Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 05:50

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
 Pořád startér 
Autor Zpráva
Voditelj brodice

Příspěvek 
uz ti fakt prajem nech sa to vyriesi

20.12.07, 18:45
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
No to bych byl velice rád , protože kvůli tomu uvažuju tento vůz prodat a koupit prostě nový , z bazaru samozřejmě... potřebuju auto kvůli práci , pak mě to někde vyflusne a jsem akorát nasra........

20.12.07, 18:51
Voditelj brodice

Příspěvek 
Slavrs píše:
No to bych byl velice rád , protože kvůli tomu uvažuju tento vůz prodat a koupit prostě nový , z bazaru samozřejmě... potřebuju auto kvůli práci , pak mě to někde vyflusne a jsem akorát nasra........

len ho zatial nehadz zo skaly :lol: :lol:

20.12.07, 18:52

Příspěvek 
Slavrsi, a odkud jsi? Třeba bydlíš poblíž někoho kdo by se na to taky kouknul... Kdo ví, jak se říká víc očí víc vidí :wink:

20.12.07, 18:58

Příspěvek 
jak měkké napětí ? Přechoďák ? Kde ? Však kabel jde přímo z baterky na startér , žádná další svorka . . .

Slavrsi,měkké napětí jsem myslel to,že baterka není schopna dát v momentu startu dostatečný proud.
Přechoďák je přechodový odpor a je to nedostatečný spoj,a má za následek to,že na tomto spoji se stratí napětí.
To že vede kabel přímo je pravda a tyto spoje bylo myšleno to,že jsou volné kabelové oka /znova proletovat /.To že jsou spoje dotažené,nemsí ještě znamenat,že je vše v pořádku.Pokud máš na spojích oxidaci /a to poznáš až když je rozpojíš/ máš právě tento přechoďák.Proto jsem ti radil udělat tu zkoušku startovacíma kabelama.Je to rychlá a účelná zkouška.Jediné co potřebuješ jsou ty startov.kabely a možná jednoho kolegu. čus Pavel

20.12.07, 20:24

Příspěvek 
No právě že bydlim kousek od Liberce , v Jablonci a jak jsem koukal , tak zvás je neblíž někdo cca 100 km odtud heh ... vim co je to přechoďák , myslel jsem jako že tam nebude , oxidace žádná , jsem tam dával úplně novou baterku , úplně novej alternátor a startér je cca 6 měsíců starej , takže vše v nej pořádu , akorát to prostě nejde :x Dneska mi to zase jen cvakalo , ale naštěstí to natočilo ... kostru jsem tam přidělal novou ... zítra koupim nový kontkty na baterku , ten kablik od baterky do startéru a jestli to bude zas , tak už fakt nevim , pak pojedu za váma :D

20.12.07, 22:12

Příspěvek 
Slavrs píše:
No právě že bydlim kousek od Liberce , v Jablonci a jak jsem koukal , tak zvás je neblíž někdo cca 100 km odtud heh ... vim co je to přechoďák , myslel jsem jako že tam nebude , oxidace žádná , jsem tam dával úplně novou baterku , úplně novej alternátor a startér je cca 6 měsíců starej , takže vše v nej pořádu , akorát to prostě nejde :x Dneska mi to zase jen cvakalo , ale naštěstí to natočilo ... kostru jsem tam přidělal novou ... zítra koupim nový kontkty na baterku , ten kablik od baterky do startéru a jestli to bude zas , tak už fakt nevim , pak pojedu za váma :D

A máš tam dobrý setrvák???
Já jsem míval podobné problémy,repase startéru to jistila.
Tak si sežeň druhý startér(dobrý) a zkus nebo nech zrepasovat za 800kč. Pokud ho máš 6měsícu starej,ale z vrakáče tak se nediv.Furt lepší než kvůli tomu prodat auto...nee přece!! :wink: A nevybíjí ti to někde baterku??Třeba víko od baterky... :roll:

20.12.07, 22:24

Příspěvek 
Ne z vrakáče, byl úplně novej ... říkám , už tam byly 3 startéry a pořád stejnej problém , byl tam jak z Feldy , tak klasika Favorit ....

