Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 20:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 Karburátor (volnoběh) Favorit 
Autor Zpráva
Příspěvek Karburátor (volnoběh) Favorit
Ahoj,na Favoritovi mam nalitáno 175 000km a blne mi volnoběh.Prostě jedu a vyřadím a spadne mi to pod 500 ot/min. a někdy to i chcípne.Ale po chvilce jde na správných 700 a když pridám plyn tak to chvili zustane tak na 1000 a pak to pomalu začnč klesat na 700 a furt ty otacky hopsaji +/- 50-100.Směs a předstih jsem si před zimou nechaval seřizovat.Někdo mi tvrdil že je v p... karburátor,ale přece nedám 6000,- za novej!!?? Rolling Eyes Diky

27.3.06, 18:05
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Karburátor (volnoběh) Favorit
Se stejnou závadou (kolísající otáčky volnoběhu, chcípe) jsem dal Favorita do servisu. Spravila to výměna ventilu obohacovače. Nechápu, jak může obohacovač v 1. stupni karburátoru souviset se systémom volnoběhu, ale pomohlo to. Membránový ventil obohacovače je na boku karburátoru přístupný zvenku, takže to nevyžaduje žádné velké montování.

27.3.06, 20:35

Lukáš píše:
Ahoj,na Favoritovi mam nalitáno 175 000km a blne mi volnoběh.Prostě jedu a vyřadím a spadne mi to pod 500 ot/min. a někdy to i chcípne.Ale po chvilce jde na správných 700 a když pridám plyn tak to chvili zustane tak na 1000 a pak to pomalu začnč klesat na 700 a furt ty otacky hopsaji +/- 50-100.Směs a předstih jsem si před zimou nechaval seřizovat.Někdo mi tvrdil že je v p... karburátor,ale přece nedám 6000,- za novej!!?? Rolling Eyes Diky
zdárek,tehle problém jsem řešíl před týdnem.projevovalo jse to uplně stejně.dal jsem to do servisu atam mě seřídily a přetěsnily(byl cítit benzin v autě) komplet karbec.řekli my že byl strašně uškrcenej.karbec byl na stolici,a je ok.jinak měl nabídku na repas za cca 500,-.

29.3.06, 05:07

Příspěvek 
mozna ze ti to naky nekde cuca falesnej vzduch, kdyz ty otacky neklesaj hned - kazdopadne problem bude nekde v karbu - chtelo by to nechat sestelovat :-)

29.3.06, 07:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
divej nekdy si udelej cas a sundej celej karbec aji se sacim potrubim a pretěsni to.....budes mit jistotu ze to nesaje falesnej vzduch a kdyz to bude furt padat tak vis ze je karbec v p***....zkus to...........

29.3.06, 12:58
Profil ICQ

Lukáš píše:

proste ho mas v p....!kup si novej stim uz nic nenadelas!

29.3.06, 16:14

petrolin píše:
proste ho mas v p....!kup si novej stim uz nic nenadelas!

ja by som to nevidel tak zle, idaálne riešenie je kúpiť nový, ale ale je to iba mechanika a s tým sa dá niečo robiť, niekde som videl návod ako utesniť vybehané osky, ( do sedla osky sa navŕta diera do ktorej sa osadí gumička ), pokiaľ nie je teleso karburátora mechanicky poškodené/prepálené vždy sa s tým dá niečo robiť...

29.3.06, 18:49
Příspěvek Spotřeba
Tak jsem nechal karburator opravit.Doslo k vymene membrany a serizeni klapek.Je to tak o 80% lepsi,neni to jeste ono,ale je to znatelne lepsi.Ale co me jeste trapi je spotreba.Pohybuje se mirne pod 10l!!! Musim podotknout ze auto mi stoji venku a jezdim prevazne po meste a nebo kousek dal tak 10km... je tato spotreba normalni? A je vyssi tim karburatorem co ma uz svoje zasebou?

