|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
1.3 BMM Diagnostika - Test Lambda sondy
Autor |
Zpráva |
ire
|
1.3 BMM Diagnostika - Test Lambda sondy
Dobry den,
provedl jsem diagnostiku na Felicii 1.3 BMM po nastartovani hodnota lambda regulace byla stabilne 1.00 kdyz jsem to projel tak po delsi dobe se tato hodnota zacala pohybovat v rozmezi 0.75 - 1.00 a nikdy nebyla presahnuta hodnota 1.0, pri prepnuti na LPG se tato hodnota vyhoupla na 1.23 az 1.25 pri prepnuti zpet klesla do rozmezi 0.77 az 1.00,
zajimalo by me zdali se tato hodnota ve spravnych mezich a tedy zda me lambda regulace funguje spravne
diagnostika pomoci VAGCOM a PC.
vyhrivani lambdasondy funguje a vyhrivaci teleso ma odpor do 5 ohmu.
diky
|
6.4.08, 20:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
cyz
|
Re: 1.3 BMM Diagnostika - Test Lambda sondy
To kolísání - bylo to jenom skokové nebo se to na těch hodnotách drželo delší dobu? 0,75 je krutě bohatá směs a 1,25 naopak hodně chudá....
|
7.4.08, 08:32 |
|
|
Kristensen
|
hoď si blok hodnot na nastartovaným autě a zadej 000, klikni start, pokud budeš mít v poli č.4 (nebo 5??? sakra) ustálenou hodnotu 128 tak lambda nemaká
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
7.4.08, 08:33 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
i jak se hlásí za dlouho je v háji nová stojí asi 900 kč dej druhou životnost je asi 160.000 km miloš
|
7.4.08, 09:42 |
|
|
ire
|
udelal jsem diagnostiku a v tech blok. hodnotach 000 na pozici 5 je po nastartovani a behu na volnobeh hodnota 000 kdyz pridam plyn hodnota se zvysuje. pokud prepnu na LPG zacne se tato hodnota zvysovat sama bez nejake reakce na plyn. pedal a ustali se na 255 (zrejme maximum).
kdyz to jede na benzin
ta hodnota te lambda regulace je 0.75 kdyz to klape na volnobeh a nijak moc se nemeni pokud pridam plyn tak dochazi ke skok. zmenam..... kdyz to drzim na nejake hodnote otacek cca 2000 tak se ta hodnota meni (neni stabilni).
kdyz to jede na LPG
ta hodnota lambda regulace je jak jsem psal kolem 1.25 a se zvysujicimi se otackami se tato hodnota snizuje
do toho vozidla je namontovan plyn. pajsl BRC s lambda emulaci v niz je rele, ktere prepina do RJ bud emulovany lambda signal nebo originalni lambda signal, setkal se nekdo s tim ze by toto rele odeslo ?
diky
|
7.4.08, 15:10 |
|
|
Kristensen
|
hele, pole 5 musí být hodnota 106-160 motor ve volnoběhu teplota cca 80 stupňů, pokud se drží soustavně na jedný hodnotě tak jhe většinou labda v háji, pokud to reguluje pořád ale v jiným rozsahu tak ti to může buď přisávat někde vzduch (výfukový potrubí) a nebo se dusí že je někde výfuk přicpanej
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
8.4.08, 09:37 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|