Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 06:52

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 Nejde benzin,pouze LPG 
Autor Zpráva

Příspěvek Nejde benzin,pouze LPG
Mám takový problém....mám favorita R.v. 93 (781.135 B KAT) , mám ho na LPG ale před nějakým časem přestal jezdit na benzín. Když je přepnutý na LPG jezdí v pohodě,bez problému ale jakmile přepnu na benzín zhruba po 3 vteřinách se motor udusí...Je vyměněn palivový filtr,nové palivové čerpadlo,zkoušel jsem jestli jde benzín do motoru tak jde...až k vstřikování....ale prostě nejede....v čem je problém popř jak ho zjistím ? Je i resetovaná řídící jednotka nebo co s ní ten chlápek vlastně zrobil ale ani to nepomohlo..nemáte s tím někdo nějakou zkušenost ? dík za případné odpovědi.

6.4.08, 08:11
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Nejde benzin,pouze LPG
sharpers píše:
Mám takový problém....mám favorita R.v. 93 (781.135 B KAT) , mám ho na LPG ale před nějakým časem přestal jezdit na benzín. Když je přepnutý na LPG jezdí v pohodě,bez problému ale jakmile přepnu na benzín zhruba po 3 vteřinách se motor udusí...Je vyměněn palivový filtr,nové palivové čerpadlo,zkoušel jsem jestli jde benzín do motoru tak jde...až k vstřikování....ale prostě nejede....v čem je problém popř jak ho zjistím ? Je i resetovaná řídící jednotka nebo co s ní ten chlápek vlastně zrobil ale ani to nepomohlo..nemáte s tím někdo nějakou zkušenost ? dík za případné odpovědi.

a co se stane když přepneš na benzín a startuješ chytne a zdechne? miloš

6.4.08, 09:01

slovacek.milos píše:

točí točí točí točí a nic a nic a nic a nic :(

6.4.08, 09:23
Mistr mechanik

sharpers píše:
slovacek.milos píše:

točí točí točí točí a nic a nic a nic a nic :(

už je tomu snad víc jak rok jsem tu četl něčí příspěvek že ukostříš jeden drát na snímači otáček a ten karbec začne stříkat a tím se zjistí zda je ten vstřikovač OK nebo KO já bych na to šel asi takto, vytáhni svíčky dej je na víčko připoj kabely a toč, předpokládám že neucítíš benzín a jiskra jede, na řídící jednotce je na konektoru plast a jde sdělat do zadu , najdeš tam rozpojený drát na vstřikování, spojení ovládá přepinač na LPG tak ty dráty propoj třeba jehlou a zkus startovat jestli pujde talivo a dej tam volmetr na tu jehlu pokud benál nebude stříkat a na voltmetru si ti objeví nějaká hodnota tak je ten vstřikovač KO, umí se i pokazit že auto nejezdí vůbec na benál asi se sekne nebo co miloš

6.4.08, 09:54

možno ti odišiel vstrekovač, ak máš teda čerpadlo aj tlak paliva v poriadku, tak pozri to relé čo ti odpojuje vstrekovač pri prevádzke na LPG, keď je to v poriadku tak zrejme ten vstrekovač...

predpokladám že motor máš BMM, alebo karburátor?

6.4.08, 09:57

michalkatka píše:
predpokladám že motor máš BMM, alebo karburátor?

Kdybych věděl co je to BMM tak ti odpovím :lol: vím že karbec nemám, včera jak sem měl rozebraný motor tak na vstřikování je napsané Bosh nic víc :sick:

No chcete toho po me moc .....reknu vsechno co vim

je novy palivovy filtr,palivove cerpadlo,benzin jde az k motoru,vsechny rele v oblasti motoru jsou zkontrolovany a jsou ok,zkusili jsme premostit prepinac plyn/benzin a natvrdo to spojit a taky zadny vysledek....vidim to teda asi na spatne vstrikovani.....holt zajedu tu k nam na vrakac,domluvim se tam s tim chlapkem at mi puci jinej,premontuju to a jestli to pojede tak ho kupim :) jine reseni moc nevidim protoze nejsem nejaky extra zkuseny opravar

