Autor |
Zpráva |
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Re: výměna rozvodů a vodní pumpy - FA
tak rozvody mám venku a starý je asi o 0.3 mm delší
mimochodem jak sem páčil s citem ty kola tak sem nějak vymáčkl takovou tu velkou podložku která je za rozvodovým kolem od klíkové hřídele a za ní byli takové kroužky z jedním vystupkem, vše sem dal tak jak to bylo myslíte že je to velký problém nebo to ničemu nevadí ?
|
9.1.11, 15:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Dundee
|
Mě se taky vždycky hnou. Při montáži nových rozvodů pak stačí jen dávat pozor, aby výstupek zapadl a je to v cajku.
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
9.1.11, 17:06 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
ten plíšek byl axiál jsou na něm drážky tak těma patří k točícímu kusu, a při montáži dávej bacha at je axiál v drážce, jinak neotočíš motorem
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.1.11, 17:55 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
tak dal sem to tam dobře, rozvody tak i víko a ted tam dávám řemenici na klikovku ( to velké ) vačkové kolo sem tam nalisoval delším šroubem, to si myslím že bylo nejrozumější, to kolo na klikovku šlo nastrkovat rukama apak jen jemným poklepáváním a rovina by tam měla být
|
9.1.11, 18:10 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
tak negativně přemýšlím co by se mohlo stát kdyby ty rozvody tam mohli být špatně dany, ale články tam jsou dobře, při montáži jsem všechno namazal mot. olejem kromě víka rozvodů to sem tam dal jen na těsnění ... vanu tam dám zítra jak na silikon tak těsnění a snad to bude jezdit dlouho bez žádných problémů ...
jen pořád nevím jestli je možné ty rozvody nějak vyosit když podložky jsou stejně a ty kola by měli být taky stejných rozměrů ale ještě mi vrtá hlavou jestli vadí moc že sem to kolo na vačkové hřídeli utáhl asi o něco víc než bylo předepsané - tech 35 Nm
pak ještě nastavit ten předstih jak se tu už psalo: 4válec do střihu, řemenici natočíš na -5 a palec musí ukazovat na rysku
jen sem se díval a jsou tam stupně jen 0 - tuším 15 nebo ty stupně jsou jako +5° ??
|
9.1.11, 21:16 |
|
|
Jarda S.
|
jedna ryska je 5
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.1.11, 21:17 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jo takže to dát na 5° /na 1. rysku ...
|
9.1.11, 21:34 |
|
|
Dundee
|
Přesně tak. A pokud to nebude chtít chytit, tak rozdělovač vyndej a otoč palec o 180°.
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
9.1.11, 21:40 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
dobře, díky
|
9.1.11, 21:51 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
dnes jsem přišel z práce a hned se se pustil do monžáže ol. vany a s ní sem se dost zapotil ale povedlo se po namontování všeho sem zkusil nastartovat a povedlo se chytl na poprvé takže jsem naprosto spokojený ( motorový olej sem tam dal tenhle http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/9 ... via-2.html ) pod motor sem dal papír tak se zítra uvidí jestli někde olej uniká nebo ne ...
|
10.1.11, 20:33 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
olej neutíká a voda také ne jen nevím nevím, po vy měniění rozvodu se mě zdá že je auto trošku živější ale možná to udělal i ten motorový olej
ale po najetí cca 10 -15 km mi auto začalo trošku škubat při rozjezdech, pokud se pomalinku pouští spojka tak se auto rozjede plynule ale pokud spojku pouštím o něco rychleji ( tak jak před výměnou rozvodů ) tak auto škube přirovnal bych to k tomu jak když dochází benzín a rozjíždí te se prostě znatelné cukání které je pravidelné ale pokud se rozjedu třeba nad 10 km/h tak auto už neškube dělá to jak při zahřátém motoru tak i při studeném ... nevíte čím by to mohlo být ?
|
14.1.11, 17:01 |
|
|
Jarda S.
|
předstih
|
14.1.11, 17:06 |
|
|
CROWACK
|
no když uděláš na tomhle motoru rozvody tak se ti pak i sníží spotřeba, nejenom že to líp jede...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
14.1.11, 17:09 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
ten by mohl být špatný i když auto startuje "nadrc" ? co s tím mám teda udělat vyhodit rozdělovač a otočit ho o 360°? nebo jak jsi psal už dřív dát tam ten předstih podle polohy klikovky a 4. válce ??
tak aby to RJ překousala správně ?
|
14.1.11, 17:10 |
|
|
Jarda S.
|
u ekotronika řj do zapalování nezasahuje, dej trošku větší předstih
|
14.1.11, 17:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|