Autor |
Zpráva |
kvakorius
|
No a kdy jsi naposled měnil oil. Znám takové kteří jezdí na jednu náplň i tři roky,jojo, no a pak se dost diví co mají na víčku. Doufám že k nim nepatříš - jojo
|
11.9.07, 20:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
M3Power
|
kvakorius píše: No a kdy jsi naposled měnil oil. Znám takové kteří jezdí na jednu náplň i tři roky,jojo, no a pak se dost diví co mají na víčku. Doufám že k nim nepatříš - jojo
- jezdím na něj rok (14.000km) takže bych ho vyměnit asi mohl ... existuje něco na propláchnutí ?
|
11.9.07, 23:40 |
|
|
michalkatka
|
M3Power píše: kvakorius píše: No a kdy jsi naposled měnil oil. Znám takové kteří jezdí na jednu náplň i tři roky,jojo, no a pak se dost diví co mají na víčku. Doufám že k nim nepatříš - jojo - jezdím na něj rok (14.000km) takže bych ho vyměnit asi mohl ... existuje něco na propláchnutí ?
dnes sa už motor nepreplachuje, najlepšie za tepla vypustíš, vybereš filter, namomtuješ nový filter, nezabudni nazad namomtovať zátku a naleješ a jedeš
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.9.07, 06:00 |
|
|
M3Power
|
michalkatka píše: M3Power píše: kvakorius píše: No a kdy jsi naposled měnil oil. Znám takové kteří jezdí na jednu náplň i tři roky,jojo, no a pak se dost diví co mají na víčku. Doufám že k nim nepatříš - jojo - jezdím na něj rok (14.000km) takže bych ho vyměnit asi mohl ... existuje něco na propláchnutí ? dnes sa už motor nepreplachuje, najlepšie za tepla vypustíš, vybereš filter, namomtuješ nový filter, nezabudni nazad namomtovať zátku a naleješ a jedeš
Díky, na tom výpustném šroubu je nějaké těsnění ? Nikdy jsem to nedělal sám na Š-120 a na jiných autech bylo většinou nějaké měděné, nebo gumové. Kolik se tam toho leje ? Jaký dáváte olej ?
|
12.9.07, 07:23 |
|
|
Martin
|
Většinou tam je hliníková podložka, jen jednou jsem viděl závit do kužele.
Oleje se vejde něco přes 3 litry, já používám M7ADSIII od Parama.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
12.9.07, 07:25 |
|
|
michalkatka
|
Martin píše: Většinou tam je hliníková podložka, jen jednou jsem viděl závit do kužele.
Oleje se vejde něco přes 3 litry, já používám M7ADSIII od Parama.
zisti si čo za olej tam bolo, najlepšie použiť ten istý, alebo aspoň s rovnakou špecifikáciou. inak niečo 10W40, alebo 15W40, ja používam turboplus, motor je zvnútra krásny čistulinký, čo sa z vonku nedá povedať
|
12.9.07, 07:53 |
|
|
M3Power
|
michalkatka píše: Martin píše: Většinou tam je hliníková podložka, jen jednou jsem viděl závit do kužele.
Oleje se vejde něco přes 3 litry, já používám M7ADSIII od Parama. zisti si čo za olej tam bolo, najlepšie použiť ten istý, alebo aspoň s rovnakou špecifikáciou. inak niečo 10W40, alebo 15W40, ja používam turboplus, motor je zvnútra krásny čistulinký, čo sa z vonku nedá povedať
No, původní majitel tam lil M6AD ... klasika ...
|
12.9.07, 08:00 |
|
|
michalkatka
|
M3Power píše: No, původní majitel tam lil M6AD ... klasika ...
tak tam nalej to isté... a koľko ti to papá oleja keď sme pri tom?
|
12.9.07, 08:02 |
|
|
M3Power
|
michalkatka píše: M3Power píše: No, původní majitel tam lil M6AD ... klasika ... tak tam nalej to isté... a koľko ti to papá oleja keď sme pri tom?
Hmm, tak to nevím, tohle neeviduju ... když bylo málo tak jsem dolil, ale fak nevím kolik je to v litrech
|
12.9.07, 08:48 |
|
|
michalkatka
|
M3Power píše: michalkatka píše: M3Power píše: No, původní majitel tam lil M6AD ... klasika ... tak tam nalej to isté... a koľko ti to papá oleja keď sme pri tom? Hmm, tak to nevím, tohle neeviduju ... když bylo málo tak jsem dolil, ale fak nevím kolik je to v litrech
a aký olej dolievaš? M6AD?
|
12.9.07, 08:53 |
|
|
M3Power
|
michalkatka píše: M3Power píše: michalkatka píše: M3Power píše: No, původní majitel tam lil M6AD ... klasika ... tak tam nalej to isté... a koľko ti to papá oleja keď sme pri tom? Hmm, tak to nevím, tohle neeviduju ... když bylo málo tak jsem dolil, ale fak nevím kolik je to v litrech a aký olej dolievaš? M6AD?
Jo M6AD ... původní majitel říkal, že tam je tenhle, tak jsem tam dolíval taky tenhle
|
12.9.07, 08:55 |
|
|
michalkatka
|
M3Power píše: Jo M6AD ... původní majitel říkal, že tam je tenhle, tak jsem tam dolíval taky tenhle
ja len pre zaujímavosť, lebo niektoré autá papajú toľko oleja že na interval výmeny je tam všetok aj 2x nový, že či by nestačilo vymeniť iba filter?
|
12.9.07, 09:00 |
|
|
M3Power
|
michalkatka píše: M3Power píše: Jo M6AD ... původní majitel říkal, že tam je tenhle, tak jsem tam dolíval taky tenhle ja len pre zaujímavosť, lebo niektoré autá papajú toľko oleja že na interval výmeny je tam všetok aj 2x nový, že či by nestačilo vymeniť iba filter?
to asi ano, ale zase tolik ho tam asi nebylo ... kolik tam je náplň ? a jaký je vlastně interval výměny ?
|
12.9.07, 09:02 |
|
|
michalkatka
|
M3Power píše: michalkatka píše: M3Power píše: Jo M6AD ... původní majitel říkal, že tam je tenhle, tak jsem tam dolíval taky tenhle ja len pre zaujímavosť, lebo niektoré autá papajú toľko oleja že na interval výmeny je tam všetok aj 2x nový, že či by nestačilo vymeniť iba filter? to asi ano, ale zase tolik ho tam asi nebylo ... kolik tam je náplň ? a jaký je vlastně interval výměny ?
to je aj podľa oleja ale cca 10-15tis, alebo 1rok? (alebo 2? ) a vlezie tam približne 3,5litru, tá 4litrová bandaska ti bude stačiť...
ja menim každých 10 aj keď je čistý a číry skoro ako nový, ale to aj kôli plynu. (inak je umenie na ryske pozrieť koľko ho tam je )
|
12.9.07, 09:08 |
|
|
M3Power
|
Díky za info ... jinými slovy je čas na výměnu ...
Jak se dá sundat (a zase nandat) olejový filtr bez toho přípravku na vyndavání ?
|
12.9.07, 09:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|