6.4.08, 10:20
Mistr mechanik

Příspěvek 
na to kupování si dej pozor, v lednu jsem tu měl BMM feldu stejný problém snad 10 let jsem měl tři karbece na BMM tak jsem je vzal a přehazoval jsem jen vrchy se stříkačkou dám jeden nic, druhý, nic a třetí jel a jede do dnešního dne jeden vadný jsem si nechal nedávno jsem ho fotil michalovi by mě zajímalo jaká je závada, prtože před deseti lety všechny jely OK miloš

6.4.08, 10:33

sharpers píše:

takže máš vstrekovanie, to znamená že na LPG musíš mať relé ktoré ti odpojuje vstrekovač (veľmi častá závada) na relé je zlý kontakt a pri prepnutí na benzín signál ktorý je prerušený týmto relé nejde do vstrekovača...
ďaľšou možnou príčinou je vadný vstrekovač, alebo kontakť na ňom, takže treba merať a skúšať...
Ak motor na LPG beží tak RJ je v poriadku a na 99% posiela signál vstrekovaču...

6.4.08, 11:54
Mistr mechanik

michalkatka píše:
sharpers píše:

takže máš vstrekovanie, to znamená že na LPG musíš mať relé ktoré ti odpojuje vstrekovač (veľmi častá závada) na relé je zlý kontakt a pri prepnutí na benzín signál ktorý je prerušený týmto relé nejde do vstrekovača...
ďaľšou možnou príčinou je vadný vstrekovač, alebo kontakť na ňom, takže treba merať a skúšať...
Ak motor na LPG beží tak RJ je v poriadku a na 99% posiela signál vstrekovaču...

michale na ten střik to jde s řj, najdi příspěvek kofi ze dne 30.3. tam má link na BMM v řj, kontakt č.7 ten se přestříhne a je dostříkáno a tam se napojuje ten drát od přepínače miloš

6.4.08, 13:10

Příspěvek 
po nekolika dennim zkoumani je problem zrejme konecne vyresen...trochu mi dosla trpelivost a tak sem azjel do servisu.....po důkladném proměření všeho možného i nemožného mi technik řek že palivové čerpadlo nedává ani pětinový tlak jaký by mělo...tudíž je jej třeba vyměnit....

7.7.08, 10:06

Příspěvek 
sharpers píše:
po nekolika dennim zkoumani je problem zrejme konecne vyresen...trochu mi dosla trpelivost a tak sem azjel do servisu.....po důkladném proměření všeho možného i nemožného mi technik řek že palivové čerpadlo nedává ani pětinový tlak jaký by mělo...tudíž je jej třeba vyměnit....

filter, sitko, alebo tlakový ventil na klapke je OK?

7.7.08, 10:15

Příspěvek 
filtr je fungl nový, a ten zbytek nevím....mi jenom bylo řečeno o tom tlaku z čerpadla....víc už sem to nějak nezkoumal....

7.7.08, 11:03

Příspěvek 
sharpers píše:
filtr je fungl nový, a ten zbytek nevím....mi jenom bylo řečeno o tom tlaku z čerpadla....víc už sem to nějak nezkoumal....

vyber celý plavák aj s čerpadlom, pozri dole to sitko, ak bude špinavé tak vyčistiť, ak nie tak by to mohol byť aj ten vetil, dá sa rozobrať a prečistiť, potom ostáva už jedine to čerpadlo, keď odíde väčšinou prestane ísť úplne...

7.7.08, 11:45

Příspěvek 
A ještě se mrkni na gumu kolem víka nádrže, jak je čerpadlo. Když se rozteče, zaneřádí celou nádrž a musíš ji vyčistit, jinak ti to zanese sítka na čerpadle po pár kilometrech. A Čištení těch sítek je humus, čerpadlo celé ven, ruce od benzínu až po lokty :?

7.7.08, 14:41

Příspěvek 
hejkal2 píše:
A ještě se mrkni na gumu kolem víka nádrže, jak je čerpadlo. Když se rozteče, zaneřádí celou nádrž a musíš ji vyčistit, jinak ti to zanese sítka na čerpadle po pár kilometrech. A Čištení těch sítek je humus, čerpadlo celé ven, ruce od benzínu až po lokty :?

dik za uporozneni....mrknu nato

7.7.08, 15:34
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 15 ]