Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 20:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 115 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 Špatně startuje za studena ( konečně vyřešeno) 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Mirmar píše:
To jsem nezkoušel , jak to mám udělat? Vždycky když jsem poprvé nastartoval tak byl teplej ten kabel co vede od startéru k baterce

bol teplý celý ten kábel po celej dĺžke? to znamená veľký odber, čo je v podstate normálne, ak by bola horúca iba niektorá koncovka tak je chyba v nej...

18.10.08, 10:01
Pspvek Reklama

Příspěvek 
michalkatka píše:
Mirmar píše:
To jsem nezkoušel , jak to mám udělat? Vždycky když jsem poprvé nastartoval tak byl teplej ten kabel co vede od startéru k baterce

bol teplý celý ten kábel po celej dĺžke? to znamená veľký odber, čo je v podstate normálne, ak by bola horúca iba niektorá koncovka tak je chyba v nej...
No půjdu to ještě omrknout něco vyzkouším a zase příjdu. Snad to bude jen ta spínačka.

18.10.08, 10:23

Příspěvek 
Mirmar píše:
No půjdu to ještě omrknout něco vyzkouším a zase příjdu. Snad to bude jen ta spínačka.

nebol by si rád keby to bol iba zoxidovaný spoj napr. na niektorom silovom kábli :?: .... keď vieš príčinu tak sa opravuje dobre, najťažšie je to nájsť... :arrow:

18.10.08, 10:31

Příspěvek 
michalkatka píše:
Mirmar píše:

nebol by si rád keby to bol iba zoxidovaný spoj napr. na niektorom silovom kábli :?: .... keď vieš príčinu tak sa opravuje dobre, najťažšie je to nájsť... :arrow:
To víš že bych byl rád ale není tomu tak. Ted jsem přišel od auta a furt nevím. Jak jsem už psal natahoval jsem drát od startéru ten malý k baterce. Když nebylo zaplé zapalování startér točil podle sluchu dobře, pak jsem zapnul i klíček zapalování, drátek přiložil opět k baterce a začlo to znovu zaseknutí a pochvilce bylo slyšet jak pastorek běží naprázdno. Je to takový jak když by volnoběžka lítala tam a zpátky. Koukal jsem i na kompresi zdá se být dobrá, potom svíčky ty byly bílohnědé, jo a taky jsem zkoušel zkoušečkou jestli jde proud do toho malého drátku u startéru a při sepnutí spínačky se žárovka rozsvítí. Kontrtolky a dálková světla při startu pohasnou opravdu jen nepatrně. Tak nevím.

18.10.08, 13:59

Příspěvek 
keď si priložil plus na cievku štartéra a štartovalo to dobre, tak zrejme to bude tá spínačka...

18.10.08, 14:03

Příspěvek 
michalkatka píše:
keď si priložil plus na cievku štartéra a štartovalo to dobre, tak zrejme to bude tá spínačka...
Jo ten kabel jsem natáhl na plus ale říkám startér jen točil motorem v zapalování nebyl klíček jo. Potom jsem jen zapnul klíček do polohy 1 aby se rozsvítili kontrolky , spínačku jsem právě vůbec ještě nespínal. Jenom jsem zase přiložil malý drát na plus baterky a začalo to zlobit. Tak nevím jestli si rozumíme. Taky by bylo lepší kdybych jen vyměnil tu spínačku, ale furt si nejsem 100 procentně jistej jestli je to opravdu tím. Dá se nějak vyzkoušet tá spínačka nebo je na to nějakej spolehlivý fígl?

18.10.08, 14:26

Příspěvek 
michalkatka píše:
Jo ten kabel jsem natáhl na plus ale říkám startér jen točil motorem v zapalování nebyl klíček jo. Potom jsem jen zapnul klíček do polohy 1 aby se rozsvítili kontrolky , spínačku jsem právě vůbec ještě nespínal. Jenom jsem zase přiložil malý drát na plus baterky a začalo to zlobit. Tak nevím jestli si rozumíme. Taky by bylo lepší kdybych jen vyměnil tu spínačku, ale furt si nejsem 100 procentně jistej jestli je to opravdu tím. Dá se nějak vyzkoušet tá spínačka nebo je na to nějakej spolehlivý fígl?

18.10.08, 14:26

Příspěvek 
Mě se to pořád nějak nezdá.. jakoby byl nějak velký předstih, protože bez pálení svíček to točí dobře jak píšeš... :roll:

Zkus ještě toto: VN kabel ze zapalovacího trafa vyndej z hlavice rozdělovače, připevni (zastrč) někam na kostru, zapni zapalování a zkus zase startovat (vyzkoušel bych jak přes klíček klasicky tak přes ten drát). Tím vyloučíš předstih nebo spínačku, pokud to teďka bude točit dobře viděl bych to na něco kolem zapalování, když pořád špatně tak ta spínačka nejspíše..

18.10.08, 15:29

Příspěvek 
na ten plus čo ide do cievky štartéra pripoj H4 (najlepšie obe vlákna) a nech ti niekto (zaštartuje) a nahlas aké napätie bude na tej žiarovke... myspím že to je dostatočný odber na vyskúšanie...

18.10.08, 15:30

Příspěvek 
Šemik píše:
Mě se to pořád nějak nezdá.. jakoby byl nějak velký předstih, protože bez pálení svíček to točí dobře jak píšeš... :roll:

Zkus ještě toto: VN kabel ze zapalovacího trafa vyndej z hlavice rozdělovače, připevni (zastrč) někam na kostru, zapni zapalování a zkus zase startovat (vyzkoušel bych jak přes klíček klasicky tak přes ten drát). Tím vyloučíš předstih nebo spínačku, pokud to teďka bude točit dobře viděl bych to na něco kolem zapalování, když pořád špatně tak ta spínačka nejspíše..

žeby mu veľký predstih zapálil skôr ako dôjde piest hore a tým vlastne pôsobil proti sile štartéru :?: to by musel mať predstih min. 30°... :arrow:

18.10.08, 15:38

Příspěvek 
No já měl to samé když jsem teď laboroval s LEKRem a předstihem :D Za tepla na to chytlo na cvrnk, ale za studena to nebylo schopné naskočit, jen se to převalovalo a zastavovalo.

18.10.08, 15:41

Příspěvek 
Tak já to vyzkouším ale až zítra dneska už tu nemám nikoho kdo by mi pomohl. Zkusím to jak s VN kabelem tak i s tou Halogenkou je to tak ne ta H4? A jak na tom poznám to napětí to je daný tím výrobcem to napětí? Ted jsem tu četl článek kde kluk psal o stejném problému co mám já ale nechce popsat to druhé startování, Tak mu asi odepíšu aby mi to prozradil. Nevíte náhodou o koho jde? Téma znělo POŘAD STARTER.

18.10.08, 15:54

Příspěvek 
S tím napětím jde o přechodové odpor (y), pokud někde je tak skrz něj nemůže téct dostatečný proud pro správnou funkci elmagnetu startéru :)

18.10.08, 16:00

Příspěvek 
Šemik píše:
S tím napětím jde o přechodové odpor (y), pokud někde je tak skrz něj nemůže téct dostatečný proud pro správnou funkci elmagnetu startéru :)
Ten předstih můžu ho nastavit tak nějak sám? Ale jde o stříkačku. A ještě v září jsem byl na emisích a tam to kontroloval stroboskopem tak snad by měl být dobrý ne ?

18.10.08, 19:17

Příspěvek 
Nevím jak to má BMM s tím předstihem, podle mě si ho hlídá sám, u karburátoru se jen kousek otočilo rozdělovačem..

18.10.08, 20:01
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 115 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další