Lambda KO? Nové info... byl to asi kat...ted řeším předstih
Autor |
Zpráva |
Radek19_ae
|
já mám něco podobnýho, když ťuknu do pedálu tak je tam malá prodleva, nejhorší je to po startu, to se i přidusí. OD doby co to začalo jsem vyměnil svíčky, káble ty mi přežraly zvířata, palec, víčko, čidlo teploty vody, měl jsem podezření na teplotu v sání - čistil jsem snímač, ohříval, ochlazoval a teplota celkem odpovídala. Při tom přeřazení auto jakoby cukne a pak až táhne, tak jak popisuješ. Někdy je to OK, skoro necuká, dobře táhne, jindy cuká netáhne. Vždycky když jsem měl připojeno na VAGu tak lambáda pracovala, napětí lítalo mezi 0,1-0,9V, hodnota se neustále měnila. I Když jsem dělal log, tak OK. Felda má najeto skoro 160 000km, lambáda je původní. Dle chytrých knížek se doporučuje měnit po 150tkm. Spotřebu mám OK, do 7litrů
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
19.10.10, 09:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jura
|
mě to ale po přeřazení se dusí prostě se tomu nechce je a po chvili se to rozjede....nei potom jak přišlápnu plyn, tak to nejede jako dřív... nejvíc je to znát na dálnici tam sem jezdil 160 i 180 a auto bylo čiprný...při 160 sem šlápnul na plyn a auto fičelo kupředu... ted, ale dycky jak přiššlápnu plyn, tak to sice trochu zrychluje, ale ne jak by mělo a spíš se to přidušuje ale nejvíc je to znát po tom přeřazení a následným sešlápnutí plynu a když ho sešlapávám plynule pomalinku tak je to lepší
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
19.10.10, 10:36 |
|
|
Jura
|
Jinak ukazuje ti lambda při jízdě nebo kdykoliv jindy i pod 0,1?
|
19.10.10, 10:41 |
|
|
Radek19_ae
|
aha, tak moja závada je trochu jiná, ale příčiny by mohly být stejný. Co jsem to měl napojený nebo dělal log, tak to nešlo pod pracovní hodnoty. Hodnota se mi hlavně neustále měnila, tobě to semtam viselo. Kolik máš najeto? ta doporučená výměna je 160tkm né těch 150tkm
EDIT: jaká je ta univerzální lambáda od Boša? Stojí to okolo litra, tak kdo má zkušenost, ať se vyjádří...
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
19.10.10, 10:52 |
|
|
Kristensen
|
Na cizí jsem UNI lambdu dával a makala v poho, na feldu jsem nedával vzhledem k ceně felďácký lambdy
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
19.10.10, 16:33 |
|
|
Jura
|
Takže po včerejším 6-ti hodinovém odpojení baterky a základním nastavení cesta do práce tak nějak furt to dělalo, ale bylo to lepší...cestou z práce jakoby nějak haluzově chvilu dobrý chvilu to dělalo zase, ale dneska už to bylo takový hodně v pohodě...prostě mi přijde jakoby od toho co sem to dostal od mechoša co se to fest mrvilo (vyloženě trhalo dusilo se nechtělo jet nemohl sem se rozjet chcípalo atd... předjel mě i trolejbus) po dnešek jakoby se to furt zlepšovalo každým dnem a každou jízdou jakoby si to auto prostě zvykalo...nebo ambda byla špinavá a postupně se čistí a čistí kdo ví..nedokážu si to vysvětlit. Jinak dneska ještě cestou z práce sem koupil nový svíčky NGK BUR6ET a vyndal starý a čučel sem... Tady vidíte na fotce to co sem vyndal ven (podotýkám, že když sem je tam dával ten den co sem dostal auto od mechoša vypadali všechny stejně), takže tam byli jen 4 dny a udělalo to tohle: http://fetik.rajce.idnes.cz/nastenka/#IMAG0164.jpg ale předtím jsem tam měl do doho než sem to vyměnil ty svíčky večer potom mechošovi, abych vyloučil svíčky tyto Bosch super 4 a ty vypadají všechny relativně stejně, takže to něco proč je ta jedna svíčka černá za 4 dny je bud, že byla špatná už anebo kdoví.. http://fetik.rajce.idnes.cz/nastenka/#IMAG0165.jpg
Jinak po té výměně svíček problém přetrval, ale auto jede lépe a kultivovaněji ve vyšších otáčkách (asi teda nebo jen placebo efekt z novýxh svíček)...Zkrátka dneska jízda už o dost lepší než předtím jakoby to dělalo jen někdy a dá se tomu trochu předejít, že po tom přeřazení nebo při akceleraci nešlápnu na ten plyn prudce, ale pomalilinku.... nechápu to ale to auto se postupně nějak samo lepší.... ale ta svíčka mě zarazila teda... Chtěl sem dneska změřit tu lambdu a co se dá podle té dílenské příručky ale nestihnul sem to, takže zítra
|
19.10.10, 18:58 |
|
|
Jura
|
Radek19_ae píše: aha, tak moja závada je trochu jiná, ale příčiny by mohly být stejný. Co jsem to měl napojený nebo dělal log, tak to nešlo pod pracovní hodnoty. Hodnota se mi hlavně neustále měnila, tobě to semtam viselo. Kolik máš najeto? ta doporučená výměna je 160tkm né těch 150tkm EDIT: jaká je ta univerzální lambáda od Boša? Stojí to okolo litra, tak kdo má zkušenost, ať se vyjádří...
