Autor |
Zpráva |
FerdikF
|
michalkatka píše: FerdikF píše: fable=kabely ? nemám tam měděný, jsou tam nějaký modrý tesla blansko. Dělá to i na benzín. Víčko a palec jsou skoro nový a u starých to bylo stejný. sorry to nenené som čital ako medené, takže môže to byť niečo s rozdeľovačom, ak to robí aj benzín aj Lpg, to zvykne robiť podtlaková regulácia predstihu, potrebuješ stroboskop a za chodu motora sleduj predzápal, na voľnobeh nastav 7-15°, so stroboskopom sa dá pekne vidieť aká je vôľa v rozdeľovači, na voľnobeh to behá aj 10°, a podtlak sa dá vidieť keď cucneš vzduch, nestačí iba pridať plyn nakoľko predstih reguluje aj odstredivá reg. (na benzín je vhodný predstih okolo 5-7, vtedy ešte ventily moc neklepú a na LPG je vhodné viac tých 10-15, na LPG ventily neklepú ani keď je predzápal viac ako 25°). bez stroboskopu sá dá to od oka, ale musíš odskúšať tú funkčnosť, za chodu odpoj hadičku s rozdeľovača a či budeš citiť podtlak, ak motor beží a hadičku pripojíš na rozdeľovač a odpojíš s karbu ustami urobíš podtlak musí to motor rozhodiť, vtedy je podtlakvá regulácia funkčná. ak chceš predzápal nastaviť od oka, prepni na benzín, prebehni sa s autom, ak pri pridaní plynu ventily neklepú tak potoč rozdeľovač doľava (zväčšiť predzápal), prebehni sa a až kým nebudú ventily trocha klepať, potom to málinko vráť a máš tam cca 5-10° (záleží od toho aký tam máš benzín, ak máš 95ku tak budeskôr tých 5-8° ak 98ičku tak 6-10°, ak tam nebodaj máš 91 tak to bude do tých 5°)
Díky za radu, to s tou hadičkou určitě skusím, taky mě napadlo že by to mohl být podtlak, tak jsem tam dával hadičku novou. Ozkouším tu funkčnost.
Mám předstih seřízený stroboskopem, ale nevím na kolik, asi to pošteloval spíš na benzín. Proto když pootočím víčkem rozdělovače, tak jde na lpg mnohem líp.
|
1.10.07, 08:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
FerdikF
|
Tak podtlakem to není, podtlak z karburátoru jde a když udělám podltak pusou, tak se zrchlí volnoběh, takže tohle je funkční. Budu se muset dvěřit nějakýmu odborníkoj.
|
2.10.07, 17:52 |
|
|
michalkatka
|
FerdikF píše: Tak podtlakem to není, podtlak z karburátoru jde a když udělám podltak pusou, tak se zrchlí volnoběh, takže tohle je funkční. Budu se muset dvěřit nějakýmu odborníkoj.
nie je nás tu dosť odborníkov?
a nastavil si ten predzápal, pobehaj na ten benzín a zmenšuj ho natoľko kým budú ventily iba jemne zvoniť, klepanie ventilov na 90% robí veľký predzápal... vôľu ventilov máš nastavenú?
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
2.10.07, 18:36 |
|
|
FerdikF
|
michalkatka píše: FerdikF píše: Tak podtlakem to není, podtlak z karburátoru jde a když udělám podltak pusou, tak se zrchlí volnoběh, takže tohle je funkční. Budu se muset dvěřit nějakýmu odborníkoj. nie je nás tu dosť odborníkov? a nastavil si ten predzápal, pobehaj na ten benzín a zmenšuj ho natoľko kým budú ventily iba jemne zvoniť, klepanie ventilov na 90% robí veľký predzápal... vôľu ventilov máš nastavenú?
mě se to prskání projevuje až někde za 3500 ot na plnej kotlík, jinak ne, ani při plným plynu při rozjezdu. Ventily by měli být poštelovaný.
|
2.10.07, 19:54 |
|
|
michalkatka
|
FerdikF píše: michalkatka píše: FerdikF píše: Tak podtlakem to není, podtlak z karburátoru jde a když udělám podltak pusou, tak se zrchlí volnoběh, takže tohle je funkční. Budu se muset dvěřit nějakýmu odborníkoj. nie je nás tu dosť odborníkov? a nastavil si ten predzápal, pobehaj na ten benzín a zmenšuj ho natoľko kým budú ventily iba jemne zvoniť, klepanie ventilov na 90% robí veľký predzápal... vôľu ventilov máš nastavenú? mě se to prskání projevuje až někde za 3500 ot na plnej kotlík, jinak ne, ani při plným plynu při rozjezdu. Ventily by měli být poštelovaný.
rozober ten rozdeľovač či v ňom nie je prasknutá strunka odstredivej regulácie...
|
2.10.07, 19:56 |
|
|
FerdikF
|
michalkatka píše: FerdikF píše: michalkatka píše: FerdikF píše: Tak podtlakem to není, podtlak z karburátoru jde a když udělám podltak pusou, tak se zrchlí volnoběh, takže tohle je funkční. Budu se muset dvěřit nějakýmu odborníkoj. nie je nás tu dosť odborníkov? a nastavil si ten predzápal, pobehaj na ten benzín a zmenšuj ho natoľko kým budú ventily iba jemne zvoniť, klepanie ventilov na 90% robí veľký predzápal... vôľu ventilov máš nastavenú? mě se to prskání projevuje až někde za 3500 ot na plnej kotlík, jinak ne, ani při plným plynu při rozjezdu. Ventily by měli být poštelovaný. rozober ten rozdeľovač či v ňom nie je prasknutá strunka odstredivej regulácie...
