Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 05:08

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 Oprava elektronického spínače zapalování Favorit 
Autor Zpráva

Příspěvek 
A díval ses na ten odkaz co jsem tady dával? Je to taky Kroměříž stejně jako PAL Magneton takže by to mělo být kvalitní a cena je myslím přiměřená 476 Kč.

2.1.08, 15:48
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Ten spínač jsem nakonec pořídil nový originál PAL – je naprosto stejný jako byl spínač původní. Vyšel na 300Kč, nakonec byl levnější než čínská replika za 405. Za 300 byl z toho důvodů, že byl nalezen ve skladě po asi 10letech, dali mi záruku pouze na odzkoušení. Ale je postě nový a originál. Jinak v tom co mi odešel, je podle všeho zjištění vadný pouze 1 odpor. Koupím ho, vyměním a dám vědět.

15.1.08, 19:42

Příspěvek 
Tak jsem si po čase našel čas a zaměřil se na opravu spínače.Zjištěn byl vadný pouze 1 odpor, ten, co má parametry 180Ω 1W, po výměně vše funguje, jak má. Výsledná cena opravy byla 2 kč + cca clkem 2h práce (proměření, sletování, celého spínače).

25.3.08, 19:46

Příspěvek měření multimetrem
Martin píše:
Radši kup jiný, protože běžně dodávané součástky jsou velmi nevalné kvality a již jsem se několikrát spálil. Funkčnost tranzistoru ověříš pípákem na multimetru.

Ahoj, pro tebe banální otázka, ale chci se zeptat jak se proměří funkčnost ETZ, indukční cívka v rozdělovači a zapalovací cívka u škoda favorit multimetrem, na co jej mám nastavit, jaké jsou hodnoty a hlavně jaký je postup, neví jak na to. Dík.

2.12.09, 12:33

Příspěvek Re: měření multimetrem
yukatan píše:
Martin píše:
Radši kup jiný, protože běžně dodávané součástky jsou velmi nevalné kvality a již jsem se několikrát spálil. Funkčnost tranzistoru ověříš pípákem na multimetru.

Ahoj, pro tebe banální otázka, ale chci se zeptat jak se proměří funkčnost ETZ, indukční cívka v rozdělovači a zapalovací cívka u škoda favorit multimetrem, na co jej mám nastavit, jaké jsou hodnoty a hlavně jaký je postup, neví jak na to. Dík.

Zdravím tě, cívku v rozdělovači: vytáhneš oba konektory ze spínače(ETZ) změříš mezi nima odpor měl by kolem 3500 +-500 Ω, u starých cívek vyrobených někdy do r. 91 je to kolem 7000Ω. Indučku proměřit neumím, když jsem měl na ni podezření, řešil jsem to výměnou metodou, ale nikdy se mi nestalo, že by indučka odešla. Etz spínač taky v domácích podmínkách jako celek neproměříš, řeším to opět výměnou metodou. Až když máš jistotu, že je spínač vadnej, můžeš ho kuchnout a proměřit jednotlivé odpory a tranzistory na tištáku. Já tam nakonec 1 odpor vadnej našel, vyměnil a spínač zas fungoval, pak měl kámoš doma taky vadný spínač, bylo to opět tím samým odporem. Ale dneska než se v tom vrtat, je lepší od někoho koupit použitej spínač za 50-150kc, to před těma 2 roky byl spínač na veskáči za 400 a novej za 7-800. U žádné z cívek ani u spínače se nic nastavit nedá, jediné až to budeš mít v kupě nastavíš pootočením rozdělovače základní předstih a pak doladíš stroboskopem. U 135 jsem nastavoval kolem 5° u 130 a 136 kolem 7° na LPG 10-12°.

2.12.09, 20:41
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3