Autor |
Zpráva |
b-risek
|
olej
ahoj chci se zeptat kdyz menim olej kolik ho budu potrebovat? mam favorita 93 dik
|
11.5.08, 21:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jonny
Junior TW team
|
Re: olej
b-risek píše: ahoj chci se zeptat kdyz menim olej kolik ho budu potrebovat? mam favorita 93 dik Kup 5l bandasku a mas aj do zasoby
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
11.5.08, 21:10 |
|
|
b-risek
|
Jonny píše: b-risek píše: ahoj chci se zeptat kdyz menim olej kolik ho budu potrebovat? mam favorita 93 dik Kup 5l bandasku a mas aj do zasoby
no me by spis zajimalo kolik se tam presne lije... a jak to probiha u vymeny filtru
|
11.5.08, 21:11 |
|
|
cyz
|
4l kanystr oleje je úplně akorát. S filtrem - očistit plochu na motoru, těsnění na filtru potřít novým olejem a zašroubovat, někdo ten filtr naplní a potom našroubuje, je to lepší že motor po prvním startu začne hned mazat ale jestli jsi nešikovný jako třeba já tak bude olej všude takže to tam šroubuju normálně nasucho a před prvním startem to protočím s vytaženýma svíčkama (ty vytahuju při každé výměně oleje kvůli kontrole, každou druhou výměnu oleje nové svíčky).
|
11.5.08, 21:14 |
|
|
DRYVER
|
Kup si 4 litry oleje a mas po vymene oleje a filtru hladinu u horni rysky Co potrebujes vedet pri vymene filtru?? Necim ho povils (velke sikovky, pripravek, ukrutna rila v rukach ...) odsroubujes a vyhodis. Otres polity blok motoru, maznes lehce gumicku na novem filtu olejem, nasroubujes a utahnes jen rukou co ti to pujde. Jeste neco ???
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
11.5.08, 21:15 |
|
|
b-risek
|
cyz píše: 4l kanystr oleje je úplně akorát. S filtrem - očistit plochu na motoru, těsnění na filtru potřít novým olejem a zašroubovat, někdo ten filtr naplní a potom našroubuje, je to lepší že motor po prvním startu začne hned mazat ale jestli jsi nešikovný jako třeba já tak bude olej všude takže to tam šroubuju normálně nasucho a před prvním startem to protočím s vytaženýma svíčkama (ty vytahuju při každé výměně oleje kvůli kontrole, každou druhou výměnu oleje nové svíčky).
a na ten filtr asi potrebuju nejaky specialni kleste ze? nebo na to znas nejakou jinou vychytavku?
|
11.5.08, 21:17 |
|
|
Neex
|
Kup 4 l .. budeš potřebovat 3,5 l. Filtr demontuješ buď speciální objímkou nebo probodneš šrobouvákem. Pak místo kde filtr dosedá očistíš hadříkem... nový filtr naplníš olejem asi 1,5 dcl necháš chvilku odstát pak mírně potřeš těsnící kroužek filtru olejem (to je hodně duležitý na to pozor!) a nahodíš ale dotáhneš jenom pevně rukou.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
11.5.08, 21:17 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
no ještě si sežeň nový těsnení pod vypouštěcí šroub, já na to sral a nechával starý, až se mě to vymstilo
|
11.5.08, 21:18 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Vít píše: no ještě si sežeň nový těsnení pod vypouštěcí šroub, já na to sral a nechával starý, až se mě to vymstilo
Ja teda mam jeste origo z AZNP
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
11.5.08, 21:18 |
|
|
Neex
|
Já tam mám taky pořád původní
|
11.5.08, 21:19 |
|
|
b-risek
|
DRYVER píše: Kup si 4 litry oleje a mas po vymene oleje a filtru hladinu u horni rysky Co potrebujes vedet pri vymene filtru?? Necim ho povils (velke sikovky, pripravek, ukrutna rila v rukach ...) odsroubujes a vyhodis. Otres polity blok motoru, maznes lehce gumicku na novem filtu olejem, nasroubujes a utahnes jen rukou co ti to pujde. Jeste neco ???
v klidu dik... sem anti talent no tak sory
|
11.5.08, 21:19 |
|
|
MATTESS
|
Vít píše: no ještě si sežeň nový těsnení pod vypouštěcí šroub, já na to sral a nechával starý, až se mě to vymstilo
pokaždý dávám nový
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
11.5.08, 21:22 |
|
|
b-risek
|
dik moc chlapy
|
11.5.08, 21:25 |
|
|
DRYVER
|
MATTESS píše: Vít píše: no ještě si sežeň nový těsnení pod vypouštěcí šroub, já na to sral a nechával starý, až se mě to vymstilo pokaždý dávám nový
Staci stary a trochu tmelu na motory
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
11.5.08, 21:25 |
|
|
Neex
|
Jen k tomu jak jsem psal naplnit nový filtr olejem tak aby tě to nezmátlo že to nepsal nikdo jinej... to udělat můžeš a nemusíš jak chceš.. nikde předepsaný to není jen o něco rychleji vzroste tlak oleje ale duležitý to není... já to dělám jen pro lepší pocit.
|
11.5.08, 21:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|