Autor |
Zpráva |
kvakorius
|
No a kdy jsi naposled měnil oil. Znám takové kteří jezdí na jednu náplň i tři roky,jojo, no a pak se dost diví co mají na víčku. Doufám že k nim nepatříš - jojo
|
11.9.07, 20:04 |
|
![](./styles/TW_Style/theme/images/spacer.gif) |
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
M3Power
|
kvakorius píše: No a kdy jsi naposled měnil oil. Znám takové kteří jezdí na jednu náplň i tři roky,jojo, no a pak se dost diví co mají na víčku. Doufám že k nim nepatříš - jojo
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif) - jezdím na něj rok (14.000km) takže bych ho vyměnit asi mohl ... existuje něco na propláchnutí ?
|
11.9.07, 23:40 |
|
michalkatka
|
M3Power píše: kvakorius píše: No a kdy jsi naposled měnil oil. Znám takové kteří jezdí na jednu náplň i tři roky,jojo, no a pak se dost diví co mají na víčku. Doufám že k nim nepatříš - jojo ![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif) - jezdím na něj rok (14.000km) takže bych ho vyměnit asi mohl ... existuje něco na propláchnutí ?
dnes sa už motor nepreplachuje, najlepšie za tepla vypustíš, vybereš filter, namomtuješ nový filter, nezabudni nazad namomtovať zátku a naleješ a jedeš ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.9.07, 06:00 |
|
M3Power
|
michalkatka píše: M3Power píše: kvakorius píše: No a kdy jsi naposled měnil oil. Znám takové kteří jezdí na jednu náplň i tři roky,jojo, no a pak se dost diví co mají na víčku. Doufám že k nim nepatříš - jojo ![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif) - jezdím na něj rok (14.000km) takže bych ho vyměnit asi mohl ... existuje něco na propláchnutí ? dnes sa už motor nepreplachuje, najlepšie za tepla vypustíš, vybereš filter, namomtuješ nový filter, nezabudni nazad namomtovať zátku a naleješ a jedeš ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Díky, na tom výpustném šroubu je nějaké těsnění ? Nikdy jsem to nedělal sám na Š-120 a na jiných autech bylo většinou nějaké měděné, nebo gumové. Kolik se tam toho leje ? Jaký dáváte olej ?
|
12.9.07, 07:23 |
|
Martin
|
Většinou tam je hliníková podložka, jen jednou jsem viděl závit do kužele.
Oleje se vejde něco přes 3 litry, já používám M7ADSIII od Parama.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
12.9.07, 07:25 |
|
michalkatka
|
Martin píše: Většinou tam je hliníková podložka, jen jednou jsem viděl závit do kužele.
Oleje se vejde něco přes 3 litry, já používám M7ADSIII od Parama.
zisti si čo za olej tam bolo, najlepšie použiť ten istý, alebo aspoň s rovnakou špecifikáciou. inak niečo 10W40, alebo 15W40, ja používam turboplus, motor je zvnútra krásny čistulinký, čo sa z vonku nedá povedať ![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
|
12.9.07, 07:53 |
|
M3Power
|
michalkatka píše: Martin píše: Většinou tam je hliníková podložka, jen jednou jsem viděl závit do kužele.
Oleje se vejde něco přes 3 litry, já používám M7ADSIII od Parama. zisti si čo za olej tam bolo, najlepšie použiť ten istý, alebo aspoň s rovnakou špecifikáciou. inak niečo 10W40, alebo 15W40, ja používam turboplus, motor je zvnútra krásny čistulinký, čo sa z vonku nedá povedať ![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
No, původní majitel tam lil M6AD ... klasika ...
|
12.9.07, 08:00 |
|
michalkatka
|
M3Power píše: No, původní majitel tam lil M6AD ... klasika ...
tak tam nalej to isté... a koľko ti to papá oleja keď sme pri tom?
|
12.9.07, 08:02 |
|
M3Power
|
michalkatka píše: M3Power píše: No, původní majitel tam lil M6AD ... klasika ... tak tam nalej to isté... a koľko ti to papá oleja keď sme pri tom?
Hmm, tak to nevím, tohle neeviduju ... když bylo málo tak jsem dolil, ale fak nevím kolik je to v litrech ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
|
12.9.07, 08:48 |
|
michalkatka
|
M3Power píše: michalkatka píše: M3Power píše: No, původní majitel tam lil M6AD ... klasika ... tak tam nalej to isté... a koľko ti to papá oleja keď sme pri tom? Hmm, tak to nevím, tohle neeviduju ... když bylo málo tak jsem dolil, ale fak nevím kolik je to v litrech ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
a aký olej dolievaš? M6AD?
|
12.9.07, 08:53 |
|
M3Power
|
michalkatka píše: M3Power píše: michalkatka píše: M3Power píše: No, původní majitel tam lil M6AD ... klasika ... tak tam nalej to isté... a koľko ti to papá oleja keď sme pri tom? Hmm, tak to nevím, tohle neeviduju ... když bylo málo tak jsem dolil, ale fak nevím kolik je to v litrech ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) a aký olej dolievaš? M6AD?
Jo M6AD ... původní majitel říkal, že tam je tenhle, tak jsem tam dolíval taky tenhle ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
|
12.9.07, 08:55 |
|
michalkatka
|
M3Power píše: Jo M6AD ... původní majitel říkal, že tam je tenhle, tak jsem tam dolíval taky tenhle ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
ja len pre zaujímavosť, lebo niektoré autá papajú toľko oleja že na interval výmeny je tam všetok aj 2x nový, že či by nestačilo vymeniť iba filter?
|
12.9.07, 09:00 |
|
M3Power
|
michalkatka píše: M3Power píše: Jo M6AD ... původní majitel říkal, že tam je tenhle, tak jsem tam dolíval taky tenhle ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) ja len pre zaujímavosť, lebo niektoré autá papajú toľko oleja že na interval výmeny je tam všetok aj 2x nový, že či by nestačilo vymeniť iba filter?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) to asi ano, ale zase tolik ho tam asi nebylo ... kolik tam je náplň ? a jaký je vlastně interval výměny ?
|
12.9.07, 09:02 |
|
michalkatka
|
M3Power píše: michalkatka píše: M3Power píše: Jo M6AD ... původní majitel říkal, že tam je tenhle, tak jsem tam dolíval taky tenhle ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) ja len pre zaujímavosť, lebo niektoré autá papajú toľko oleja že na interval výmeny je tam všetok aj 2x nový, že či by nestačilo vymeniť iba filter? ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) to asi ano, ale zase tolik ho tam asi nebylo ... kolik tam je náplň ? a jaký je vlastně interval výměny ?
to je aj podľa oleja ale cca 10-15tis, alebo 1rok? (alebo 2? ![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif) ) a vlezie tam približne 3,5litru, tá 4litrová bandaska ti bude stačiť...
ja menim každých 10 aj keď je čistý a číry skoro ako nový, ale to aj kôli plynu. (inak je umenie na ryske pozrieť koľko ho tam je ![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif) )
|
12.9.07, 09:08 |
|
M3Power
|
Díky za info ... jinými slovy je čas na výměnu ...
Jak se dá sundat (a zase nandat) olejový filtr bez toho přípravku na vyndavání ?
|
12.9.07, 09:13 |
|
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
|