|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
Autor |
Zpráva |
MichalW
|
rozdělovač BMM
Čus, nevíte někdo jestli má vliv na předstih natočení rozdělovače u BMM?
|
21.4.08, 14:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: rozdělovač BMM
MichalW píše: Čus, nevíte někdo jestli má vliv na předstih natočení rozdělovače u BMM?
nie, všetko robí RJ podľa hallovho snímača na prevodovke, musíš ho mať akurát natočený v strihu presne na protiľahlú sviečku...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
21.4.08, 14:36 |
|
|
MichalW
|
No to sem potřeboval vědět, takže když s ním hnu tak to má vliv na funkci zapalování.Jak zjistím že je to správně, ve střihu?
|
21.4.08, 15:18 |
|
|
michalkatka
|
MichalW píše: No to sem potřeboval vědět, takže když s ním hnu tak to má vliv na funkci zapalování.Jak zjistím že je to správně, ve střihu?
pomaly pretáčaš motor a keď ti strihajú ventily na prvom valci (striedajú sa), môžeš si pre istotu skrukovačom ešte zistiť cez sviečkový otvor kedy je piest v hornej úvrati a v tom momente ti musí palec smerovať na štvrtý valec (samozrejme na pevnom kontakte hlavy rozdeľovača...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
21.4.08, 15:50 |
|
|
Kristensen
|
Chyba!!!!!!!!!! Má vliv na předstih, natáčením rozdělovače dokážu měnit předstih motoru jak u BMM 1,3 tak samozřejmě i u 1,6 MPi. Nikdo mě nepřesvědčí o opaku, osobně jsem si to vyzkoušel i přes VAG, a dokonce u úpravy jednotky a vačky pro feldu 1,6 je uvedeno zvíšení základního předstihu o 3-5 stupňů patřičným natočením rozdělovače.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
21.4.08, 21:16 |
|
|
cyz
|
A nemá to Magneti Manareli v 1,6ce snímač otáček v rozdělovači? Potom by to šlo ale u BMM tím tak maximálně opálíš kontakty v rozdělovači protože to hodí jiskru tehdy když nebudou u sebe....tím možná vznikne nějaké zpoždění i když o tom silně pochybuju a není mi dost dobře jasné jak jinak by to fungovalo.
|
21.4.08, 22:27 |
|
|
septim
|
Tiez by som xcel zvysit predstih na mojej 791BMM, ale jednoducho hallov snimac ta nepusti. To co nasnima, tak podla toho da predstih. VSADE v kazdom manualy k BMM pisu, ze len zmenou RJ programu sa da zmenit predstih. Sam by som to uvital velmi rad keby ano, ale bohuzial nie...
_________________ 742.120L Opäť klasika, uloženka, 87´, 58.000km, po 1. majitelovi
791.136B LPG, r.v. 96, Cimbu, KD air filter, 13 BAR kompresia, spotreba priemer 6L LPG uz ex
781.136* LPG, 2. majiteľ predané, dodnes jazdí (žili sme spolu 3 roky)
742.120L 4x bejvalky
|
22.4.08, 07:01 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: Chyba!!!!!!!!!! Má vliv na předstih, natáčením rozdělovače dokážu měnit předstih motoru jak u BMM 1,3 tak samozřejmě i u 1,6 MPi. Nikdo mě nepřesvědčí o opaku, osobně jsem si to vyzkoušel i přes VAG, a dokonce u úpravy jednotky a vačky pro feldu 1,6 je uvedeno zvíšení základního předstihu o 3-5 stupňů patřičným natočením rozdělovače.
toš neblbni 1.3 je motronik a ne jetronik tam můžeš natáčet co chceš, jednině co se ti rozhasí je něco jako úhel sepnutí že ti může střílet jiskra do jeného válce kde je menší přeskokový odpor, pokud bys chtěl u 1.3 měnit předstih tak jedině natáčet setrvák miloš
|
22.4.08, 14:39 |
|
|
MichalW
|
Možná blbnu ,ale to hallovo čidlo snímá polohu setrváku v jednom bodě(HÚ,nebo ne_?).Jak to tedy zjistí že je to třeba 10st. před HÚ.Musí tam bejt nastavenej nějakej základní předstih nee...?
|
22.4.08, 15:05 |
|
|
Dr Meduza
|
MichalW píše: Možná blbnu ,ale to hallovo čidlo snímá polohu setrváku v jednom bodě(HÚ,nebo ne_?).Jak to tedy zjistí že je to třeba 10st. před HÚ.Musí tam bejt nastavenej nějakej základní předstih nee...?
Dela to 2 impulzy jeden 60° před HU a druhej 6° před HU
_________________ Rezorit 136L LPG rv 90 vymena za Hnujdai Coupe 2.0 LPG
|
22.4.08, 15:32 |
|
|
p20k
|
MichalW píše: Možná blbnu ,ale to hallovo čidlo snímá polohu setrváku v jednom bodě(HÚ,nebo ne_?).Jak to tedy zjistí že je to třeba 10st. před HÚ.Musí tam bejt nastavenej nějakej základní předstih nee...?
Myslím že u BMM je takový pásek který je vybraný u té HÚ. Sice hallův snímač sejme pouze jednu polohu, ale podle otáček si upraví ten předstih buď přidá a nebo ubere, takže řj dá impulz k zapálení buď dřív a nebo později a ten rozdíl je ten předstih.
_________________ Favorit 135L rok výroby 1991.
|
22.4.08, 15:39 |
|
|
Kristensen
|
cyz píše: A nemá to Magneti Manareli v 1,6ce snímač otáček v rozdělovači? Potom by to šlo ale u BMM tím tak maximálně opálíš kontakty v rozdělovači protože to hodí jiskru tehdy když nebudou u sebe....tím možná vznikne nějaké zpoždění i když o tom silně pochybuju a není mi dost dobře jasné jak jinak by to fungovalo.
Je dost možné že to co řikáš bude ono, majitel si někde nechal měnit rozvody, a od té doby to jelo mizerně, když jsem to napíchnul tak to házelo předstih + 4 stupně (+ jako po HÚ) tak jsem vzal za rozdělovač no jednak byl volnej a za druhé jsem s ním otočil zpět, no a postupně se to měnilo až na hodnotu -8 stupňů, nastavil jsem -3 a auto bylo OK, nechal jsem mu to a kdyby se něco dělo ať se staví, potkal jsem ho ve městě a byl spokojenej.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
22.4.08, 17:58 |
|
|
cyz
|
Jestli mu při výměně rozdovů nepootočili s rozdělovačem.....motor potom blbě pálil a ŘJ to nemohla rozdýchat. U BMM se nastavuje rozdělovač akorát na výchozí polohu.
|
22.4.08, 22:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|