Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 05:22

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Ulomený šroub víka ventilů. Jak na to? 
Autor Zpráva

Příspěvek Ulomený šroub víka ventilů. Jak na to?
Takže... asi před půl rokem jsem si ulomil šroub víka ventilů na své feli 1.6 a ted to potřebuji spravit a vyměnit těsnění pod víkem protože mi tama prosakuje olej....
Všechno vidíte tady na fotkách http://fetik.rajce.idnes.cz/Viko/

Když se na to podíváte, tak je tam vidět ten ulomený kus a jeho průměr je přesně 4mm, takže se chci zeptat, jestli bych to vytáhnul tímto nástrojem http://www.novato.cz/cz/sortiment/speci ... tml?id=657 Jak jsem psal, tak průměr toho co mi tam zůstalo zalomeného je 4mm a u toho vytahováku píší, že stačí vyvrtat dírku 1.8mm, tak by to snad mělo jít... Co myslíte? Nebo mi doporučíte jiný lepší způsob?

Další věc... dejme tomu že už budu mít vyřešený ten šroub a budu měnit to těsnění...staré vyhodím dám nové a četl jsem že se to má potřít ještě těsnícím tmelem nějakým co je na tom pravdy a jak se to provádí a čím?

Další věc....dejme tomu, že už mám nasazéné těsnění a to víko a šroubuju ty tři šrouby na víku.... Vzhledem ktomu, že jsem se přesvědčil osdobně jak lehounce to de urvat, tak už bych tím nechtěl projít znova a přečetl jsem si že se to má dělat utahovacím momentem 10Nm....jak to udělat? Nikde jsem nenašel klíč s takovýmhle utahovacím momentem...Tak jak byste vyřešili tohle? Mimo to sou ty klíče docela drahé...

Já sem se na tohle celé chtěl objednat k mechanikovi, ale má volno až v srpnu a stejně bych si to rád udělal sám ušetřil prachy a něco se naučil.... proto sem vděčný za každou radu postřeh zkušenost a tak... Jestli Vás napadne ještě jiná věc, která by mě při tomto mohla potkat, tak napiště ať něco neposeru...Díky

24.5.08, 07:30
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
jít by to mělo a to těsnění namaž silikonem na motory

24.5.08, 07:53
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Trčí ten zalomený šteft z hlavy? Pokud ano, zkusil bych ho nejprve nečím chytit a vyšroubovat...

24.5.08, 09:02
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
fatal píše:
Trčí ten zalomený šteft z hlavy? Pokud ano, zkusil bych ho nejprve nečím chytit a vyšroubovat...

Právě že vůbec netrčí...

24.5.08, 09:05
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Jura píše:
Právě že vůbec netrčí...

Takže vrtat budeš muset v každém případě, akorát si nejsem jistý, zda jsou ty vytahováky dost účinné aby se vyplatila koupě. Nevím zda nebude lepší to převtrat na vnitřní průměr závitu a pak protáhnout závitníkem.

24.5.08, 09:11

Příspěvek 
fatal píše:
Jura píše:
Právě že vůbec netrčí...

Takže vrtat budeš muset v každém případě, akorát si nejsem jistý, zda jsou ty vytahováky dost účinné aby se vyplatila koupě. Nevím zda nebude lepší to převtrat na vnitřní průměr závitu a pak protáhnout závitníkem.

Tak každopádně to můžu skusit těma vytahovákama a v nejhorším to potom vyvrtat kdyby to nešlo ne?

24.5.08, 09:38
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Jura píše:
Tak každopádně to můžu skusit těma vytahovákama a v nejhorším to potom vyvrtat kdyby to nešlo ne?

Jasně. :)

24.5.08, 09:49
Mistr mechanik

Příspěvek 
problém je v tom že ty šrouby neutahují to víko, prostě je dotáhneš a dál to nejde a pokud máš ten pocit že jo pink a je to v háji, odvrtat? pohybuji ocel, múžeš zajít do škodovky, objednat tu pánev a přešrubovat, taky se mi podařilo navařit matku a vyšroubovat, jednou jsem měl servaný závit tak jsem vrtl 6.5 závit M8 delší šroub a utáhl matkou miloš

24.5.08, 12:16

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
problém je v tom že ty šrouby neutahují to víko, prostě je dotáhneš a dál to nejde a pokud máš ten pocit že jo pink a je to v háji, odvrtat? pohybuji ocel, múžeš zajít do škodovky, objednat tu pánev a přešrubovat, taky se mi podařilo navařit matku a vyšroubovat, jednou jsem měl servaný závit tak jsem vrtl 6.5 závit M8 delší šroub a utáhl matkou miloš

No nevím teda z čeho ten šroub je, ale mám už doma novej náhradní a zkoušel sem do něj vrtnout a de to docela dobře (vrták 1mm) a snad s těma vytahovákama by neměl být problém ono vlastně by to nemělo klást odpor při tom vyšroubovávání vzhledem ktomu, že se tam furt pohybuje olej a nebylo to zašroubovaný jako na fest, tak snad to půjde úplně lehounce...
Ohledně toho utahování budu muset to asi zkusit našroubovat bez toho víka a kolik je to přesně otáček k tomu dorazu a pak to podle toho přesně našroubovat...
Ale stejně nechápu jak to víko tam může teda tím pádem pořádně držet když ty šrouby tři to tam jen tak zlehka přitlačují...

