Autor |
Zpráva |
fatal
rejpal
|
Re: fávo se dusí
A místo 12 tisíc za opravy si připrav 120 tisíc.
|
26.4.11, 13:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
tak potom si viem predstavit, ze ti zvysky oleja spinia sviecky a potom ti samozrejme kolabuje zapalovanie. Skus kupit uplne nove sviecky (stacia brisk za tusim 14kc kus) a prvych 150km ti to buje jazdit bez absolutnych problemov.
Ak to tak bude, precitaj si mudre knizky (andrt, cedrych, hamlin / sekcia uzitocne odkzy) a ak si socka, cez leto zvladnes opravu aj svojpomocne za par korun. Favo si si asi kupoval prave kvoli tejto jeho vlastnosti
Niekto ten motor jednoducho pekne uvaril, nudzovo sa daju vymenit gufera ventilov...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
26.4.11, 14:02 |
|
|
fajfy
|
Už mám domluvenou výměnu motoru za celkem cca 3000Kč. Jsou to poslední investice do tohoto auta. Technickou jsem udělal před cca 14dny, takže pokud se vše podaří, poslouží do další technické a potom konec.
|
26.4.11, 15:17 |
|
|
michalkatka
|
ďaľší čo ide meniť motor kôli ucpanému výfucku, alebo nejakej banalite
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
26.4.11, 15:40 |
|
|
fajfy
|
kwiko píše: tak potom si viem predstavit, ze ti zvysky oleja spinia sviecky a potom ti samozrejme kolabuje zapalovanie. Skus kupit uplne nove sviecky (stacia brisk za tusim 14kc kus) a prvych 150km ti to buje jazdit bez absolutnych problemov.
Ak to tak bude, precitaj si mudre knizky (andrt, cedrych, hamlin / sekcia uzitocne odkzy) a ak si socka, cez leto zvladnes opravu aj svojpomocne za par korun. Favo si si asi kupoval prave kvoli tejto jeho vlastnosti
Niekto ten motor jednoducho pekne uvaril, nudzovo sa daju vymenit gufera ventilov... Svíčky jsem samozřejmě měnil i s kabeláží, problém to nevyřešil. V servisu mi kontrolovali a měřili zapalování a to bylo v naprostém pořádku. Docela dost věřím tomu že to je nějaká banalita třeba v karburátoru nebo kdesi jinde, ale prostě už sakra dlouho na to nemůže nikdo přijít a hledání této s prominutím "píčoviny" se už vyšplhalo na nekřesťanskou sumu. A ve stavu jakým momentálně to auto je jezdit nemůžu, proto jsem se rozhodl vyměnit motor. Výfuk mi v servisu kontrolovali a ucpaný není, ale pokud nový motor nebude fungovat, tak ze zvědavosti a abych měl klid na duši ho zkusím sundat sám (nevěřím že by to ve dvou servisech přehlídli). Za 10 dní Vám sem napíšu jak jsem dopadl, každopádně všem moc děkuji za pomoc, rady a ochotu. Jsem rád, že existuje takové forum
|
26.4.11, 21:03 |
|
|
Capricorn
|
Jak já to vidím tak v podstatě se žádná velká kontrola soustav nekonala... To že ti jak ty říkáš měřili zapalovací soustavu neznamená že ověřili vše. Ono je sice hezký že ti udělali kontrolu průběhu předstihu, ale jestli to neměli napíchnuté na osciloskopu tak zjistili akorát tak velký kulový o tom jak na tom zapalování je. Ono je moc pěkný že předstih jakš takš sedí, ale je spousta dalších parametrů zapalovací soustavy které se stroboskopem změřit nedají ( alespoň ne teda "pistolí"). Tou hallovou sondou si myslel nejspíš indukční čidlo nebo kleště které se většinou dává na kabel k prvnímu válci. Tím se ale zapalovací napětí atd. neměří. K tomu je potřeba osciloskop. Dál ty emise... to je taky taková kontrola ne-kontrola... bez pořádného zatížení které by simulovalo reálný provoz je prostě o ničem. Takže tam to chce minimálně seřizovací stolici a nebo člověka který dokáže posoudit jak natom karburátor a všechny jeho prvky jsou. A motor základy jako kontrola tlaku válců, vůle ventilů, těsnost sacího potrubí apod. netřeba snad psát.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
27.4.11, 15:19 |
|
|
fajfy
|
Samozřejmě máš pravdu, ale dneska není lehký takovýho člověka sehnat. Nebo aspon já ho nesehnal, myslím si že se těm lidem tu závadu důkladně nechtělo hledat, protože viděli starý auto. Kdyby tam přijela taková audina, tak by to asi bylo o něčem jiném
|
27.4.11, 16:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|