|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
Autor |
Zpráva |
Jiří Čech
Moderátor
|
Ten benzín opravdu funguje, ale jen na motorech pro 95 oktanové palivo. Benzín od Globusu je stejně kvalitní, jako kdekoli jinde, oni nepančují, nemají k tomu důvod. Ale 98oktanový benzín lépe nehoří, ale odolává většímu stlačení, tedy vyššímu kompresnímu stupni, proto ho na autě pro 95ku nepoznáš, spíš jen motoru uškodí, pokud se neupraví předstih.
Jinak to, že se "to časem vrátí do normálu" je jen zvyk řidiče na nový typ paliva, zkus natankovat normální 95ku u Globusu (je bez přídavných aditiv) a poznáš rozdíl hned. Jinak moje zkušenost je ta, že se ekonomicky vyplatí jen v případě, kdy bude stát maximálně o korunu víc, než běžný benzín jinde. O tolik spotřeba paliva neklesne a o tolik to lépe nejede, než odpovídá té koruně na litr.
To "čištění motoru" se týká částí, kudy jde palivová směs a spalovacího prostoru, uvnitř motoru se karbon bude tvořit dál.
_________________ J.
|
3.10.07, 19:32 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kozina
|
benzín 100 octan
co se stane když dám do fav 136 46 kw snížená hlava 100 oktanovej benzin at už od shellu nebo treba od omv
|
11.10.07, 19:59 |
|
|
David
|
Re: benzín 100 octan
kozina píše: co se stane když dám do fav 136 46 kw snížená hlava 100 oktanovej benzin at už od shellu nebo treba od omv Čím větší kolprese tím větší oktanová číslo když máš sníženou palici tak by se to mělo zlepšit.
_________________ Škoda fabia combi 1.2 TSI 63kw 1.10.2010
http://voltys.rajce.idnes.cz/Fabia/
|
11.10.07, 20:04 |
|
|
kozina
|
Re: benzín 100 octan
[quote="David"][quote="kozina"]co se stane když dám do fav 136 46 kw snížená hlava 100 oktanovej benzin at už od shellu nebo treba od omv[/quote] Čím větší kolprese tím větší oktanová číslo :wink: když máš sníženou palici tak by se to mělo zlepšit.[/quote]
no ptam se jestli nemohu nějak ublížít motoru shell power 95 mám vyzkoušenej ale chtěl bych zkusit ty 100 oct benziny ale mám strach aby ch něco nepokakal dík za odpověd
|
11.10.07, 20:07 |
|
|
|