A nemohl bys taky nahrát na vagu ten graf s otáčkama a lambdou jak jsem tu dával já? Bylo by to super pro porovnání.... Díky
|
19.10.10, 19:00 |
|
|
Huďo
|
A neskúšal si odpájať jednotlivé sviečky postupne, či sa niečo nezlepší ? Zaujímavé je, že jedna je príliš čierna a ostatné sú príliš biele ! Vyzerá to tak, že je zlomený VN kábel k tejto sviečke a nepáli to stále rovnako, následkom čoho lambda šalie a uberá benzín na ostatných. Nespálený benzín dopaľuje katalyzátor a preto ten rachot spod auta . Možno sa mýlim, ale skontroluj si poriadne VN kábel k tejto sviečke,( môže aj skratovať cez plechové tienenie sviečky) prípadne ho vymeň za iný (porovnaj prechodové odpory na jednotlivých kábloch). Skontroluj takto aj rozdeľovač - môže robiť problémy len tejto sviečke ! Inak, po tom, čo si mal deravé vlnovce aj výfuk sa lambda musí trocha spamätať, pretože je zanesená - buď jej dáš čas, alebo vytoč na 10 minút motor na 4500 otáčok, mohlo by to pomôcť, ale musíš mať istotu, že zapaľovanie aj vstreky sú už OK, pretože by to bolo zbytočné mrhanie.
Ešte ma napadlo skontroluj aj vstrekovač, či netečie.
_________________ Felícia kombi 1.6 MPi, GLX,1999
|
19.10.10, 19:54 |
|
|
Jura
|
No taky si přestávám myslet, že je to tou lambdou... zítra asi ještě zkusím koupit kabely víčko a palec at vyloučím to zapalování...to by byla jedna věc co by to mohla být a pak ten vstřikovací ventil teda no...
|
19.10.10, 20:35 |
|
|
Jura
|
Tak lambdu sem dneska podle dílenské příručky proměřil a vše ok...kolísá a i jak psal Kristensen, tak se mi taky hodnoty zvedají až k ccaa 0,48V a pak to začne kolísat.... zkrátka tu lambdu sem vyloučil a i kdyby to byla vona, tak mi to momentálně za ty dva litry nestojí... ted už se s tím dá celkem jezdit když se ví jak na to:) Novýma svíčkama se nic nezměnilo..palec víčko kabely sou ok a že by se to z ničeho nic vysralo zrovna u mechanika kde s tím nic nedělal se mi nezdá akorát mě zaráží ta černá svíčka, ale to bude asi nějaká haluz, protože svíčky co sem ted vyndal po mechošovi byli všechny stejné...samozřejmě ty nové po pár dnech zkontroluji a uvidí se, jestli řešit vstřiky a zapalování dál... Akorát mě zaráží jedna věc, že když sem měřil vyhřívání lambdy při nastartovánem motoru, tak se ozýval takový zvuk jako když kus plastíku nebo nějaká kulička furt lítala v tom sání někde nebo spíš někde pod tím deklíkem škrtící klapky mi to přišlo...chvilku to dělalo chvilku ne....všude sem šahal a chytal věci, jestli to nepřestane, ale nic...je to něco někde uvnitř a i podle dotyku mě přišlo, že to je pod tím deklíkem škrtíci klapky, ale když sem to měl rozdělané, tak tam se snad nic nepohybuje ne? Zkusím se ted zaměřit na tu klapku ta by v tom podle mě mohla mít taky prsty...
|
20.10.10, 15:18 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
mě na 1.3 MPI způsobuje černou svíčku vadnej VN modul
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.10.10, 16:58 |
|
|
Jura
|
co přesně myslíš na 1.3MPi tím VN modulem? kdyžtak nahod odkaz prosím... a jen jedna černá ostatní ok? A způsobuje ti to nějaké problémy při jízdě jako mě?
|
20.10.10, 18:42 |
|
|
Kristensen
|
je to taková hliníková zapalovací lišta, 1,3 MPi nemá zapalovací kabely ale lištu přímo na svíčkách a v tý liště jsou jakoby 2 zapalovací cívky pro dva a dva válce
|
20.10.10, 18:46 |
|
|
Jura
|
Takže na 1.6 ce by to odpovídalo špatnýmu jednomu kabelu... protože zapalovací modul na 1.6ce by neovlivnil jen jednu svíčku ne? A na té 1.3MPi by byli černý dvě a ne jen jedna je tak?
|
20.10.10, 18:51 |
|
|
Kristensen
|
teoreticky ano ale samozřejmě že ten zapalovací modul má 4 výstupy na 4 svíčky takže klidně ta vada může být na jednotlivým výstupu
|
20.10.10, 18:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|