Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 20:35

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 115 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 Špatně startuje za studena ( konečně vyřešeno) 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Šemik píše:
Nevím jak to má BMM s tím předstihem, podle mě si ho hlídá sám, u karburátoru se jen kousek otočilo rozdělovačem..

no áno,predstih si nastavuje BMM sám, jedine že by mal palec natočený o toľko že by mu to hádzalo niekam vedľa, skontrolovať to môže, keď má 1. piest hore musí byť palec nasmerovaný buď na tysku, alebo presne oproti...

18.10.08, 21:41
Pspvek Reklama

Příspěvek 
michalkatka píše:
Šemik píše:
Nevím jak to má BMM s tím předstihem, podle mě si ho hlídá sám, u karburátoru se jen kousek otočilo rozdělovačem..

no áno,predstih si nastavuje BMM sám, jedine že by mal palec natočený o toľko že by mu to hádzalo niekam vedľa, skontrolovať to môže, keď má 1. piest hore musí byť palec nasmerovaný buď na tysku, alebo presne oproti...
S tím předstihem jsem to včera taky kontroloval , dal jsem 1 píst do HU a palec směřoval na tu tečku na tělese rozdě. A na klikovce jsem to měl tak na cca 5 stupnů. Takže by měl být dobrý ne?

19.10.08, 06:19

Příspěvek 
Mirmar píše:
michalkatka píše:
Šemik píše:

S tím předstihem jsem to včera taky kontroloval , dal jsem 1 píst do HU a palec směřoval na tu tečku na tělese rozdě. A na klikovce jsem to měl tak na cca 5 stupnů. Takže by měl být dobrý ne?

tak to má byť, neviem, že by tá spínačka? skús to s tou žiarovkou...

19.10.08, 09:38

Příspěvek 
A s tou žárovkou stačí jen napojit ten kabílek k ní nebo musí být taky kostra žárovky?

19.10.08, 09:58

Příspěvek 
Kostra samozřejmě musí být 8)

19.10.08, 10:31

Příspěvek 
Tak jsem opět tu jdu od auta a moc moudrý nejsem. Vyzkoušel jsem to s tím VN kabelem přeskočila malá jiskra. S tou žárovkou mi to nějak nevyšlo nevím asi jsem ji měl jinak napojenou, ale kdyš jsem napojil zkoušečku tak svítila při sepnutí spínačky. Potom jsem ještě zkoušel natahovat nový drát od spínací skřínky ke startéru bylo to pořád stejný. Takže malý drátek bude dobrý. Pak jsem ještě zkoušel otáčet rozdělovačem sem tam nepatrně samozřejmě a někdy to chytlo , někdy škobrtlo, někdybylo slyšet jak se pastorek točí naprázdno, tak nevím. Rozdělovač jsem vrátil do původní polohy aby to jak tak chytalo a jsem opět zde.

19.10.08, 12:11

Příspěvek 
Zkoušečko nevyzkoušíš přechodové odpory, chce to nějaký větší odběr, třeba tu H4ku.

19.10.08, 13:31

Příspěvek 
Šemik píše:
Zkoušečko nevyzkoušíš přechodové odpory, chce to nějaký větší odběr, třeba tu H4ku.
Porad jak ji mám zapojit jsou na ní 3 vývody, nebo napojit jen ten drátek ze startéru a položit na převodovku?

19.10.08, 13:51

Příspěvek 
Ten drátek přivedeš na jeden konec žárovky a druhý konec žárovky ukostříš. Použij nějakou větší žárovku, H4, H3,..

19.10.08, 13:58

Příspěvek 
Šemik píše:
Ten drátek přivedeš na jeden konec žárovky a druhý konec žárovky ukostříš. Použij nějakou větší žárovku, H4, H3,..
No ráno když jsem to zkoušel tou žárovkou byla to halogenka ze světla H4 , správná doufám nebo myslíte jinou? A na ten jeden vývod jsem dal drátek ze startéru a na druhý jsem dal kostru a nic nesvítilo.

