|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Splašená ručička teploměru chladiče
Autor |
Zpráva |
fux.dggn
|
Splašená ručička teploměru chladiče
Ahojte lidi, nedážu si vysvětlit jev, který se mi děje v autě. Prostě a jednoduše se mi někdy ručička teploty chladící soustavy prostě sebere a pohne se až o půl centimetru jinam. Třeba z 90°C na 110°C, a pak se zase vrátí po čase. Něco je někdy vadný, ale co? Děkuju za rady
|
2.6.08, 09:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: Splašená ručička teploměru chladiče
fux.dggn píše: Ahojte lidi, nedážu si vysvětlit jev, který se mi děje v autě. Prostě a jednoduše se mi někdy ručička teploty chladící soustavy prostě sebere a pohne se až o půl centimetru jinam. Třeba z 90°C na 110°C, a pak se zase vrátí po čase. Něco je někdy vadný, ale co? Děkuju za rady
Bud mas blbou zem budiku (jestli to skoci rychle), nebo mas neco s hlavou (jestli se to posune pomalu).
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
2.6.08, 09:49 |
|
|
fux.dggn
|
Viky píše: fux.dggn píše: Ahojte lidi, nedážu si vysvětlit jev, který se mi děje v autě. Prostě a jednoduše se mi někdy ručička teploty chladící soustavy prostě sebere a pohne se až o půl centimetru jinam. Třeba z 90°C na 110°C, a pak se zase vrátí po čase. Něco je někdy vadný, ale co? Děkuju za rady Bud mas blbou zem budiku (jestli to skoci rychle), nebo mas neco s hlavou (jestli se to posune pomalu).
Sune se pomalu. Takže?
|
2.6.08, 09:53 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
fux.dggn píše: Viky píše: fux.dggn píše: Ahojte lidi, nedážu si vysvětlit jev, který se mi děje v autě. Prostě a jednoduše se mi někdy ručička teploty chladící soustavy prostě sebere a pohne se až o půl centimetru jinam. Třeba z 90°C na 110°C, a pak se zase vrátí po čase. Něco je někdy vadný, ale co? Děkuju za rady Bud mas blbou zem budiku (jestli to skoci rychle), nebo mas neco s hlavou (jestli se to posune pomalu). Sune se pomalu. Takže?
Hlava dolu. Koukat co vidis.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
2.6.08, 09:54 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
nebo hodit nevšímáka časem se závada projeví miloš
|
2.6.08, 12:36 |
|
|
v.kalandra
|
Berte to jako názor obyčejného uživatele, ale mně to dělá taky tak. Ale u favorita je to běžný. Protože ta ručička mi vyleze nad pulku stupnice a pak sleze o 5mm níž protože termočidlo sepne ventilátor a ten to ochladí! Takže nevim jestli se jedná přímo o závadu. To jenom tak aby jste nedělali z maličkostí velbloudy Jinak to bývají ty přechodový odpory no, nebo čidlo začíná zlobit (i když zajímavě)
|
9.6.08, 19:04 |
|
|
CROWACK
|
pokud ti takhle vyleze a spadne teplota v závislosti na jízdním režimu, pak ano, je to v pořádku...ale pokud si to takhle dělá mýrnixtýrnix jak se jí zachce, tak bude krpa minimálně v termostatu...nebo někde pomalu začíná být vada co se týče hlavy, těsnění a tak...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
9.6.08, 19:10 |
|
|
v.kalandra
|
CROWACK píše: pokud ti takhle vyleze a spadne teplota v závislosti na jízdním režimu, pak ano, je to v pořádku...ale pokud si to takhle dělá mýrnixtýrnix jak se jí zachce, tak bude krpa minimálně v termostatu...nebo někde pomalu začíná být vada co se týče hlavy, těsnění a tak...
Presne tak jsem to chtel rict.
Ale rikas tesneni, hlava atd... není to moc černý? Kdyby to netěsnilo tak to někde uvidí, nebo bude ubyvat kapalina. Pohlidej si hladinu jestli se ti neztrácí. Ale taky bych to viděl spíš na termostat, nebo to čidlo, případně přechoďáky.
|
9.6.08, 19:11 |
|
|
CROWACK
|
Občas pánbu dopustí a motyka spustí, v zimě jsme řešili škodovku, přehřívání, voda nemizí, nesmrdí, nechtělo to topit, měnil se chladič, zkoušely trubky jestli nejsou ucpaný, prolezlo se bůhvíco...nakonec bylo špatný těsnění, ani nevypadalo moc špatně ale když už byla hlava dole starý se tam vracet nebude a najednou škodovka chladila, topila, jako vyměněná...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
9.6.08, 19:18 |
|
|
v.kalandra
|
CROWACK píše: Občas pánbu dopustí a motyka spustí, v zimě jsme řešili škodovku, přehřívání, voda nemizí, nesmrdí, nechtělo to topit, měnil se chladič, zkoušely trubky jestli nejsou ucpaný, prolezlo se bůhvíco...nakonec bylo špatný těsnění, ani nevypadalo moc špatně ale když už byla hlava dole starý se tam vracet nebude a najednou škodovka chladila, topila, jako vyměněná...
No vida, tomu se říká dobře ukrytá závada
Tak já škodovku až tak neznam abych se přiznal.
Ja hovím Fávům,hlavně už elektronickejm.
Každopádně ať je to jakkoliv hodně štěstí při opravě (pokud tomu teda opravdu něco je)
|
9.6.08, 20:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|