24.5.08, 12:35
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Jura píše:
slovacek.milos píše:

No nevím teda z čeho ten šroub je, ale mám už doma novej náhradní a zkoušel sem do něj vrtnout a de to docela dobře (vrták 1mm) a snad s těma vytahovákama by neměl být problém ono vlastně by to nemělo klást odpor při tom vyšroubovávání vzhledem ktomu, že se tam furt pohybuje olej a nebylo to zašroubovaný jako na fest, tak snad to půjde úplně lehounce...
Ohledně toho utahování budu muset to asi zkusit našroubovat bez toho víka a kolik je to přesně otáček k tomu dorazu a pak to podle toho přesně našroubovat...
Ale stejně nechápu jak to víko tam může teda tím pádem pořádně držet když ty šrouby tři to tam jen tak zlehka přitlačují...

to tam ani nedží to vymyslel :evil: debil, origo těsnění je drahé jak prase a pokud nedmostíš a nedáš těsnivo propouší olej u rozdělovače, ty šroubky to je asi jak kdy, jednou jsem měnil ten šálek a utahuju :shock: utahuju :shock: rychle vyšroubuju a ty pevnostní dva šroubky se natáhly jak šle :shock: tři dny :evil: a sehnal jsem je :D miloš

24.5.08, 14:43
rejpal

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
...odvrtat? pohybuji ocel...

Když jsem měl zalomený šroub hlavy, tak mi taky jeden mechanik říkal že to nejde, že to jsou pevnostní šrouby, že budu muset pořád brousit vrtáky. Vrtáky sice dostaly zabrat, ale šlo to. 8)

24.5.08, 15:55
Mistr mechanik

Příspěvek 
fatal píše:
slovacek.milos píše:
...odvrtat? pohybuji ocel...

Když jsem měl zalomený šroub hlavy, tak mi taky jeden mechanik říkal že to nejde, že to jsou pevnostní šrouby, že budu muset pořád brousit vrtáky. Vrtáky sice dostaly zabrat, ale šlo to. 8)

asi na to nemám ty správné nervy, mám jedno fáčkou za trojku s plynem celkem ujde za 3000 jsou tam tři v bloku, hlava je k tomu udělaná, ten šroub zarvaný má délku 5 cm jak dlouho si to vrtal? miloš

24.5.08, 16:37

Příspěvek 
Tak teď poslední dvě hodiny byli opravdu dramatický...přijel otec a tak sem se s ním o tom bavil a říká... když budeš celej týden dělat nádobí, tak ti ten šroub dostanu ven... říkám OK a du mu sundat to víko at se to líp dělá no a co se nestane? Urval sem další... V tu chvíli ste mě měli vidět... A prostitutka.... (a potil sem krev)....po pěti minutách sem si řekl...už není co ztratit a vrhl se na třetí šroub (naštěstí šel....) Ale co potom přišel otík úplně s takovou minifrézičkou a opatrně tam piloval řez na normální šroubovák.... vzal malý šroubovák a byli za půl hodiny oba úlomky venku...čuměl sem jak puk...

Teď prosím ještě o pomoc.... vzhledem ktomu že sem urval další ten šroub, tak mi jeden chybí zase... kupoval sem na skoda-dily.cz ale zrovna sem koupil poslední víte někdo kde by se to dalo ještě sehnat co nejrychlejí? číslo dílu: 030.103.531 D

A další věc ta...jak přesně to dát zpátky s tím těsněním...co přesně mám koupit za matroš na to utěsnění a jak moc a kam přesně to napatlat na to těsnění pod víkem?

A čeho se bojím nejvíc? až budu dotahovat ty šrouby že zase nějakej urvu a na druhou stranu když to dotáhnu málo, že mi tam pofrčí olej a celá práce bude k ničemu...

24.5.08, 17:22
Profil ICQ

Příspěvek 
Na 1,6 se dotahujou prostě na dosed, na konci závitu maj osazení ne? Dál to prostě nejde. Tak Ti přeji příjemnou týdenní službu :lol:

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

24.5.08, 17:39
rejpal

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
...jak dlouho si to vrtal? miloš

Tak to už nevím, na hodiny jsem nekoukal, odvrtané to bylo docela rychle, vrtání mohlo trvat hodinu, možná dvě, fakt už nevím. Vrtali jsme to ve dvou, jeden vrtal, druhý kontroloval správný směr, vrtali jsme asi na třikrát (vrták asi čtyřka, pak šestka, a pak na závit asi devítka, už si nejsem jistý), mezitím vždycky zmagnetovaným šroubovákem vytáhnout piliny, nechat vychladnout vrtačku a nasadit ostrý vrták. Pak jsem musel zbytky šroubu odsekat, protože jsme se v ose trošku sekli, no a nakonec protáhnout závitníkem.

Chce to trpělivost, ale když mi ve třech servisech řekli, že do něčeho takového nejdou, musel jsem prostě dokázat, že jsou to amatéři. 8)

Jura píše:
Tak teď poslední dvě hodiny byli opravdu dramatický...

Tak gratuluji, někdy to chce prostě dobrý nápad. :)

S tím dotahováním to nehroť, dej si záležet na úplně čistých dosedacích plochách, kup kvalitní těsnění, dotáhni to jen lehce. Až si to trošku sedne, zase to lehce dotáhneš. U stodvácy jsem těsnění vany měl dotažené tak lehce, že šrouby šly povolit rukou, a nikde ani kapka. 8)

24.5.08, 17:41
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další