Chcípání fáčka BMM na volnoběh
Autor |
Zpráva |
varok
|
Re: Chcípání fáčka BMM na volnoběh
Tak planý poplach. Dnes jsem to zkoušel a zase to zlobí. Radoval jsem se zbytečně. Včera po výměně výfuku to už šlapalo jak má, ale motor už byl jemně zahřátý. Dnes u studeného motoru zase ty problémy. Asi to byla včera náhoda.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
13.6.11, 16:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
vapno92
|
Píšeš že máš LPG, ako sa to správa keď prepneš na LPG???
_________________ IQ+♥=ŠKODA EX:Favorit '94 a.k.a. Faťas Zradil som ale nikdy nezabudnem Peugeot 405 1.9GRD
|
14.6.11, 07:20 |
|
|
varok
|
LPG mám dočasně odpojeno a ještě nebyl čas to nechat zpátky zapojit.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.6.11, 19:51 |
|
|
varok
|
Vyměnil jsem tedy Lambda sondu a už to fachčí jak má. Zajímavé je, že asi před rokem jsem kupoval Lambda sondu a odešla tak brzy. Předtím jsem kupoval Bosch universál, nyní Bosch přímo pro fávo/felda BMM a mají stejné číslo. Hm Když jsem to natočil poprvé po výměně, tak to zase chcíplo. Natočil jsem to podruhé a už jede jak má. Pak jsem to zkoušel na druhý den ještě asi 5 krát a zatím se to chová jak má.
|
20.6.11, 19:44 |
|
|
vapno92
|
Sranda inak, že mne motor beží na vlastný olej a tým pádom zničil lambdu... Ale tak otáčky mi nekolísajú ani sa nič nedeje, pri odpojení lambdy sa motor správa tak isto. Žiadna zmena. Tak či tak, ja mám zas problém, že keď idem na benzíne, občas motor za jazdy stratí výkon a pri vyradení zdochne. Zastavím, točím ako blázon a motor na druhý krát väčšinou naskočí... Pri ďalšom zdochnutí stačí vypnúť a zapnúť kľúčik a všetko je OK. Môže to robiť tá lambda že prechľastáva motor? na plyne niesú problémy žiadne.
_________________ IQ+♥=ŠKODA EX:Favorit '94 a.k.a. Faťas Zradil som ale nikdy nezabudnem Peugeot 405 1.9GRD
|
20.6.11, 21:04 |
|
|
varok
|
Asi ne, mě to dělalo na LPG běžně. Tedy pokud máš Lambdatronic, LPG řízený vlastní ŘJ od Lambda sondy. Prostě jsem vždycky někam přijel, vypl motor. Po pár minutách nastartoval a motor se dusil. Pokud bych nepřidal trošku plynu, tak by se zadusil. Pokud startuji třeba po půl hodině, tak už to nedělá. Myslím si, že to dělá zbytek plynu v sání. Je to ale jen má domněnka.
|
21.6.11, 18:21 |
|
|
vapno92
|
Práveže mne to zväčša robí vtedy, keď už prepnem na benzín preto lebo v nádrži nič neni. Normálne že aj keď znova naštartujem tak ako kedy...
|
21.6.11, 18:58 |
|
|
varok
|
Dnes jsem byl v jednom servisu s tím motorem fáva a na nic nepřišli. Tak já už fakt nevím. V paměti závad nic není, ale u fáček a felícií BMM se prý moc chyb neukládá, tak nevím. Podle naměřených hodnot mi řekl ten chlápek, že je to i po zahřátí moc bohaté, což vím i já podle smradu z výfuku. Lambda sondu jsem vyměnil za novou, čidlo teploty kapaliny na sacím potrubí taky a dělá to pořád. Už si nevím rady. Ten chlápek mi říkal, že může být špatný regulační ventil paliva na vstřikovací jednotce, ale prý ho samostatně asi neseženu. Jedině někde sehnat použitou ale funkční vstřikovací jednotku, novou bych se nedoplatil. Mohlo by to být tím ventilem?
|
1.8.11, 19:17 |
|
|
michalkatka
|
bohaté? čo lambda ( nie pamäť závad, ale hodnota za chodu )...
regulačný ventil reguluje tlak, to si môžeš overiť s tlakomerom...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
1.8.11, 20:28 |
|
|
varok
|
Lambda sondu jsem dal novou, tentokráte origo pro fáva a feldy BMM zn. Bosch. Čidlo chl. kapaliny jsem dal taky nové, na vag-com i na diagnostice v servisu mi to ukazuje normální teplotu kapaliny i při studeném i při teplém motoru. Lambda ukazuje vyšší bohatost směsi, ale prý je dobrá. Zkoušeli ji nějak zvlášť na té diagnostice. Zkoušeli zvlášť i VN modul, svíčky a kabely mám nové, palec i víčko na rozdělovači taky a pořád to blbne. Hodnoty prý jsou v normě, ale do motoru prý jde moc velká dávka paliva, tak proto mi říkal ten špatný regulační ventil. Jinak už fakt nevím.
