Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.11.24, 03:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 spotreba oleja skoda 120 
Autor Zpráva

Příspěvek 
A co si myslíte o oleji M7ADXIII od firmy PARAMO? Plánoval jsem, že ho budu používat jak v zimě, tak v létě

2.9.06, 08:31
Pspvek Reklama

von GLEXR

Příspěvek 
Šemik píše:
A co si myslíte o oleji M7ADXIII od firmy PARAMO? Plánoval jsem, že ho budu používat jak v zimě, tak v létě

Já ho používám taky celej rok, zdá se mi pro motor 742 jako optimální poměr mezi cenou a vlastnostma. Má specifikaci tuším SG, takže kvalitní určitě je...

Škoda 742 Forever Team

2.9.06, 09:02
Profil ICQ

Příspěvek 
ferrari píše:
elegant píše:
Ja som pri poslednej výmene do toho nalial olej z lídla za 350 Sk. Inak ale auto úplne super ide.

No, po tomto príspevku napíšem to, čo som už dávno pri tejto téme mal na jazyku:
Voľby typu oleja JE IBA O POCITOCH!!! Myslím, že motor Š742, alebo favo zhruba rovnako vydrží, či budeš doň liať Madit Super (10W/40, API SE) alebo Madit Turbo plus (15W/40, API SJ) alebo Madit super 2000 (polosyntetika myslím, že 10W/40, API neviem); len ho nesmieš týriť za studena a olej musíš meniť v správnych intervaloch (t.j. aby nezostal motor zvnútra zakarbónovaný; aby sa nestihli usadzovať kaly). Len preboha nie NO NAME olej z Tesca, alebo lídla!!!

Ale, taký olej ako si kúpil v lídli za 350 som ja kúpil v Tescu za 130 Sk (taká 5 litrovka z čierneho plastu a olej "No name" 15W40,API SF/CC); ale ja som ho nalieval iba do otcovho motora, lebo ten žerie tak 1l/1000km, ten zožerie všetko.... Pozor, ten olej má podozrivú tmavú farbu (= na 99% je to recyklovaný olej!!!). Do svojho auta by som hi NIKDY nenalial. Taká argumentácia, že motor ide super - zlý olej nezbadáš hneď, zbadáš ho po tisíckach km...
Keď si už dal 350 SKK za olej, prečo si nekúpil radšej Madit Uniol (v Tescu 4l = 299 Sk) alebo MAdit M8AD (okolo 350 Sk/4l)

No najazdil som už 1000 km a zatial mám nulovú spotrebu oleja. Trocha stmavol, ale to je bežné. Bolo na ňom 15W40 a že Super motor oil (čiže No name) a že bol vyrobený v nemecku. Rozhodne motor ide ticho.

EDIT: Keď ten olej bol nový, tak nebol tmavý, ale takéj normálnej žltej až zlatej farby.

viewtopic.php?t=18421

3.9.06, 14:43

Příspěvek 
ferrari píše:
Pre kdoasi: No, pre mňa je prvoradá vizkozitná trieda SAE, potom ma zaujíma značka a iba potom výkonnostná trieda API. Mám taký pocit, že papier veľa znesie... a nie vždy SJ=SJ...

Ja to myslel tak, ze na SAE se ani nedivam, protoze v naproste vetsine pripadu se jedna o 15W-40. Znacka me nezajima, ta o kvalite oleje vypovida min nez API. Olej na fotce znam, uz jsem jej nekdy pouzil, byl normalne zluty jako kazdy jiny olej.

A kazdopadne radsi tenhle "noname" nez M6AD, u ktereho je jistota, ze zadne "modernejsi" aditiva neobsahuje.

3.9.06, 22:08

Příspěvek 
kdoasi píše:
ferrari píše:
Pre kdoasi: No, pre mňa je prvoradá vizkozitná trieda SAE, potom ma zaujíma značka a iba potom výkonnostná trieda API. Mám taký pocit, že papier veľa znesie... a nie vždy SJ=SJ...

Ja to myslel tak, ze na SAE se ani nedivam, protoze v naproste vetsine pripadu se jedna o 15W-40. Znacka me nezajima, ta o kvalite oleje vypovida min nez API. Olej na fotce znam, uz jsem jej nekdy pouzil, byl normalne zluty jako kazdy jiny olej.

A kazdopadne radsi tenhle "noname" nez M6AD, u ktereho je jistota, ze zadne "modernejsi" aditiva neobsahuje.

To myslíš ten Carex? No, mal som ho asi 3x (raz som ho kupoval za 199 Sk, 2x za 130 sk) a vždy bol hnedý...100% ne. Takisto oleje Hakra sú hnedé...a podozrivo lacné...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

4.9.06, 20:32

Příspěvek 
Neviem, ale ja tam mám olej Hekra dynamic polosyntetiku a keď som ho tam nalial bol taký bledý, že ho skoro nebolo vidieť na mierke. Teraz už jemne stmavol, ale to už má za sebou 4000 km.

4.9.06, 23:51

Příspěvek 
MAJO píše:
Neviem, ale ja tam mám olej Hekra dynamic polosyntetiku a keď som ho tam nalial bol taký bledý, že ho skoro nebolo vidieť na mierke. Teraz už jemne stmavol, ale to už má za sebou 4000 km.

