Autor |
Zpráva |
Martin 007
Dezertér
|
Jo jde lehce...letim koumat...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
29.11.07, 12:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
madmax
|
Tak to ja asi vim co s tim je
29.11.07, 15:53 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
No rozbitý to není hele...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
29.11.07, 16:25 |
|
|
Kristensen
|
Matthes píše: A tak jo, ja zas pracuji v obyvaku, kompletace kloubu, repas starteru ... nektery veci se musej delat v cistote no
ty kráááááávo, tohle začít rozebírat v obejváku tak jsem do pěti minut vystěhovanej s veškerým oblečením a i s tím starterem nebo kloubem
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
29.11.07, 17:07 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kristensen píše: Matthes píše: A tak jo, ja zas pracuji v obyvaku, kompletace kloubu, repas starteru ... nektery veci se musej delat v cistote no ty kráááááávo, tohle začít rozebírat v obejváku tak jsem do pěti minut vystěhovanej s veškerým oblečením a i s tím starterem nebo kloubem
No pockej ... treba ty klouby sem rozebral dole v garazi, vymyl redidlem a tak ... nahoru sem nesl uz cisty a nalakovany casti ... slo jen o to aby se bordel (prach) nedostal do mazeliny kloubu kdyz sem to daval dokupy
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
29.11.07, 17:09 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Normálka...dobrý dva měsíce sem měl zadní okno z Rapida opřeny o skřín...až když o něj mamka po dvaatřicátý zakopla sem ho musel odnést do garáže...
Jinak veci zasrany ze silnic ci od oilu primo do baráku netahám...
|
29.11.07, 17:09 |
|
|
madmax
|
A do toho tunelu ses koukal, jestli to nemas vypadli u drzaku ty packy
29.11.07, 17:27 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Nekoukal...proto chci at mi porad píšete Vaše poznatky...zoufali člověk který potřebuje jezdit nepřemýšlí...
|
29.11.07, 17:35 |
|
|
madmax
|
Tak koukni a muzes to rovnou trosku maznout, kdyz to porad nepude tak je to nekde skripnuty nebo treba zkrouceny lanko
29.11.07, 17:43 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Kouknu máznu...všechno namažu...dnes mi udelalo autí nekolik radosti ale i starosti..ale radost pretrvava...musim mu to vratit...
|
29.11.07, 17:46 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Pánové tak problém se vrátil...pár dnů už mi vydrželo jezdit kolem asi 7mi litrů ale ted mám opět přes 10...přestávaji mi na to zbývat penize...
Celá palivová soustava už je tam ze 130ky...kde sem jezdil pořád za 7...motor má nové svíčky vzducháč a olej s filtrem...nové pístní kroužky, ale hladké válce...hlavu sem nekoumal ale vypadá pěkně...to ale neznamená že třeba neteče...
Pumpa a hadice naprosto suché...majinko vlhký karbec kolem těsnění víčka...musím upozornit, že sem celou dobu se 130kou jezdil s víčkem za 105ky bez ekonostatu...ted sem tam dal víčko ze SEDRu 130 a motor přestal cukat, ale asi začal žrát...
Už jsem opravdu zoufalí
|
8.12.07, 14:16 |
|
|
patrik-hp
|
Martin 007 píše: Pánové tak problém se vrátil...pár dnů už mi vydrželo jezdit kolem asi 7mi litrů ale ted mám opět přes 10...přestávaji mi na to zbývat penize... Celá palivová soustava už je tam ze 130ky...kde sem jezdil pořád za 7...motor má nové svíčky vzducháč a olej s filtrem...nové pístní kroužky, ale hladké válce...hlavu sem nekoumal ale vypadá pěkně...to ale neznamená že třeba neteče... Pumpa a hadice naprosto suché...majinko vlhký karbec kolem těsnění víčka...musím upozornit, že sem celou dobu se 130kou jezdil s víčkem za 105ky bez ekonostatu...ted sem tam dal víčko ze SEDRu 130 a motor přestal cukat, ale asi začal žrát... Už jsem opravdu zoufalí
Tobě jde o spotřebu?Tak pokud ti padají rychle otáčky při teplém motoru tak to není v seřízení ale ve stilu jízdy a v terénu v kterym se pohybuješ...Za další pokud chceš ušetřit měj auto v teple...Pokud ho máš venku nic moc neušetříš...Motor musí vydat více tepla,aby byl provozu schopný při minimu benzínu...Studený motor hlavně s karburátorem znehodnocuje palivo o chladné stěny sání...Proto jsou všelijaké předehřívače atd...Např.Fávo je toho důkazem...Motor musí být na provozní teplotu,aby ti dával spotřebu okolo těch 7-8 litrů při průměrné rychlosti 90 km/h....A za jak dlouho se někdy ohřeje ?!Mechanická účinnost je v chladnu mizerná a ztráty velké.....Olej jako med a kruhy jedou skoro nasucho,páč aby se ti motor pohyboval,musí být ze začátku o dost obohacen,aby palivo smíšený se vzduchem vůbec ve studenym válci chytlo...olej je proto dopslova smýván z vložek...A jestli je máš hladké o to hůř...Olej se nemá kde uchytit,aby promazával nejvíce namáhané části na otěr,kruhy...Tření je proto v mnohém větší a zase motor překonává něco co za tepla skoro nevnímá...Spotřeba je na místě.Proto hovado který točí studenej motor neví,že mu dělá výbrus až do úplnýho konce...A to i na lágrech,kde ten olej je tak hustý,že to čerpadlo ho není schopno v takovym kvaltu narvat dostatečně do štěrbiny veliký 0,04 mm...a vytváří se suchá místa...Teplo je ale podobnej neřád...Proto jako člověk co má rád teplo a sportovec,kterej by se sotva v mrazu hejbal,páč kosti a klouby jsou taky mechanika,tak i stroj,který je podchlazen musí být ohřátý,aby stoprocentně fungoval...Motor je něco jako Člověk. Zrovna tak,jako tonoucímu v oceánu bere studená voda naději na energii přežít,i tak bere chladící kapalina motoru,aby se dostatečně rozhýbal.
|
8.12.07, 15:26 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
No to je hezký...teren mam kopcovatý...a poslední dobou sem jel obcas na doraz no...ale ne pořád...
Takže nic jo...
|
8.12.07, 15:35 |
|
|
patrik-hp
|
Martin 007 píše: No to je hezký...teren mam kopcovatý...a poslední dobou sem jel obcas na doraz no...ale ne pořád... Takže nic jo...
Nesmutni.... Spotřeba je dnes ve všem.Když to nežere naftu,je to dražší v nákladech na udržbu...
|
8.12.07, 15:42 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Chlapi jak dobře se dá vycucnout nádrž AC pumpou ???
Možná to s tou spotřebou nebude tak hrozný...možná...
|
9.12.07, 11:22 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|