Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 23:06

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 115 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 Špatně startuje za studena ( konečně vyřešeno) 
Autor Zpráva

Příspěvek 
michalkatka píše:
Mirmar píše:
Vytáhl jsem žárovku ze světla a tam co byl píchlej červený drát z té svorkovnice u světla jsem napojil drát ze startéru, a tam co vedl černý drát zřejmě kostra světla jsem napojil náhradní drát a přiložil na převodovku jako kostru. Potom jsem normálně spínal jako při startu až na tu třetí polohu. Myslel jsi to takhle nebo jsem to měl špatně??

no hej, to bolo dobré, ale pri takýchto pokusoch si ešte žiarovku a jej ukostrenie vyskúšam osobitne, takže ak nesvietila tak bude chyba v spínačke, alebo v kabeláži, môžeš skúsiť na spínačke prepojiť tie kontakty či tá kontrolná žiarovka bude svietiť, tým vylúčiš chybu v kabeláži a máš jasné že je zlá spínačka...
OK vyzkouším a dám vědět, kéžby to bylo už jen tou spínačkou nebo kabelem protože jak tohle nevíde tak opravdu nevím. Musel bych asi přejít na motor jestli nebude něco s ním, ale tam jsem taky už pár věcí kontroloval , tak ten by měl být dobrý a nebo jestli nebude moc volný rozvodák, ale to by zlobilo taky furt a ne jen za studena. Tak zatím dík.

19.10.08, 21:04
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Tak jsem dnes vyměnil spínačku a je to pořád stejný. Tak už nevím jenom mě pořád zaráží , že když vytáhnu VN kabel z prostředka rozdělovače, tak při startování se pastorek zasune a pěkně točí celou dobu motorem dokud nepustím klíček ale jakmile kabel zapojím , tak se to začne jakoby sekat. Nemůže to dělat zapalovací cívka? Mám tam tu na vstřikování.

25.10.08, 14:23
rejpal

Příspěvek 
Tak to bych viděl na problém s předstihem... Pokud by pálil moc brzy, tak by vlastně zarval proti startéru...

25.10.08, 20:08
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Stříkajda favorit to ma taky normálně seřiditelný pomocí rozdělovače.Taky bych to viděl v předstihu
Jo a nejde mi do hlyvy máš vstřikování a píšeš o zapalovací cívce jako by tam nepatřila :roll:

25.10.08, 20:32

Příspěvek 
Kukyn píše:
Stříkajda favorit to ma taky normálně seřiditelný pomocí rozdělovače.Taky bych to viděl v předstihu
Jo a nejde mi do hlyvy máš vstřikování a píšeš o zapalovací cívce jako by tam nepatřila :roll:
Myslím jako že tam není ta klasická. Jak můžu doma seřídit nejjednoduše ten předstih?

25.10.08, 21:03

Příspěvek 
teda neviem, skús posunúť rozdeľovač aby akoby pálil trocha neskôr, BMM si to nastaví podľa seba, ale možno ti preskakuje iskra na druhý kontakt, čiže možno že na piest ktorý práve ide hore a stláča zmes...

alebo skús vymeniť viečko rozdeľovača a palec....

už vážne neviem...

25.10.08, 22:24
rejpal

Příspěvek 
Jo to je BMM... Určitě si BMM předstih řídí?
A kdyby to přeskakovalo na jiný kontakt, pálilo by to před DU, takže by to střílelo do sání... :roll: Divné...

26.10.08, 07:55

Příspěvek 
fatal píše:
A kdyby to přeskakovalo na jiný kontakt, pálilo by to před DU, takže by to střílelo do sání... :roll: Divné...

áno, píše že má sříkačku, takže BMM, a to si riadi predstih s hallovho snímača na prevodovke, ešte teraz ma napadlo že by nohol mať silne znečistenný zotrvačník v mieste kde je dráha pre hallov snímač nejakými kovovými pilinami s olejom a preto by mu mohol hallov snímač hádzať iskru aj inokedy ako by mal, ale to je čiste hypotéza, ale môže dať von hallov snímač a vyčistiť ho a zárovrň aj nejakým štetcom v benzíne vyčistiť zotrvák pri pomalom otáčaní motorom...

26.10.08, 08:03

Příspěvek 
fatal píše:

asi tak, ale ak by hodil iskru keď je piest dole už sací ventil zatvorený tak to do sania nestrelí nestlačená horiaca zmes bude tlačiť proti otáčaniu štartérom...

toto je záhada...

26.10.08, 08:06
rejpal

Příspěvek 
Já to celé nečetl... :oops: A nemůže mít pootočený setrvák nebo setrvák z jiného systému vstřiku? :roll:

Asi bude nejlepší vzít stroboskop a zkoumat...

michalkatka píše:
...keď je piest dole už sací ventil zatvorený...