19.10.08, 14:25

Příspěvek 
Tak když nesvítila, vypadá to na tu spínačku :)

19.10.08, 14:26

Příspěvek 
Šemik píše:
Tak když nesvítila, vypadá to na tu spínačku :)
Tak já zkusím koupit spínačku. Jo myslel jsem , když jsem psal o tom jak jsem pohyboval rozdělovačem , že někdy to skočilo někdy škobrtlo jestli nebude vadný rozdělovač , ale to by mě asi nechytalo tak bezvadně za tepla co? Taky se mi stalo když s touhle vadou jezdím už asi dva měsíce, že mi jednoho dne auto vypovědělo službu jako když dojde benzína zůstal jsem stát na silnici ve městě. Po chvíli jsem zjistil , že mám propálený palec v rozdělovači. Má to nějakou souvislost nebo jen náhoda? Jinak k té spínačce ještě mám to brát , že jde málo napětí ze spínačky na startér nebo jde málo napětí do spínačky?

19.10.08, 14:34

Příspěvek 
Mirmar píše:
Šemik píše:
No ráno když jsem to zkoušel tou žárovkou byla to halogenka ze světla H4 , správná doufám nebo myslíte jinou? A na ten jeden vývod jsem dal drátek ze startéru a na druhý jsem dal kostru a nic nesvítilo.

nesvietilo keď si kľúčom "štartoval" :?: (ja sa to radšej polopate spýtam, lebo vidím že si v tých elektrických veciach nie až tak zbehlý), žiarovka musí byť spoločným pólom pripojená na kostru a jedno, alebo obe vlákna musia ísť na ten drôt do štartéra, či je dobrá žiarovka odskúšaš tesne pred pripojením tým že ten kontakt žiarovky priložíš k tomu silovému plusu na štartéri, tam je plus z baterky...

ten palec by mohla byť náhoda....

19.10.08, 17:09

Příspěvek 
michalkatka píše:
Mirmar píše:
Šemik píše:

nesvietilo keď si kľúčom "štartoval" :?: (ja sa to radšej polopate spýtam, lebo vidím že si v tých elektrických veciach nie až tak zbehlý), žiarovka musí byť spoločným pólom pripojená na kostru a jedno, alebo obe vlákna musia ísť na ten drôt do štartéra, či je dobrá žiarovka odskúšaš tesne pred pripojením tým že ten kontakt žiarovky priložíš k tomu silovému plusu na štartéri, tam je plus z baterky...

ten palec by mohla byť náhoda....
Vytáhl jsem žárovku ze světla a tam co byl píchlej červený drát z té svorkovnice u světla jsem napojil drát ze startéru, a tam co vedl černý drát zřejmě kostra světla jsem napojil náhradní drát a přiložil na převodovku jako kostru. Potom jsem normálně spínal jako při startu až na tu třetí polohu. Myslel jsi to takhle nebo jsem to měl špatně??

19.10.08, 20:04

Příspěvek 
Mirmar píše:
Vytáhl jsem žárovku ze světla a tam co byl píchlej červený drát z té svorkovnice u světla jsem napojil drát ze startéru, a tam co vedl černý drát zřejmě kostra světla jsem napojil náhradní drát a přiložil na převodovku jako kostru. Potom jsem normálně spínal jako při startu až na tu třetí polohu. Myslel jsi to takhle nebo jsem to měl špatně??

no hej, to bolo dobré, ale pri takýchto pokusoch si ešte žiarovku a jej ukostrenie vyskúšam osobitne, takže ak nesvietila tak bude chyba v spínačke, alebo v kabeláži, môžeš skúsiť na spínačke prepojiť tie kontakty či tá kontrolná žiarovka bude svietiť, tým vylúčiš chybu v kabeláži a máš jasné že je zlá spínačka...

19.10.08, 20:22
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 115 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další