|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
alchstuip
|
Cidlo teploty oleja
Ahoj,
Mam problem s umiestnenim cila k teplomeru oleja. Umiestnenie vo vypustaku sa neosvedcilo, nikdy to neukazalo viac ako 50°C. Cidlo je funkcne, skusal som "varicovym testom". V tom vypustaku asi nemalo idealnykontakt s olejom a stacilo sa ochladzovat odvodom tepla cez vanu. Auto je Erko, motor uplne seriovy s chladicom oleja.
Otazka znie: Kam dat cidlo teploty oleja, aby fakt bolo k niecomu a ukazovalo realnu (najvyssiu) teplotu oleja v motore?
_________________ Ivan
|
31.1.06, 12:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
vopaje
|
Nemím zda je čidlo s jedním vývodem a pokud ano tak to bude nejspíš přechod.odporem.A nebo scejchovat čidlo s budíkem přímo na autě.Jinak si myslím že umístění je dobré,pokuď ho o něco neurazíš.
|
31.1.06, 21:54 |
|
|
alchstuip
|
Umiestnenie vo vypustaku je zle! Cidlo nema dobry kontakt s olejom. Cidlo ma jeden vyvod, signal som viedol kablom 2.5 mm. Ked som cidlo skusal v horucej vode, meralo dobre, ked je vo vypustaku, nema dobry kontakt s olejom a velky odvod tepla je cez hlinikovu vanu, takze neukaze viac ako 50°C, preto ho potrebujem dat na ine miesto, najlepsie bez vrtania do bloku a podobnych zasahov...
_________________ Ivan
|
1.2.06, 07:17 |
|
|
vopaje
|
Už jsem takto umístěné čidlo na škodě viděl,nevím jaké čidlo bylo použito /možná delší že zasahovalo více do oleje/.Udajně byl zpokojen.Jen si matně vzpomínám že to čidlo bylo zašroubováno do originál výpuštáku.Zdar
|
1.2.06, 09:44 |
|
|
alchstuip
|
Nohlo to byt udajne cidlo z vysokozdvozneho vozika (jesterky) co spolupracuje s budikom teploty zo skodoviek... To moje je k Budiku Equus a zrejme je kratke....
_________________ Ivan
|
1.2.06, 10:08 |
|
|
Návštěvník
|
Pokusím se poptat kolegů škodováků na názor a pak se ozvu.Zdarec
|
1.2.06, 10:13 |
|
|
Šemik
|
Jak je čidlo tlaku oleje tak tam umísti "Téčko". Na jeden konec našroubuješ to stávající čidlo co spíná kontrolku a na druhej konec téčka to čidlo pro budík tlakoměru. V praxi jsem to ještě neviděl ale prej to funguje dobře
|
1.2.06, 11:36 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
alchstuip píše: Umiestnenie vo vypustaku je zle! Cidlo nema dobry kontakt s olejom. Cidlo ma jeden vyvod, signal som viedol kablom 2.5 mm. Ked som cidlo skusal v horucej vode, meralo dobre, ked je vo vypustaku, nema dobry kontakt s olejom a velky odvod tepla je cez hlinikovu vanu, takze neukaze viac ako 50°C, preto ho potrebujem dat na ine miesto, najlepsie bez vrtania do bloku a podobnych zasahov...
Mám podobnou zkušenost, ve vaně jsem měl pořád tak nějak zimu, čidlo mi nikdy neukázalo víc, než asi 80 °C, ale spíše jen 40°C... Umístění čidla do vypouštěcí zátky není dobré, i když je ponořeno celé v oleji, tak neukazuje dobře, odvod tepla přes závit vanou je velký...
_________________ J.
|
1.2.06, 14:46 |
|
|
vopaje
|
To T-čko není špatný nápad, ale podle mě bude větší tepelná ztráta,než v tom vypuštáku,protože bude mimo blok.Věřte chce to dlouhé čidlo a scejchovat s měřákem.Cejchovat multimetrem/většina má měření teploty/ přes díru pro měrku oleje.
|
1.2.06, 22:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|