Autor |
Zpráva |
Davulus
|
Po vypnutí klíčku motor ještě chvilku běží
čaute jo a nevíte proč mi ještě chvilku běží motor když vypnu klíček??Může to být špatnou vůlí v kontaktech rozdělovače ?? nebo je to spíš v karbu ??
|
25.5.08, 19:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vít
Hluchoň
|
Mě to jednou dělali blbý svíčky, ještě si to několikrát blaflo a až pak to chcíplo. Napiš taky jáký to je auto, asi 120 nebo co ?
|
25.5.08, 19:40 |
|
|
CROWACK
|
není tady někdo vyučenej mechanik? co vás učili? Buď to sou samozápaly-předstih, chudá směs, špatný svíčky...nebo máš špatnou spínačku...zkus taky elmg ventil v karbecu, cvaká při zapínání/vypínání zapalka?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
25.5.08, 19:41 |
|
|
fatal
rejpal
|
To znám, bývá to většinou ventil volnoběhu. Když neuzavře kanál, dobře prohřátý motor při vhodně nastavené směsi běží ještě pár sekund. Další příčinou může být větrák chladiče, který po vypnutí zapalování může ještě pár sekund dodávat energii pro zapalování.
|
25.5.08, 19:51 |
|
|
škodař
|
mě to dělalo když jsme vyplnul klíček na starým rapidovy že se mi rozsvítila kontrolka dobíjení a motr pár vteřin jel jak kdyby na dobíjení jak kdyby se samo budilo ale to bude aisk blbost
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
26.5.08, 13:39 |
|
|
Davulus
|
no vyuceny automechanik sice sem ale tohle sem nejak nepostrehl asi sem nedaval pozor no ty samozapaly bude mit za vinu asi ten odpojovaci ventil volnobehu bo co to je
|
26.5.08, 13:58 |
|
|
Jiri
|
no...ale ted zalezi jestli to jsou samozapaly....to se proste motor jeste nekolikrat prevali...a to je cele...a nebo jeste chvilku normalne bezi...pak je to byu ventilator na chladici a nebo topeni...to topeni u 120 mam pocit nedela ...ale u kazde 100vky si to vyzkousejte ...nechat bezet ventilator topeni....a vypnout zapalovani...asi vterinu to jeste bezi dal
|
26.5.08, 14:47 |
|
|
varok
|
Já nevím jestli to dělá i mě, ale já mám asi taky samozápaly. Mám fávo se vstřikováním, v servise mi řekli že u tohoto systému to není možné, ale mě to opravdu po vypnutí jestě párkrát blafne. Dělá mi to ale jen když je venku hodně velké teplo. Nevím ale jestli to jsou klasické samozápaly třeba od svíček, nebo jestli to dělá motorek od topení. Ventilátor chladiče to nedělá protože když to udělá tak ventilátor neběží. Motorek topení mám na 2ku nebo 3ku, ale nevím jestli to je tím. Někde na netu jsem četl že by mohla pomoci dioda do přívodu k ventilátoru chladiče a topení.
|
26.5.08, 16:36 |
|
|
Davulus
|
chlapi takže je možné že to dělá ten ventilátor ???páč mi asi fakt vždycky běží když se to stane ..jo přesně tak motor ještě párkrát zablafá a vypne se ale nezní to moc přirozeně. už mám klíček skoro v kapse a auto ještě vrká dá se to nejak řešit ?? je to motor 120LS
|
26.5.08, 19:09 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
tak odpoj tu elektriku co ti tady říkají a zkus to...
|
26.5.08, 19:13 |
|
|
cyz
|
Je to naprosto normální. Ventilátor je v podstatě v jednom obvodu s cívkou který klíčkem nerozpojíš. Ventilátor se při doběhu chová jako dynamo a chvilku ještě dodává elektřinu cívce, pokud běží na větší rychlost tak dodá ještě dost elektřiny na to aby motor chvilku běžel....dalo by se to vyřešit zařazením diody na + ventilátoru, ale neřešil bych to.
|
26.5.08, 21:28 |
|
|
mojito
|
Re: Po vypnutí klíčku motor ještě chvilku běží
Davulus píše: čaute jo a nevíte proč mi ještě chvilku běží motor když vypnu klíček??Může to být špatnou vůlí v kontaktech rozdělovače ?? nebo je to spíš v karbu ??
Autum sice nerozumim-to predem upozornuju,ale na masine mi tohle delalo kdyz jsem mel pecku na kladivkach coz bude nejspis ono.Pak taky jukni na svicky,jestli tam mas ty spravny,taky skontroluj vzdalenost elektrod a jejich stav-ocistit dr.kartacem.Je mozny,ze jsou zakarbonovane.Nebo je radsi vymen
Rozhodne dej pak vedet na co jsi prisel ...a kdo se teda trefil
_________________ mojito (Felda 1,3 MPI 50 kw/68 koni)
|
27.5.08, 02:13 |
|
|
cyz
|
Re: Po vypnutí klíčku motor ještě chvilku běží
Blbost - nejdříve zkus jestli to dělá jenom s tím větrákem. Já dám ruku do ohně za to že je to ono. To co tady všichni popisujete se projevují tak že to po zdechnutí klíčku ještě tak 3x-4x blafne, ne že to běží dál.
|
27.5.08, 07:38 |
|
|
Davulus
|
svicky bych upe vynechal ty jsou nove a presne na ten typ motoru! jako neni to zadna hruza no asi to nijak dal resit nebudu ale diky za rady
|
27.5.08, 13:53 |
|
|
mojito
|
Davulus píše: svicky bych upe vynechal ty jsou nove a presne na ten typ motoru! jako neni to zadna hruza no asi to nijak dal resit nebudu ale diky za rady
Kdyz jsi ty moznosti vyloucil,juknul ses na ty kladivka,a co predstih?
_________________ mojito (Felda 1,3 MPI 50 kw/68 koni)
|
28.5.08, 01:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|