No, fakt je, že ja som videl iba M6AD a nejaký obyč. 15w40 od hakry a boli hnedé.

Megane 1,9D

5.9.06, 10:32

Příspěvek 
shell helix 10w40 a je tam uz asi 7000 km a je ako novy
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

8.9.06, 10:23
Profil Zobrazit autorovy stránky
Voditelj brodice

Příspěvek 
pecár píše:
Matthes píše:
Me staci M6AD. Preci jenom ho 125L zere. Uz ne sice litry a pul za mesic (jak tomu bylo pred vymenou pistnich krouzku) ale obcas se musi dolit, chtelo by to nechat udelat voditka ventilu no :(
Do 120L treba vubec nedolivam. Tam to drzi do vymeny (samozrejme se novy olej naleje na MAX no a pred vymenou je tak kousek pred MIN)

S tou M6AD bych byl opatrnej, lil sem ho do škodovky 2 roky, chtěl sem ušetřit a věděl, že bude brzo po autě, a taky jo, motor totálně zacpanej a začal si papat víc, pamatuju, že už to bylo asi 1l na 100 :lol:

ja lejem M6AD (Madit Super) do fataka uz 16 rokov :lol: a hoci je to nic moc olej, vzdy po 5 tis vymena a olej nepapa (od vymeny k vymene tolko isto) ani zidny iny problem som si nevsimol. Hlavne je dodrzat interval, ked uz mas zly olej. Rozmyslam ze dam Madit super 2000 ale neviem ako sa to bude spravat.... ale predsalen 10W40 je lepsie ako 15W40...
Len ci sa mi to tam neucpe.

12.11.06, 15:51
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Voditelj brodice

Příspěvek 
šmárja, to som vôl, nie M6AD ale M7AD som xcel napisat :oops: ...

12.11.06, 18:32

Příspěvek 
deekay píše:

A čože ťa zrazu páli iný olej?
Inak, ak sa menil poctivo po 5000 km, mal by byť motor čistý - ale radšej by som zhodil vaňu a víko ventilov a pozrel, či je motor ozaj čistý...inak by som polosynstetiku neriskoval...

Megane 1,9D

12.11.06, 19:59
Voditelj brodice

Příspěvek 
ferrari píše:
deekay píše:

A čože ťa zrazu páli iný olej?
Inak, ak sa menil poctivo po 5000 km, mal by byť motor čistý - ale radšej by som zhodil vaňu a víko ventilov a pozrel, či je motor ozaj čistý...inak by som polosynstetiku neriskoval...

No, je to asi tak: ked jazdil otec (teda prvych 12 rokov :) ) tak sa ten olej menil tak vselijak, a chudak Madit super tahal aj 10000 km ale viac nie. Odkedy soferujem ja tak pravidelne 5000km vymena. Ale prave ze neviem v akom stave su usadeniny.
Podla kompresnych tlakov je ako novy, olej nepapa ale ci je zaneseny a ako moc tak to neviem... :oops:

Preco chcem zmenit olej? vlastne ani neviem :) v zime auto zvykne aj 2 tyzdne stat a potom je dost problem nastartovat (nie baterkou ani karbecom). Ale tiez som chcel auticku dat neco lepsie ako teraz lenze na oleje je tolko nazorov kolko prispevkov vo fore tak som z toho ...

1- Mozem zmenit olej z 15W40 na 10W40?
2- Bude mi ta zmena oleja na nieco dobra?
3- Treba a pomoze vlastne preplach motora?
4 -Zapcham ho karbonom a svinstvom ci nie?

Takze tak
:lol:

13.11.06, 00:10

Příspěvek 
1- Mozem zmenit olej z 15W40 na 10W40?
Ano (ale Madit Super M7AD je SAE 10W-40, viz http://www.madit.sk/index.php?id=1101&pid=13).

2- Bude mi ta zmena oleja na nieco dobra?
Mozna ano, M7AD ma jenom API SD, v aute s katalyzatorem by mel byt alespon API SF (Madit Super 2000 je API SJ).

3- Treba a pomoze vlastne preplach motora?
Jestli menis olej co 5 tisic km, tak je motor proplachovany dost.

4 -Zapcham ho karbonom a svinstvom ci nie?
Podle me se s motorem nestane nic zvlastniho.

13.11.06, 14:15

Příspěvek 
Môj názor na oleje poznáš, ak si prečítaš iné topicy...

Inak k spotrebe oleja - neviete náhodou, či posledné Š125 nemali guferká na vodítkach ventilov rovnako ako Favo? Mám totiž Š125, r.v 11/89, ten motor za cca 6000 km nespapal ani deci oleja (no možno deci, to sa zasa tak presne nedá) a to mi je teda pekne podozrivé...olej je stále relatívne čistý (aspoň na mierke). Mám ten motor s 8 kou za číslom = mal by mať aj tvrdené sedlá ventilov...

Megane 1,9D

13.11.06, 19:20

Příspěvek 
pascalik píše:
shell helix 10w40 a je tam uz asi 7000 km a je ako novy
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

A koľko ťa ten helix stojí :?: je to rozumná cena oleja pre shade??

13.11.06, 19:22
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další