Autor |
Zpráva |
salomen
|
Motorový olej
Nevidím celkom do problematiky oleja.Mám auto od prvého majiteľa a je tam olej dosť drahý Castrol http://olejposta.sk/r_13.html Chcem meniť olej a tento drahý tam moc dávať nechcem by som sa nedoplatil.Akú náhradu tam dať.Stačí keď bude rovnaká viskozita 5W-30 ??
|
24.5.08, 16:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
salomen
|
Aje to TDI ale to je asi jedno. A mozu sa pri dolievaní miešať???
Naposledy upravil salomen dne 24.5.08, 16:42, celkově upraveno 1
|
24.5.08, 16:38 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
je tu tolik příspěvků na téma motorvý olej, že se ti protočí hlava mrkni do peněženky a kup miloš
|
24.5.08, 16:40 |
|
|
salomen
|
No ved hej ale chcel by som odpoved na otázky alebo link ked vravíš že je veľa tém.
|
24.5.08, 16:44 |
|
|
florisimo
|
využiju tohohle příspěvku a zeptám se:
čím to, že když jsem měnil olej ve Formanovi, že jsem nalil pouhých 2,5litrů oleje a měrka je na rysce?
PS: měrka je dobrá, půjčoval jsem si druhou od kámoše a ta ukazovala stejně.
Jinak v chytré knížce se píše, že když je olej na rysce, je tam 4litry, tak proč u mě jenom 2,5litrů, hm?
_________________ Škoda forman 135,5LS r.v.92 pohon LPG
|
24.5.08, 16:49 |
|
|
Kristensen
|
florisimo píše: využiju tohohle příspěvku a zeptám se: čím to, že když jsem měnil olej ve Formanovi, že jsem nalil pouhých 2,5litrů oleje a měrka je na rysce? PS: měrka je dobrá, půjčoval jsem si druhou od kámoše a ta ukazovala stejně. Jinak v chytré knížce se píše, že když je olej na rysce, je tam 4litry, tak proč u mě jenom 2,5litrů, hm?
Páč jsi ho nejspíš nevypustil všechen, filtr jsi měnil taky?
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
24.5.08, 16:53 |
|
|
florisimo
|
Kristensen píše: florisimo píše: využiju tohohle příspěvku a zeptám se: čím to, že když jsem měnil olej ve Formanovi, že jsem nalil pouhých 2,5litrů oleje a měrka je na rysce? PS: měrka je dobrá, půjčoval jsem si druhou od kámoše a ta ukazovala stejně. Jinak v chytré knížce se píše, že když je olej na rysce, je tam 4litry, tak proč u mě jenom 2,5litrů, hm? Páč jsi ho nejspíš nevypustil všechen, filtr jsi měnil taky?
filtr jsem neměnil. Dával jsem novej motor. Olej co tam byl byl novej, tak jsem ho jenom vypustil a zpátky nalil, jenomže nazpátek se ho tam vešlo jenom 2,5litru. Existuje nějaký rozumný vysvětlení?
|
24.5.08, 16:57 |
|
|
Kristensen
|
Re: Motorový olej
salomen píše: Nevidím celkom do problematiky oleja.Mám auto od prvého majiteľa a je tam olej dosť drahý Castrol http://olejposta.sk/r_13.html Chcem meniť olej a tento drahý tam moc dávať nechcem by som sa nedoplatil.Akú náhradu tam dať.Stačí keď bude rovnaká viskozita 5W-30 ??
