|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Autor |
Zpráva |
varok
|
Divný zvuk motoru
Chtěl bych se prosím zeptat, jestli někdo neví čím by mohlo být způsobeno, že motor u Fáčka BMM má takový divný zvuk? Je to slyšet spíše na volnoběh a je to takový zvláštní zvuk. Je to podobné zvuku kompresoru, takové bublavé, nevím jak to popsat. Když přidám trošku plynu tak už to moc slyšet není. Mazání je v pohodě, oleje dost. Mohl by to dělat opotřebený řemen? Je tam už ten drážkovaný. Jestli někdo ví, tak budu moc rád, předem díky.
|
27.5.08, 07:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Divný zvuk motoru
varok píše: Chtěl bych se prosím zeptat, jestli někdo neví čím by mohlo být způsobeno, že motor u Fáčka BMM má takový divný zvuk? Je to slyšet spíše na volnoběh a je to takový zvláštní zvuk. Je to podobné zvuku kompresoru, takové bublavé, nevím jak to popsat. Když přidám trošku plynu tak už to moc slyšet není. Mazání je v pohodě, oleje dost. Mohl by to dělat opotřebený řemen? Je tam už ten drážkovaný. Jestli někdo ví, tak budu moc rád, předem díky.
to by chcelo diagnostiku, hodnoty, hlavne lambáda, teplota, otáčky.. možno ti odchádza kat, alebo ti netesní výfuk a to blbne lambádu...
vadné, alebo nevhodné sviečky, niečo s VN časťou, nedokonalé spaľovanie, môže to byť hocičo...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
27.5.08, 08:55 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
co třeba rozvodový řetěz miloš
|
27.5.08, 09:02 |
|
|
michalkatka
|
slovacek.milos píše: co třeba rozvodový řetěz miloš
to ma nenapadlo, ale to by snáď poznal.... ale bublotavý zvuk?
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
27.5.08, 09:07 |
|
|
Nepér
|
Vstřikovací ventil?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
27.5.08, 09:21 |
|
|
patrik-hp
|
Neprdlá ti vejfuk?U spoje svodů a předního dílu výfuku?... A i litinový svody na hlavě válců mají snahu se povolit u pravé nebo levé větve?!Nechybí ti tam matička č.8?Ale to bys cejtil trochu spaliny...
|
27.5.08, 09:21 |
|
|
DRYVER
|
A co treba seridit ventily a pak pokracovat dal v hledani
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
27.5.08, 12:23 |
|
|
fatal
rejpal
|
Podle popisu mi to připadá jako netěsnost výfuku. U stodvácy mi motor divně "prskal", takový jemný tichý zvuk "prc prc prc prc", nikde nic, vše v pořádku, až jsem pak našel malou netěsnost u příruby výfuku. U fáva mi pro změnu zdrhly dvě matky z příruby...
|
27.5.08, 12:50 |
|
|
octavio8430
|
nadobka
To je normal neboj mne to tiez robi je to nadobka s aktivnym uhlim co potrebuje katalyzatzor
|
27.5.08, 16:21 |
|
|
cyz
|
Re: nadobka
octavio8430 píše: To je normal neboj mne to tiez robi je to nadobka s aktivnym uhlim co potrebuje katalyzatzor
To co popisuješ ty je taktovací ventil od té nádobky. Nepotřebuje ji kat ale zelení, životnost té náplně byla snad půl roku nebo kolik a slouží ke zkapalnění benzínových par z nádrže.
|
27.5.08, 16:29 |
|
|
varok
|
Aha, díky všem za rady. Rozvody už mám asi taky volné, ale to je takový spíše cvakavý až zvonivý zvuk, ne? Výfuk jsem se díval a vypadá na první pohled v poho. Ale o výkendu ho zkusím celý přetěsnit a uvidím. Je to prostě takový zvláštní zvuk, jako když, no nevím. Podobný zvuk má pístový kompresor, ale ne ty malé prcky z OBI a spol. Velké pístové kompresory. Zkusím ještě vyměnit řemen, vypadá že už taky není nejnovější. Zatím díky všem
|
29.5.08, 09:48 |
|
|
septim
|
A co by sa stalo keby som odpojil elektriku od toho el mag ventilu na nadobke uhlia? Co to spravi? Jazdim na lpg.
_________________ 742.120L Opäť klasika, uloženka, 87´, 58.000km, po 1. majitelovi
791.136B LPG, r.v. 96, Cimbu, KD air filter, 13 BAR kompresia, spotreba priemer 6L LPG uz ex
781.136* LPG, 2. majiteľ predané, dodnes jazdí (žili sme spolu 3 roky)
742.120L 4x bejvalky
|
30.5.08, 07:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|