5.4.06, 20:54

Příspěvek Re: Spotřeba
spotreba LPG bez riedenia elektronikou okolo 10l je že vraj v pohode ( ani mne sa to nepáči, ale ak priškrtím ventil pred mixerom moc, auto nechce ísť.. ) mne to papalo cez 10l a teraz po nastavení a vyladení je to niečo pod 10, uvidím ako to bude dalej.

môžeš skúsiť to trocha priškrtiť, ale aby auto spoľahlivo akcelerovalo, musíš to skúšať, každé auto je iné....

mne kamarát tvrdí že mu Favo s LPG BRC žere 8,5, ale prečo mi tvrdí že tankuje po ubehnutí 300km?, ( má tiež toroidnú nádrž ako ja ( 45l? ), pri tankovaní mi do nej vleze cca 40l a viem že 400km najazdím, ( takže matematika... ) tankujem vždy do prázdnej aby si motor trocha pobehal aj na benál...

5.4.06, 22:08
No,ale ja jezdim na benal Natural 95. A v opravne mi to prej přiškrtili,ale mam to zatim jen par dni takže to testuji,ale myslim ze o moc min to neni .

6.4.06, 13:40
Anonymous píše:
No,ale ja jezdim na benal Natural 95. A v opravne mi to prej přiškrtili,ale mam to zatim jen par dni takže to testuji,ale myslim ze o moc min to neni .

6.4.06, 13:40

Příspěvek 
Mě to bere 9,5 na krátký trasy po městě a 7,5 benzínu na delší trasy po rychlostních komunikacích, nalítáno ta má přes 120tkm a volnoběh lehce kolísá (ale ke chcípání to má ještě daleko, takže to neřeším)... U karburátoru velmi záleží na stylu jízdy, není problém s tím jet za 12l/100km.

Naposledy upravil Nepér dne 7.4.06, 13:37, celkově upraveno 1

6.4.06, 16:24
Profil ICQ
Příspěvek 
Hele co tam máš za karbec - německý Pierburg, nebo jeho českou kopii od JIKOVu?? ten českej totiž robí přesně takovejhle bordel(pravděpodobně díky špatnému materiálu se kroutí a motor pak saje falešný vzduch - jeden z možných problémů - jednoduše zkusme srovnat - tento motor(781,136)který ty máš,se montoval koncem roku 89 do Š 742,to auto mám doma a jezdí to ve městě za 7 a na dálnici, při dodržování pravidel jedeš za 5l(pokud teda Praha - Turnov nejedeš 170 v kuse - pak je to i 15l), takže nevím - těch tvejch 9,5??? to je docela dost na normálí ježdění. A pak jsou tady taky ty najetý kilometry - ten motor může být v hajzlu(samozřejmě nemusí, ale kvalita zpracování byla v této době dost rozdílná...)

7.4.06, 06:43
Příspěvek re: spotřeba
řikam koncem zimi jsem to meril, za 300,- jsem najel tak 110km ,ale mame zde natural 95 za 29,20,-!!! Auto me stoji venku v mrazu a jezdim po meste - hlavne. Co se tyce karburatoru,tak toto jsem slysel uz od vic lidi ze se krouti, proste tak to je,to uz je takova hystorie Skodovek.A co se tyce motoru,mam (jak jsem uz uvedl na zacatku tyto debaty) nalitano 175 000km a motor vali zatim dobre.Tahne a nijak nenrika,akorat mirne rachti rozvodak.Ale jen tak na okraj k ty vydrznosti motoru, kamos ma pic cupa (jako tip Favorit) a ma najeto 340 000km!!! Bez generalky!!! Koupilho a mel uz nalitano 250 000km a do tech 340 000km se mu akorat jednou podpalilo tesneni pod hlavou,jinak nic!

7.4.06, 15:40

Příspěvek 
No na benzín spotřeba okolo 10l? Se mi zdá moc, sice už má motor dost nalítáno, ale i tak. Taťka má teď fávo s motorem 135 r.v. 93 nalítáno okolo 200 000 a papá mu okolo 8,5 -9l. Ono též záleží hodně na stylu jízdy, táta tomu moc nedává, ani nešetří, taková normální jízda. Jezdí ale hodně na LPG tak na benzín jen občas. Ta spotřeba byla myšlena ale na benzín.

12.4.08, 11:18
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další