Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 07:34

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
 Teplota katalYzátora? 
Autor Zpráva

Příspěvek 
No a práve to je ten problém.Nedá sa to zistit a riešiť sa to bude len vtedy,ked sa to objaví.To čo riešim ja je ojedinelé ale kruto pravdivé! Ked je všetko vymenené a problém stále pretrváva tak na 100% to nie je v zložení výf. plynov.Možno to čo píšem sa zdá blbosť ,ale ja si to nemyslím.Vedie ma k tomu len jedna vec a to že ked sa menil starý výfuk tak koniec bol rozpadnutý a začínalo sa to prehrievať pomaly od minulého roku.Tento rok je to ešte horšie a preto sa menil výfuk.No a po výmene to asi 3 dni išlo dobre a potom to isté.Tak potom čo to môže byť.To mi nevie povedať nikto ani skúsený automechanik s 30.roč. praxou.Tak potom čo? Aj blbosti sa dejú. Nič v zlom ale som z toho už na odstrel.

7.9.09, 18:40
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Napoleon píše:
Nič v zlom ale som z toho už na odstrel.

to já ti samozřejmě věřim...když nepomohla výměna vejfuku, hledal bych chybu jinde...cos tam měl za katalyzátor?...řikals, že máš ještě 2 náhradní, jeden jsi vymlátil, s tim to je dobrý, tak tam dej ten druhej dobrej a uvidíš...a nebo jezdi s tim vymlácenym a je to :)

7.9.09, 18:57
Profil ICQ

Příspěvek 
No jasné teraz to ide bez kat. v pohode,ale ma to nesmierne sere,prečo to neide normálne!!!!!!S tými katalyzátormi je to tak ze pôvodný sa vybral a namontoval sa kat.,ktorý som kupil na vrakovisku.Ale aj jeden aj druhý bol dobrý,nezanesený nepricpatý,to hovoril aj mechanik čo ho montoval.Potom som už ja vymlátil ten z vrakáča a pôvodný mi zostal,takže kedykoľvek to viem dať do pôvodného stavu.

7.9.09, 19:14

Příspěvek 
katalyzátor musí mať priehľadné kapiláry, svetlo musí byť cez ne vidieť, ja ťa plne chápem že si s toho na nervy, to by som bol aj ja...

nieje možné že v zbernom potrubí, alebo niekde čo si nemenil ostalo toľko sadzí, alebo bordelu že jazdou to upchalo aj druhý kat, príp. aj nový výfuck, je to nepravdepodoblé, lebo výfuck má dosť veľké otvory pre priechod plynov, ale kat sa ucpe jedna radosť a nie vždy sa dokáže "vypáliť" tak že je čistý, stáva sa to hlavne ak je chyba v zapaľovaní, niektorá sviečka zle páli a zmes dohára v zbernom potrubí a aj v kate, alebo ak je zmes príliš bohatá tiež sa to usadzuje práve v katalyzátore...

8.9.09, 10:23

Příspěvek 
michalkatka dakujem ti za pochopenie,ale ak si čítal moje príspevky tak som spomenul aj to,že stredný výfuk je horúcejší ako samotný kat.Sviečky sú nové NGK a asi pred mesiacom som mal nové BRISK.Tiež som myslel,že to môže byť v nich ale tam to nie je.Katalizátor na 1000% nie je upchatý.Dnes pracujem na postupnej výmene výfuku a skúške,je to trochu zdlhavejšie,lebo to treba skúšať,ale každopádne to musí fungovať.Aj pre poučenie ostatných dám vedieť.
Vdaka dobrému priateľovi,ktorý mi postupne požičiava nové diely výfuku BOSAL.Tak som aj ja zvedavý ako to dopadne.

8.9.09, 12:40

Příspěvek 
bosal nejsou dobrý vejfuky, ale na zkoušku stačí :)

8.9.09, 12:44
Profil ICQ

Příspěvek 
Z vlastnej skúsenosti viem potvrdiť,že TYLL vydržia skoro raz toľko,ale teraz mi ide o to čo sa nedá vidieť ,vnútro tlmiča.A že nie je výfuk ako výfuk som sa presvedčil dnes.
Takže boli takéto kombinácie:
Stred TYLL - koniec BOSAL - zohrievanie minimálne skoro dobré.
stred vymenený za druhý nový TYLL - koniec môj pôvodný TYLL - prehrievanie o polovicu menšie.
stred TYLL - koniec TYLL môj pôvodný výfuk komplet nový - prehrievanie strašne silné prakticky horúci stred dalo sa to cítiť aj cez koberec,ručná
brzda sa nedala ani chytiť,také horúce.
Toto všetko bolo skúšané za rovnakých podmienok.Krásny slnečný deň cca 27°C , prejdených pri každej skúške asi 30km.
Ešte budem kombinovať stred nový vymenený(nie môj) TYLL - koniec BOSAL. a BOSAL stred - BOSAL koniec.
Takže sa dá povedať že ani rovnaký stred výfuk od jedného výrobcu nie je vo vnútri rovnaký a to má TYLL ešte aj certifikované ISO.
BOSAL robí z horšieho matrošu ale asi to vyzerá tak že sú zvnútra podstatne iné.Iné sú aj zvonka Ked som ich premeral tak veľkosť tlmiča bola u BOSAL väčšia do šírky aj do hrúbky o jeden cm.Netvrdím,že to môže hrať rolu, ale že sa rozdielne správajú mám potvrdené.Nesledoval som hlučnosť,ale teplota má zaujíma na prvom mieste aj za cenu,že BOSAL nevydrží veľa.Zatial toľko.

8.9.09, 19:28

Příspěvek 
To že se ti pálí pozink na střednim dílu je ve složení směsi a vypadá to,že je to bohatý a zbytek hoří v katu,ten žhne jako kamna a taví všecko co je za ním...

Vyzkoušel jsi katy a vejfuky o.k. jdi tedy jinam.Je tam špatnej stechiometrickej poměr...Abys to ale věděl dost přesně,jeď na emise a koukni mu pod ruku... pak uvidíš co se s tim děje...Zrovna tak může jít o blbej benzín,kterej se chová jako nafta....atd.sračka se tomu říká Jdi tedy na palivo,jeho složení a jeho poměr...koukni klidně do nádrže jestli nejezdíš na nějakou barvu na plot,koukni na palivovej filtr,na tlak v liště a td...pokud je toho na tebe moc dej to do servisu,měli by na to přijít :wink:

8.9.09, 22:11

Příspěvek 
OK už sa aj na tom pracuje.Mám dohodnutú vag kontrolu s nastavením a aj na emisie idem asi o dava týždne.Blbý benzín v žiadnom prípade.Zásadne netankujem sračky.OMV,Slovnaft a SHELL.Momentálne mám SHELL.Palivový filter som menil v júni aj s olejom a olejovým filtrom.Sviečky nové,vyskúšané jednobodové aj trojbodové a stále je všetko rovnaké.Díki za dobré rady,idem už po všetkom.

9.9.09, 04:15

Příspěvek Re: Teplota katalYzátora?
zdravím, řeším úplně stejnej problém a jsem z toho už nešťastnej a nevím co s tím. Jak to nakonec dopadlo? nemám peníze abych zkoušel všechny varianty co tu byly popsány.

26.5.12, 20:58
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4