Teď mě mateš, měl jsem dojem, že se sání zavře až za DU... :roll:

Naposledy upravil fatal dne 26.10.08, 08:10, celkově upraveno 1

26.10.08, 08:06

Příspěvek 
fatal píše:
Já to celé nečetl... :oops: A nemůže mít pootočený setrvák nebo setrvák z jiného systému vstřiku? :roll:

Asi bude nejlepší vzít stroboskop a zkoumat...

iný zotrvák? neviem?

a potočený zotrvák by už bol extrém, to by skôr urval tú prírubu kľukovky kde sa zotrvák upevňuje...

pre kontrolu sa to skontrolovať stroboskopom dá ( ani neviem či BMM remenica má rysku ) , ale nič tam nenastaví...

26.10.08, 08:10

Příspěvek 
U BMM je také na řemenici ryska. Setrvák mám nový protože ten původní měl zbroušený zuby jako blázen. Kupoval jsem normálně na favorita setrvák a na 100 procent jsem ho nasadil dobře. Ten Hallovo snímač , mluvíme o snímači otáček? Jestli jo tak ten snímač jsem také měnil a dá se říct že od té doby to začalo zlobit. Stroboskop namám, tak nevím jak zkontrolovat předstihjedině zkoušet otáčet rozdělovačem jestli se to nezlepší. Taky mě napadá měnil jsem si také svorky na baterce byly tam takový pevný kovový a já je vyměnil za mosazný a ty se mě zdají nějaký měkký protože když je trochu víc utáhnu tak se bud nalomí nebo kus odlomí.

26.10.08, 10:41

Příspěvek 
Mirmar píše:
U BMM je také na řemenici ryska. Setrvák mám nový protože ten původní měl zbroušený zuby jako blázen. Kupoval jsem normálně na favorita setrvák a na 100 procent jsem ho nasadil dobře. Ten Hallovo snímač , mluvíme o snímači otáček? Jestli jo tak ten snímač jsem také měnil a dá se říct že od té doby to začalo zlobit. Stroboskop namám, tak nevím jak zkontrolovat předstihjedině zkoušet otáčet rozdělovačem jestli se to nezlepší. Taky mě napadá měnil jsem si také svorky na baterce byly tam takový pevný kovový a já je vyměnil za mosazný a ty se mě zdají nějaký měkký protože když je trochu víc utáhnu tak se bud nalomí nebo kus odlomí.

áno, hallov snímač, je snímač otáok (polohy kľukovky) na prevodovke...

menil si celý zotrvák, alebo iba veniec :?:

nedali ti náhodou zotrvák na MPi :?: alebo nebodaj ma ecotronik :?: ono, každý je iný...

bol úplne rovnaký ako ten čo si dával von :?:

26.10.08, 10:49

Příspěvek 
Měnil jsem jenom věnec a byl na favorita, ale když jsem porovnával zuby s tím starým tak no nebudu kecat zdáli se mi divný. Na starém věnci byli zuby nepatrně ze šikma a na novým byli kolmí, ale říkám starý věnec byl dost obroušený . Tady bych možná chybu neviděl protože mi to zlobilo už při tom starém věnci který se obrousil až když jsem tam dal startér z felicie. Co myslíš ty svorky na baterce nnemám tam dát nějaký pevnější tyhle už jsou stejně nějak polámaný z toho utahování a povolování je to nějaký měký kov ta mosaz. Vyměnit je budu už muset, hned zítra koupím nový. A nebo mi napadá že jsem se taky hrabal do pojistkovýho panelu protože jsem dával nové sklo na zadní mlhovku a zpátečku a nesvítilo to , tak jsem hledal právě jestli to není v pojistkách a viděl jsem tam i jednu 30tkovou tak jsem ji nahradil 15tkovou. Ta asi jistila nějaký silný obvod. Nevím.

26.10.08, 11:16

Příspěvek 
Mirmar píše:
Měnil jsem jenom věnec a byl na favorita, ale když jsem porovnával zuby s tím starým tak no nebudu kecat zdáli se mi divný. Na starém věnci byli zuby nepatrně ze šikma a na novým byli kolmí, ale říkám starý věnec byl dost obroušený . Tady bych možná chybu neviděl protože mi to zlobilo už při tom starém věnci který se obrousil až když jsem tam dal startér z felicie. Co myslíš ty svorky na baterce nnemám tam dát nějaký pevnější tyhle už jsou stejně nějak polámaný z toho utahování a povolování je to nějaký měký kov ta mosaz. Vyměnit je budu už muset, hned zítra koupím nový. A nebo mi napadá že jsem se taky hrabal do pojistkovýho panelu protože jsem dával nové sklo na zadní mlhovku a zpátečku a nesvítilo to , tak jsem hledal právě jestli to není v pojistkách a viděl jsem tam i jednu 30tkovou tak jsem ji nahradil 15tkovou. Ta asi jistila nějaký silný obvod. Nevím.

zuby na štartéri aj venci majú byť rovné, teda kolmé, žiadne šikmé...

s tými svorkami ti neporadím, používam zásadne origo zalisované káble, preto si ich aj odkladám, skús zbehnúť niekam na vrakáč... ale samotnou svorkou by to byť nemalo... (pokiaľ sa z nej nedymí, alebo sa nehreje)

poistky by na to nemali mať vplyv... ale môžeš preventívne všetky spoje v poistkovke rozobrať a prečistiť...

26.10.08, 11:36
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 115 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další