je to těžký rozdělat, já zatím tak max oddělával víčko a palec rozdělovače.
|
3.10.07, 06:17 |
|
|
michalkatka
|
FerdikF píše: je to těžký rozdělat, já zatím tak max oddělával víčko a palec rozdělovače.
nie je to ťažké, ten štvorcíp drží segerka, po bokoch povyberáš tie skrutky a potom to vytiahneš hore, pod tým sú proti sebe závažíčka odstredivej regulácie... keď sa na to pozrieš pochopíš...
|
3.10.07, 08:39 |
|
|
FerdikF
|
michalkatka píše: FerdikF píše: je to těžký rozdělat, já zatím tak max oddělával víčko a palec rozdělovače. nie je to ťažké, ten štvorcíp drží segerka, po bokoch povyberáš tie skrutky a potom to vytiahneš hore, pod tým sú proti sebe závažíčka odstredivej regulácie... keď sa na to pozrieš pochopíš...
Ahoj, tak jsem to měl rozebraný a všechno v rozdělovači je v pořádku. Tak jsem to vyčistil, promazal a posládal zpět. Byl jsem to trochu projet a vypadá, že se problém vyřežil, detonace jsou skoro pryč, uvidím až pojedu zítra delší trasu. Jinak se mi povedla dobrá věc, když už jsem to měl skoro poskládaný, tak mi propadla poslední příchytka cívky až dolů do odstředivé regulace, takže zase rozebrat, vydolova a poskládat. Chybama se člověk učí.
|
4.10.07, 17:01 |
|
|
michalkatka
|
FerdikF píše: Ahoj, tak jsem to měl rozebraný a všechno v rozdělovači je v pořádku. Tak jsem to vyčistil, promazal a posládal zpět. Byl jsem to trochu projet a vypadá, že se problém vyřežil, detonace jsou skoro pryč, uvidím až pojedu zítra delší trasu. Jinak se mi povedla dobrá věc, když už jsem to měl skoro poskládaný, tak mi propadla poslední příchytka cívky až dolů do odstředivé regulace, takže zase rozebrat, vydolova a poskládat. Chybama se člověk učí.
možno to tam išlo ztuha a preto to tak blblo...
|
4.10.07, 19:40 |
|
|
FerdikF
|
michalkatka píše: FerdikF píše: Ahoj, tak jsem to měl rozebraný a všechno v rozdělovači je v pořádku. Tak jsem to vyčistil, promazal a posládal zpět. Byl jsem to trochu projet a vypadá, že se problém vyřežil, detonace jsou skoro pryč, uvidím až pojedu zítra delší trasu. Jinak se mi povedla dobrá věc, když už jsem to měl skoro poskládaný, tak mi propadla poslední příchytka cívky až dolů do odstředivé regulace, takže zase rozebrat, vydolova a poskládat. Chybama se člověk učí. možno to tam išlo ztuha a preto to tak blblo...
Tak mi to nedalo a protože si motor při záběru a točkách nad 2500 nepravidelně cinkal, tak jsem povolil šroubky u podtlakový regulace
a celou jsem jí posunul po směru hodinových ručiček co to šlo. Řekl bych že teď se motor ztišil a je po detonacích.
|
12.11.07, 07:24 |
|
|
Ales M
|
Nečetl jsem všechno... na to nemám, ale zkus tam nalejt třeba 98.... 99... nebo 100 oktanovej benzín.... Ale nevím jestli to už někdo nepsal....
|
12.11.07, 13:59 |
|
|
Jura
|
Ahojte....je normální na 1.6ce felicii, že v zimě po nastartování chvíli klepou ventily? Oleja dost a po cca. 3-5vtěřínách utichne. Trochhu mě to znervóznuje...nemyslím si, že je to úplně normální...
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
12.11.07, 16:01 |
|
|
michalkatka
|
Jura píše: Ahojte....je normální na 1.6ce felicii, že v zimě po nastartování chvíli klepou ventily? Oleja dost a po cca. 3-5vtěřínách utichne. Trochhu mě to znervóznuje...nemyslím si, že je to úplně normální...
to sú hydroštely, je to úplne normálne, aj v návode na použitie by si to mal mať...
|
12.11.07, 16:11 |
|
|
Jura
|
michalkatka píše: Jura píše: Ahojte....je normální na 1.6ce felicii, že v zimě po nastartování chvíli klepou ventily? Oleja dost a po cca. 3-5vtěřínách utichne. Trochhu mě to znervóznuje...nemyslím si, že je to úplně normální... to sú hydroštely, je to úplne normálne, aj v návode na použitie by si to mal mať...
Hydroštely? Co to je nebo co tím myslíš? Jestli myslíme to stejný. Já si por pojmem hydroštel představím naklápění světel....
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
12.11.07, 19:15 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Jura píše: michalkatka píše: Jura píše: Ahojte....je normální na 1.6ce felicii, že v zimě po nastartování chvíli klepou ventily? Oleja dost a po cca. 3-5vtěřínách utichne. Trochhu mě to znervóznuje...nemyslím si, že je to úplně normální... to sú hydroštely, je to úplne normálne, aj v návode na použitie by si to mal mať... Hydroštely? Co to je nebo co tím myslíš? Jestli myslíme to stejný. Já si por pojmem hydroštel představím naklápění světel....
hydroštel je v motoru a vymezuje vůli ventilů proto se nenastavuje
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.11.07, 19:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|