Tak sis neměl kupovat takové auto, když tě může zrujnovat jen olej. Olejů na výběr je hodně, vyber si nějakej 5W30 ale ne z tesca nebo lidlu, třeba nějakej Mobil, Mogul, Valvoline, Texaco, Liqui Moly, Performace (ten nevim jestli ještě někdo dováží), Shell, Motul, atd atd
|
24.5.08, 17:02 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já jednou přišel do garáže a viděl tam dvě auta, pak jsem se prospal a bylo tam jedno miloš
|
|
|
Kristensen
|
florisimo píše: Kristensen píše: florisimo píše: využiju tohohle příspěvku a zeptám se: čím to, že když jsem měnil olej ve Formanovi, že jsem nalil pouhých 2,5litrů oleje a měrka je na rysce? PS: měrka je dobrá, půjčoval jsem si druhou od kámoše a ta ukazovala stejně. Jinak v chytré knížce se píše, že když je olej na rysce, je tam 4litry, tak proč u mě jenom 2,5litrů, hm? Páč jsi ho nejspíš nevypustil všechen, filtr jsi měnil taky? filtr jsem neměnil. Dával jsem novej motor. Olej co tam byl byl novej, tak jsem ho jenom vypustil a zpátky nalil, jenomže nazpátek se ho tam vešlo jenom 2,5litru. Existuje nějaký rozumný vysvětlení?
a když jsi ho vypustil tak to co jsi vypustil jsi tam nedostal zpět?
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Motorový olej
Kristensen píše: salomen píše: Nevidím celkom do problematiky oleja.Mám auto od prvého majiteľa a je tam olej dosť drahý Castrol http://olejposta.sk/r_13.html Chcem meniť olej a tento drahý tam moc dávať nechcem by som sa nedoplatil.Akú náhradu tam dať.Stačí keď bude rovnaká viskozita 5W-30 ?? Tak sis neměl kupovat takové auto, když tě může zrujnovat jen olej. Olejů na výběr je hodně, vyber si nějakej 5W30 ale ne z tesca nebo lidlu, třeba nějakej Mobil, Mogul, Valvoline, Texaco, Liqui Moly, Performace (ten nevim jestli ještě někdo dováží), Shell, Motul, atd atd
ptostě olej určený pro TDi návod k použití miloš
|
24.5.08, 17:03 |
|
|
Kristensen
|
slovacek.milos píše: já jednou přišel do garáže a viděl tam dvě auta, pak jsem se prospal a bylo tam jedno miloš
Mě se občas stane že mám veškerej wercajk dvakrát a taky pak nevim co s tím tak jdu spát a ráno už je to dobrý
|
24.5.08, 17:03 |
|
|
florisimo
|
Kristensen píše: florisimo píše: Kristensen píše: florisimo píše: využiju tohohle příspěvku a zeptám se: čím to, že když jsem měnil olej ve Formanovi, že jsem nalil pouhých 2,5litrů oleje a měrka je na rysce? PS: měrka je dobrá, půjčoval jsem si druhou od kámoše a ta ukazovala stejně. Jinak v chytré knížce se píše, že když je olej na rysce, je tam 4litry, tak proč u mě jenom 2,5litrů, hm? Páč jsi ho nejspíš nevypustil všechen, filtr jsi měnil taky? filtr jsem neměnil. Dával jsem novej motor. Olej co tam byl byl novej, tak jsem ho jenom vypustil a zpátky nalil, jenomže nazpátek se ho tam vešlo jenom 2,5litru. Existuje nějaký rozumný vysvětlení? a když jsi ho vypustil tak to co jsi vypustil jsi tam nedostal zpět?
Vypustil jsem ho, protože měrka byla utopená ve voleji. Říkal jsem si, že předchozí majital to s olejem trochu přehnal. Vyteklo ho cca 4litry. Pak jsem nalíval podle měrky a nalil jenom 2,5litru.
|
24.5.08, 17:20 |
|
|
Kristensen
|
Tak to bude špatná konjukce Saturna z Jupiterem a při nalévání jsi nedosáhl hodiny Sirael Musíš použít zaklínadlo: Ve jménu světa Briach, ve jménu světa Jelizach, ve jménu světa Azirach, vzívám Vás geniové sedmi planet, buďte příznivi této velké operaci.
|
24.5.08, 17:31 |
|
|
Kristensen
|
No nevim, jestli ti to na měrce odpovídá když to nastartuješ na cca 1-2 minuty a pak to necháš odstát cca 10-15 minut a sedí to někde mezi ryskama tak to tak nech.
|
24.5.08, 17:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|