|
2.8.11, 20:22 |
|
|
michalkatka
|
hodnoty v norme a príliš veľká dávka paliva? to mi nejako nejde na rozum.
aj keby ti vstrekovač ukapával, tak lambda stiahne dávku paliva, jedine že by už bola na hranici mapy, tam sú dané časy otvorenia vstreku od kiaľ po kiaľ, to sa dá na diagnostike tiež vyčítať...
zmeraj tlak paliva a skontroluj či ti neukapáva ten vstrekovač...
a samozrejme tesnosť výfucku po lambdu...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
3.8.11, 15:12 |
|
|
varok
|
Jak jsem psal, hodnoty byly v normě, ale jen ta dávka paliva byla moc velká. Špatně jsem to popsal. Vstřikovač neukapává, když zapnu klíček tak je sucho. Až při startování a naskočení motoru je tam jemná mlha. S tou Lambdou to taky nechápu, ale ten chlápek říkal, že je dobrá. Na mém vag-com i na diagnostice v servisu tam pořád přeblikávají různé hodnoty.
Výfuk jsem přetěsnil od spoje mezi tím litinovým potrubím a prvním dílem výfuku. Ještě zkusím vyměnit tesnění přimo na hlavě motoru.
|
3.8.11, 19:10 |
|
|
varok
|
Chtěl bych poprosit o radu. Dnes jsem zavezl konečně fáčko na zpětnou montáž nádrže LPG a upozorňoval jsem toho chlápka, že po nastartování studeného motoru to začne po pár sekundách chcípat. On mi říkal, že to dělává čerpadlo, když se z autem delší dobu nejezdí. Prý tlačí menší tlak, protože benzín v nádrži ho naleptá. Je možné, že je to ten můj problém s fáčkem? Mě se ale naopak zdá, že to mám přechlastané a né chudé.
|
23.8.11, 16:25 |
|
|
machal
|
Nechci radit kraviny jelikož tomu houby rozumím ale zkus "starý start",už si nepamatuju proč jsem to dělal protože už je to dlouho ,(asi kvůli nízkým otáčkám na volnoběh a hodně zvýšené spotřebě,možná i chcípání po startu za studena ). A i když ti to třeba nepomůže tak ti to ani neuškodí a je to zadarmo .
Starý start Takzvaný „starý start" může pomoci při problémech s: volnoběžnými otáčkami, spouštěním motoru. Při starém startu je uskutečněn postup, při kterém řídícíjednotkasystému MonoMotronic získá na základě optimálních podmínek nejlepší adaptační hodnoty pro start a volnoběh. Příčinou ne právě optimálních adaptačních hodnot mohou být především: častý provoz na krátké vzdálenosti, spouštění motoru se sešlápnutým pedálem akcelerátoru (otevřený volnoběžný kontakt). Starý start nemůže samozřejmě pomoci při poruchách systému ovlivňujících spouštění motoru nebo volnoběh, jako je například přisávání falešného vzduchu nebo špatné ukostření. Starý start se provádí následujícím postupem: nechat zahřát motor na teplotu minimálně 80°C nebo vyčkat mimmálně dvou sepnutí ventilátoru chlazení, motor zastavit, vypnout zapalování, odpojit konektor řídící jednotky, počkat minimálně 10 minut (během této doby se smažou všechna data z RAM řídící jednotky), připojit konektor řídící jednotky, motor spustit bez sešlápnutí pedálu akcelerátoru, motor nechat běžet přibližně 5 minut při volnoběhu (důležité je, aby nedošlo k sešlápnutí pedálu akcelerátoru, popř. aby se nerozpojil volnoběžný kontakt), motor zastavit, vypnout zapalování, podruhé nechat motor běžet při volnoběhu pňbližně 5 minut (nesešlapovat pedál akcelerátoru), motor zastavit, vypnout zapalování, potřetí nechat motor běžet při volnoběhu přibližně 5 minut (nesešlapovat pedál akcelerátoru), motor zastavit, vypnout zapalování. Kontrola systému MonoMotronic
|
26.8.11, 08:57 |
|
|
varok
|
Děkuji za radu. V LPG servisu mi ještě radili, ať překontroluji všude kostru, jestli je dobře ukostřená Lambda sonda, různé čidla, ŘJ apod. Tohle překontroluji a pak zkusím ten starý start.
|
26.8.11, 15:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|