Autor |
Zpráva |
Pajas
|
Kostry...Sežen si druhého člověka a přeměř to napětí jaké tam jde. A nespeklo se ti něco uvnitř?Mě to udělalo a zase to točilo furt aj s vyplým klíčem.
|
19.12.07, 20:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Slavrs
|
A jaké napětí tam správně má jít ? PLných 12V ? Nebo to může klesnout ? Popřípadě na kolik ?
|
19.12.07, 20:55 |
|
|
Kristensen
|
Nevim jestli ti to už někdo neradil nebo jestli jsi to nezkoušel ale třeba zrovna renault 19 je strašně moc náchylnej na stav starteru, stačí aby se nepatrně přidíralo jedno z ložisek a startuje to jako když máš baterku absolutní mrtvolu, sotva se to převaluje až to chytne a se stoupající teplotou motoru to je horší a horší až to nenastartuješ ohřátý vůbec a necháš to vystydnout a jde to, rozdělal jsem ho vyčistil promazal a měsíc byl klid a pak postupně znova a znova, tak přišel na řadu jinej a teď to i v mraze točí jako kdyby bylo 20 nad nulou, uplně o něčem jiným a jsem přesvědčenej že to tak bude točit i v -20, nejvíc už teď bylo -11 a uplně bez problémů.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
19.12.07, 22:01 |
|
|
vopaje
|
Slavrsi,Kristensen má pravdu,ale jak píšeš máš tam už třetí startér a to už by byla sakra smůla,aby byly všechny v háji-vadné./proto jsem sázel tolik procent/.Ještě máš možnost v káblech od baterky.Až to opět nepůjde,vem startovací kabely a udělej propoj mezi baterkou a startérem /+/ a baterkou a motorem /-/. čus Pavel
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
20.12.07, 08:46 |
|
|
Slavrs
|
Startér je opravdu jak novej ... zkusim vyštípat ten alarm a různý kraviny aby se zbytečně různě neztrácelo napětí a uvidim ... do věnc se mi faaakt nechce
|
20.12.07, 08:57 |
|
|
vopaje
|
Pokud by to dělal alarm /blokace startu/,bude odpojován vodič mezi spín.skříňkou a startérem.V tvém případě ale tato větev pracuje.Ještě mne zaráží jedna věc a to,že pohasnou kontrolky.To značí,že se napětí někam ztrácí a přitom startér se netočí.Tudíž je někde přechoďák,nebo měkké napětí.čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
20.12.07, 09:08 |
|
|
Slavrs
|
jak měkké napětí ? Přechoďák ? Kde ? Však kabel jde přímo z baterky na startér , žádná další svorka . . .
|
20.12.07, 17:59 |
|
|
Šemik
|
Slavrs píše: jak měkké napětí ? Přechoďák ? Kde ? Však kabel jde přímo z baterky na startér , žádná další svorka . . .
Třeba přímo na té svorce, přechod kabel / oko.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
20.12.07, 18:08 |
|
|
Slavrs
|
to bych neřekl , je dobře utažená , prostříkaná kontaktolem ... znám lidi co ani tyhle kontakty nedotahujou , normálně se dá rukou sundat to oko a jezdí normálně jáse začínám obávat nejhoršího - věnec
|
20.12.07, 18:12 |
|
|
Šemik
|
Ale kdyby byl zlý věněc tak by to přeci točilo vždy Akorát zvuk by byl špatný a pod. Ale samotné točení rotoru startéru by se odehrávalo.
A co to zalisování kabel/koncovka?
|
20.12.07, 18:18 |
|
|
Martin
|
Může mít ožvýkané třeba jen některé zuby a startér nemá dost síly to právě v tomto místě roztočit.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
20.12.07, 18:20 |
|
|
Šemik
|
Ale že by to bylo zase až tak brutální opotřebení..?
|
20.12.07, 18:20 |
|
|
Slavrs
|
ale vtom místě ve kterym to nejde , tak po několika pokusech to zase jde ... jak kdy , někdy stačí to zkusit 5x nekdy třeba zase 50x
|
20.12.07, 18:36 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
ja to stale vidim na nieco s elektrikou, ale co, to ti nepoviem
tak si to zosumarizujme:
-kazdy starter ktory tam bol sa sprava rovnako takze to nie je problem startera
-kostra pod motorom OK
-ked startuje tak startuje OK, to znamena ze venec je OK
-civeka cvakne zakazdym, to znamena ze kontakt co ju spusta je ok a tym padom aj skrinka s klucikom
no mne z toho stale vychadza silove napajanie starteru, kontakt
skus ten napajaci kabel k starteru surovo vymenit
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
20.12.07, 18:42 |
|
|
Slavrs
|
Asi to zkusim , vyměnim hlavní kabel i to očko a uvidí se no ...
|
20.12.07, 18:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|