalite, ona by to skudka skousla, teda do myho motoru ne,ale klasika 120ka obyc , to jo... jenomze olej mas lejt furt stejnej a kdyz najedes 5000km a potrebujes vymenit tak uz ho v lidlu nemaj.. :( to je naprd..uz proto je lepsi ten m6 AD

http://kachnis.techsajt.cz

13.9.07, 19:45
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
este jeden zaujmavy poznatok, oleje co som povypustal z inych aut lejem do buginy a tam si motor S120 upraveny nadherne a potichucky stale chodi :))

14.9.07, 05:53
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Já s nim mám osobní zkušenosti. :( :(
Hroznej ojel - nic víc se nedá řict. Koupen byl do Škody 125L.
Po 500 km jízdy na dálnici - kolem 4000 ot. pak na volnoběh kontrolka oleje jenom svítila a neblikala - nikdy předtim s jinym olejem se to nestalo. Ojel byl hrozně řídkej, ale už nezhoustnul. Když ho kontroluju, vytáhnu tyčku a všechno mi to zkape - vizkozita asi jako mléko.
Nesnesitelná čoudivost, nesnesitelná spotřeba oleje... Prostě neni nad Mogul Forte!!! :-) To je lahudka pro nasi 125ku. A jeste s benzinem Natural 95 na nás nemá žádná Fábie 1.2 HTP a možná ani 1.4 MPi. Po zkušenosti z autoškoly - ta čtrnáctka - to je hroznej loudal.

23.10.07, 14:54
Hluchoň

Příspěvek 
ono s tou čtrnáctkou opatrně, dělali se dvě verze, louda 44kW a pak dost svižná 50kW verze, ta tahala hezky a 180 ji nedělalo nejmenší potíže

23.10.07, 14:57
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
Vít Široký píše:
ono s tou čtrnáctkou opatrně, dělali se dvě verze, louda 44kW a pak dost svižná 50kW verze, ta tahala hezky a 180 ji nedělalo nejmenší potíže

ještě se dělala 1.4 16V 74KW :wink:

23.10.07, 15:02
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:

No je fakt že máme nejslabší verzi a ještě od blbů co neuměj jezdit trochu rozhašenou... Ale fakt, že když byli otáčky vyšší než 3000, tak jevila známky zrychlování. Ale za žádnou cenu nepřitlačila do sedačky.

23.10.07, 15:03

Příspěvek 
Sadra17 píše:
Vít Široký píše:

To tam máme s automatickou převodovkou na diagnostiku... :-) porouchaná od výroby. :-D

23.10.07, 15:03
Hluchoň

Příspěvek 
Sadra17 píše:
Vít Široký píše:

to jo, jenže ta nemá s těmi které zmiňuji společného lautr nic, zrovna tak jako 55kW 1.4, ty dvě o kterých píšu jsou poslední evolucí 8V motoru z 1000MB

23.10.07, 15:12
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
Sadra17 píše:
Vít Široký píše:

to jo, jenže ta nemá s těmi které zmiňuji společného lautr nic, zrovna tak jako 55kW 1.4, ty dvě o kterých píšu jsou poslední evolucí 8V motoru z 1000MB

Pokud myslíš 1,4 55 kW tak ta už není "stará dobrá" OHV ale 2xOHC 16V.

23.10.07, 16:35
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další