20.12.07, 22:43

Příspěvek 
Tak jsem zase o neco chytřejší a možná byl problém vyřešen ... na 90% je problém ve spínačce , tam někde je po cestě špatnej kontakt a cívku to dostatečně nepřitáhne , ukázal mi takovej fígl jak nastartovat bez klíčku (určitě ho znáte,ale kvůli amatérům to nebudu popisovat) , takže až nebudu moct nastartovat , že mi zaskočí jen pastorek , tak zkusim to jiný startování a uvidim ...

21.12.07, 15:25
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
Slavrs píše:
Tak jsem zase o neco chytřejší a možná byl problém vyřešen ... na 90% je problém ve spínačce , tam někde je po cestě špatnej kontakt a cívku to dostatečně nepřitáhne , ukázal mi takovej fígl jak nastartovat bez klíčku (určitě ho znáte,ale kvůli amatérům to nebudu popisovat) , takže až nebudu moct nastartovat , že mi zaskočí jen pastorek , tak zkusim to jiný startování a uvidim ...

my zasvěcený víme jak na to :wink: :lol:

21.12.07, 17:30
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 
tento problem mal aj kamos, pomohlo natiahnut novy kabel od spinacky :)

21.12.07, 19:05

Příspěvek 
Slavrsi,tvrdil jsi ale,že cívku to přitáne pokaždé.To potom mění situaci a může být problém opravdu od spín.skříňky.Psal jsi,že máš i alarm,který může blokovat vedení spínačka-startér.Mrkni po vedení.
Toto všechno ale ruší tvoje věta-

takže až nebudu moct nastartovat , že mi zaskočí jen pastorek

čus Pavel

22.12.07, 09:44

Příspěvek 
Cívka přitáhne pokaždý , ale prej málo , že to nespojí kontakty , ale kontrolky pohasnou , musim to prostě vyzkoušet až se mi to zase stane ...

22.12.07, 12:17

Příspěvek pořád startér
Zdravím, tu fintu taky znám. Popisovat to tady nebudu. To cvaknutí ale není od zasunutí pastorku do věnce, ale jak se přitáhne cívka startéru. I když vlastně se už pastorek zasune, to je pravda. Měli jsme něco podobného v práci na Tranzitu, ale příčina byla jiná. Startér taky jen cvakal, a někdy to natočil a někdy ne. Závada ale byla ve špatné kostře baterky. Já si myslím, že výměna kablíku asi nepomůže, už je asi opotřebena spínací skříňka. Můžou být ovšem jen špinavé nebo zaoxidované fastony buď na straně u cívky startéru nebo na spínací skříňce. Jinak jen nová spínačka.

23.12.07, 18:47
Junior TW team

Příspěvek 
Skus to natocit rucne . zober hrubsi srobovak alebo kluc .Poziadaj niekoho aby ti skusil nastartovat (aby otocil klucikom) ked zapadne pastorokzober kluc (pozor na ruky nepopal sa)a prepoj kontakty na cievke startera nezlakni sa bude to hodne iskrit starter by sa mal roztocit . Ak sa roztoci mas nizke napeti prechadzajuce do elektromotora a skus vymenit cievku (neviem ci sa to da lebo ja som akekolvek problemy so starterom riesil jeho vymenenim za iny a ak mas takuto moznost urob to ) .Ak sa starter neroztoci asi je privadzane napeti moc nizke na to aby roztocilo elektromotor . Skus pozret kable mozu byt poskodene alebo spinaciu skrinku (tu kam pchas klucik) sory za vyrazy ale niesom mechanik . :wink: Vela stastia :D

4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec

27.12.07, 21:55
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další