Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 05:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Po vypnutí klíčku motor ještě chvilku běží 
Autor Zpráva

Příspěvek Po vypnutí klíčku motor ještě chvilku běží
čaute jo a nevíte proč mi ještě chvilku běží motor když vypnu klíček??Může to být špatnou vůlí v kontaktech rozdělovače ?? nebo je to spíš v karbu ??

25.5.08, 19:24
Pspvek Reklama

Hluchoň

Příspěvek 
Mě to jednou dělali blbý svíčky, ještě si to několikrát blaflo a až pak to chcíplo. Napiš taky jáký to je auto, asi 120 nebo co ?

25.5.08, 19:40
Profil ICQ

Příspěvek 
není tady někdo vyučenej mechanik? :lol: co vás učili? Buď to sou samozápaly-předstih, chudá směs, špatný svíčky...nebo máš špatnou spínačku...zkus taky elmg ventil v karbecu, cvaká při zapínání/vypínání zapalka?

25.5.08, 19:41
rejpal

Příspěvek 
To znám, bývá to většinou ventil volnoběhu. Když neuzavře kanál, dobře prohřátý motor při vhodně nastavené směsi běží ještě pár sekund. Další příčinou může být větrák chladiče, který po vypnutí zapalování může ještě pár sekund dodávat energii pro zapalování.

25.5.08, 19:51
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
mě to dělalo když jsme vyplnul klíček na starým rapidovy že se mi rozsvítila kontrolka dobíjení a motr pár vteřin jel jak kdyby na dobíjení jak kdyby se samo budilo ale to bude aisk blbost :oops:

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

26.5.08, 13:39
Profil ICQ

Příspěvek 
no vyuceny automechanik sice sem ale tohle sem nejak nepostrehl asi sem nedaval pozor :lol: no ty samozapaly bude mit za vinu asi ten odpojovaci ventil volnobehu bo co to je :cry:

26.5.08, 13:58

Příspěvek 
no...ale ted zalezi jestli to jsou samozapaly....to se proste motor jeste nekolikrat prevali...a to je cele...a nebo jeste chvilku normalne bezi...pak je to byu ventilator na chladici a nebo topeni...to topeni u 120 mam pocit nedela ...ale u kazde 100vky si to vyzkousejte ...nechat bezet ventilator topeni....a vypnout zapalovani...asi vterinu to jeste bezi dal

26.5.08, 14:47
Profil ICQ

Příspěvek 
Já nevím jestli to dělá i mě, ale já mám asi taky samozápaly. Mám fávo se vstřikováním, v servise mi řekli že u tohoto systému to není možné, ale mě to opravdu po vypnutí jestě párkrát blafne. Dělá mi to ale jen když je venku hodně velké teplo. Nevím ale jestli to jsou klasické samozápaly třeba od svíček, nebo jestli to dělá motorek od topení. Ventilátor chladiče to nedělá protože když to udělá tak ventilátor neběží. Motorek topení mám na 2ku nebo 3ku, ale nevím jestli to je tím. Někde na netu jsem četl že by mohla pomoci dioda do přívodu k ventilátoru chladiče a topení.

26.5.08, 16:36

Příspěvek 
chlapi takže je možné že to dělá ten ventilátor ???páč mi asi fakt vždycky běží když se to stane ..jo přesně tak motor ještě párkrát zablafá a vypne se ale nezní to moc přirozeně. už mám klíček skoro v kapse a auto ještě vrká :D dá se to nejak řešit ?? je to motor 120LS

26.5.08, 19:09
Hluchoň

Příspěvek 
tak odpoj tu elektriku co ti tady říkají a zkus to...

26.5.08, 19:13
Profil ICQ

Příspěvek 
Je to naprosto normální. Ventilátor je v podstatě v jednom obvodu s cívkou který klíčkem nerozpojíš. Ventilátor se při doběhu chová jako dynamo a chvilku ještě dodává elektřinu cívce, pokud běží na větší rychlost tak dodá ještě dost elektřiny na to aby motor chvilku běžel....dalo by se to vyřešit zařazením diody na + ventilátoru, ale neřešil bych to.

26.5.08, 21:28
Profil ICQ

Příspěvek Re: Po vypnutí klíčku motor ještě chvilku běží
Davulus píše:
čaute jo a nevíte proč mi ještě chvilku běží motor když vypnu klíček??Může to být špatnou vůlí v kontaktech rozdělovače ?? nebo je to spíš v karbu ??

Autum sice nerozumim-to predem upozornuju,ale na masine mi tohle delalo kdyz jsem mel pecku na kladivkach :oops: coz bude nejspis ono.Pak taky jukni na svicky,jestli tam mas ty spravny,taky skontroluj vzdalenost elektrod a jejich stav-ocistit dr.kartacem.Je mozny,ze jsou zakarbonovane.Nebo je radsi vymen
Rozhodne dej pak vedet na co jsi prisel ...a kdo se teda trefil :lol:

27.5.08, 02:13

Příspěvek Re: Po vypnutí klíčku motor ještě chvilku běží
Blbost - nejdříve zkus jestli to dělá jenom s tím větrákem. Já dám ruku do ohně za to že je to ono. To co tady všichni popisujete se projevují tak že to po zdechnutí klíčku ještě tak 3x-4x blafne, ne že to běží dál.

27.5.08, 07:38
Profil ICQ

Příspěvek 
svicky bych upe vynechal ty jsou nove a presne na ten typ motoru! jako neni to zadna hruza no asi to nijak dal resit nebudu ale diky za rady :wink:

27.5.08, 13:53

Příspěvek 
Davulus píše:
svicky bych upe vynechal ty jsou nove a presne na ten typ motoru! jako neni to zadna hruza no asi to nijak dal resit nebudu ale diky za rady :wink:

Kdyz jsi ty moznosti vyloucil,juknul ses na ty kladivka,a co predstih?

28.5.08, 01:06
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další