Autor |
Zpráva |
peterbn
|
Favorit 1.3 MPi nestartuje
Zdravim vsetkych, mam problem s favoritom je tam motor z felicie nakolko stary bol v takom zlom stave ze oprava by stala viac ako dalsi motor a tak bol po ruke z felicie najazdenych 30 tisic, tak som sa na to dal kamarat ma poprosil ze to potrebuje zapojit, vraj dva kable z ktorych bolo nakoniec 3 koncovky, tak som mu to prerobil podla schemy vsetko ok po elektrickej stranke, dokupili sme snimac otacok na prevodovku, lambda sondu aj prvy diel vyfuku, cerpadlo do nadrze, ide o motor z felicie r.v 2000, je tam uz zapalovacia lista. Pri startovani cvakne rele cerpadlo zacne cerpat palivo, vypne a pri startovani odpali a po 2-3 sekundach to zhasne a nezacne dalej tahat palivove cerpadlo skor ako zhasne, iskru to dava stale ako ma zistili sme to tak ze kam idu vypary z aktivneho uhlia ktore sme nemali tak sme dali do flase prepad a aj hadicu pre vypary a auto nastartovalo proste obisli sme vstrekovacie ventily, ale normalnym startom to nataha palivo vypne cerpadlo trysky vstreknu na start odpali a zhasne a nerozbehne sa cerpadlo aby sa zvysil tlak a prepustilo do trysiek a neodpali. vie niekto z vas alebo sa stretol uz z niecim podobnym? za rady vopred dakujem
|
11.5.08, 19:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
cyz
|
Re: Favorit 1.3 MPi nestartuje
Jestli tam máš přehozené komplet MPi z Felicie tak ty už měly imobilizér v řídící jednotce a v tom bych viděl problém. Tohle dělá právě zablokovaný imobilizér.
|
11.5.08, 21:11 |
|
|
peterbn
|
no kamarat sa pytal toho od koho bral ten motor a vraj tam by problem nemal byt ze tam nebol vo vybave
|
11.5.08, 21:13 |
|
|
michalkatka
|
peterbn píše: no kamarat sa pytal toho od koho bral ten motor a vraj tam by problem nemal byt ze tam nebol vo vybave
tiež myslím že je to imo, na MPi myslím že už boli štandartne....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
11.5.08, 21:37 |
|
|
peterbn
|
ja som pocul ze vraj ked je to aj imo ze by to nemalo iskru davat a tu dava, no ako zistim ci je to imo a da sa to nejako obist? ak by to aj ono bolo, alebo ako to zistim
|
11.5.08, 21:39 |
|
|
michalkatka
|
peterbn píše: ja som pocul ze vraj ked je to aj imo ze by to nemalo iskru davat a tu dava, no ako zistim ci je to imo a da sa to nejako obist? ak by to aj ono bolo, alebo ako to zistim
jedine cez PC ten imo vypnúť...
|
11.5.08, 21:42 |
|
|
peterbn
|
ok to sa pokusim tento tyzden snad ak vyrobim kabel uz zohanam aj schemu, nie je mozne aby bola RJ pokazena lebo uz aj to mi hovorili chalani
|
11.5.08, 21:46 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: peterbn píše: ja som pocul ze vraj ked je to aj imo ze by to nemalo iskru davat a tu dava, no ako zistim ci je to imo a da sa to nejako obist? ak by to aj ono bolo, alebo ako to zistim jedine cez PC ten imo vypnúť...
imo vypnut ako? imo jiskru nevypne imo odpojí vstřiky a čerpadlo, pokud je vadný pin do řj chytne a zdechne miloš
|
11.5.08, 21:48 |
|
|
michalkatka
|
slovacek.milos píše: michalkatka píše: peterbn píše: ja som pocul ze vraj ked je to aj imo ze by to nemalo iskru davat a tu dava, no ako zistim ci je to imo a da sa to nejako obist? ak by to aj ono bolo, alebo ako to zistim jedine cez PC ten imo vypnúť... imo vypnut ako? imo jiskru nevypne imo odpojí vstřiky a čerpadlo, pokud je vadný pin do řj chytne a zdechne miloš
presne neviem ja som to nerobil, ale funkcia imo sa dá nejako deaktivovať, potom by RJ mala ísť aj bez toho...
|
11.5.08, 21:51 |
|
|
peterbn
|
len taka malickost ten motor s tou RJ neboli nastartovane 6 rokov to stalo motor sa porobil a ostatne veci funguju nasli sme akurat jednen ventil nevstrekoval, ale to vstrekuje len po dobu ako nataha cerpadlo a pri starte odpali a koniec, je mozne zeby sa to v RJ aktivoval ten immo po takej dlhej dobe?
|
11.5.08, 21:53 |
|
|
michalkatka
|
peterbn píše: len taka malickost ten motor s tou RJ neboli nastartovane 6 rokov to stalo motor sa porobil a ostatne veci funguju nasli sme akurat jednen ventil nevstrekoval, ale to vstrekuje len po dobu ako nataha cerpadlo a pri starte odpali a koniec, je mozne zeby sa to v RJ aktivoval ten immo po takej dlhej dobe?
nie tak, imo má originál v kľúči, preto ak chceš nový náhradný nestačí iba urobiť kópiu, treba to aj naprogramovať...
veľa ľudí ani nevie že má imobilizér....
|
11.5.08, 21:57 |
|
|
peterbn
|
no tak aj to by sa poriesilo, lenze kde je potom citac na ten immo videl som to na felde r.v. 96 tam je to ako cip a pripaja sa to na palubovku, ako je to potom v 2000 rocniku? v tom kluci a ako to snima RJ?
|
11.5.08, 22:03 |
|
|
michalkatka
|
peterbn píše: no tak aj to by sa poriesilo, lenze kde je potom citac na ten immo videl som to na felde r.v. 96 tam je to ako cip a pripaja sa to na palubovku, ako je to potom v 2000 rocniku? v tom kluci a ako to snima RJ?
v spánačke je zabudovaný snímač, s kľúčom sa stačí priblížiť...
|
11.5.08, 22:11 |
|
|
peterbn
|
a da sa to este zohnat ten snimac odniekial? najlepsie aj s klucom
|
11.5.08, 22:16 |
|
|
michalkatka
|
peterbn píše: a da sa to este zohnat ten snimac odniekial? najlepsie aj s klucom
snímače sú rovnaké, ale RJ je previazaná s kľúčom...
|
11.5.08, 22:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|