|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
kudrrna
|
předstih u feldy 1.6mpi
Ahoj odbornici,měnil jsem motor na feldě 1.6mpi a taky rozdělovač,musi se nastavit předstih nebo si ho sama nastavi řidici jednotka? jestli se musi nastavit,tak jakým způsobem?
_________________ škoda felicia 1.6 mpi r.v1996 černa
|
8.6.08, 17:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Na 1,6 natáčíš rozdělovač v podstatě stejně jako u obyč šáde nebo fáva hodnotu ti snad během chvilky napíšu
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
8.6.08, 18:14 |
|
|
Kristensen
|
čeče když na to koukám tam si asi moc sám neporadíš, je na to třeba VAG a něco jako PALTEST, musíš se na to napíchnout přejít do Základního nastavení, motor si v tu chvíli zvedne točky na 1300 a veškerá regulace předstihu odpadá, rozsah musí být 3-8 stupňů a nastavuje se na 6+-1 stupeň
|
8.6.08, 18:33 |
|
|
kudrrna
|
Díky za radu a hlavně za snahu.
|
8.6.08, 18:46 |
|
|
Kristensen
|
Takový asi samodoma by jsi mohl udělat ale pak by to stejně chtělo nechat někde zkouknout, prostě na rozdělovači je směr otáčení, musel by jsi vyjet s písten nahoru sundat víčko rozdělovače a palec by měl být proti prvnímu válci svým středem ramínka, pokud není tak ho povol a natoč aby byl pěkně proti, udělej si čárku a pak pootoč zhruba o 2-3mm rozdělovačem proti jeho otáčení a utáhni ho.
|
8.6.08, 19:17 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: Takový asi samodoma by jsi mohl udělat ale pak by to stejně chtělo nechat někde zkouknout, prostě na rozdělovači je směr otáčení, musel by jsi vyjet s písten nahoru sundat víčko rozdělovače a palec by měl být proti prvnímu válci svým středem ramínka, pokud není tak ho povol a natoč aby byl pěkně proti, udělej si čárku a pak pootoč zhruba o 2-3mm rozdělovačem proti jeho otáčení a utáhni ho.
samo doma nic neuděláš na vagu je na to program ten mimo jiné odpojí nastavování předstihu po dobu seřizování jinak se dopracuješ k hrůznému výsledku a nakonec musíš nastavit klapku, celkové nastavení záleží na mnoha faktorech mrkni do vis miloš
|
8.6.08, 19:21 |
|
|
kudrrna
|
taky si myslim že doma nic neudělam,zatim jsem to nastavil od voka,jede to normalně ale něco mi tam klepe,vypada to na zdvihatko nebo ventil,tak si myslim že tam je špatny předstih
|
8.6.08, 19:33 |
|
|
Kristensen
|
slovacek.milos píše: Kristensen píše: Takový asi samodoma by jsi mohl udělat ale pak by to stejně chtělo nechat někde zkouknout, prostě na rozdělovači je směr otáčení, musel by jsi vyjet s písten nahoru sundat víčko rozdělovače a palec by měl být proti prvnímu válci svým středem ramínka, pokud není tak ho povol a natoč aby byl pěkně proti, udělej si čárku a pak pootoč zhruba o 2-3mm rozdělovačem proti jeho otáčení a utáhni ho. samo doma nic neuděláš na vagu je na to program ten mimo jiné odpojí nastavování předstihu po dobu seřizování jinak se dopracuješ k hrůznému výsledku a nakonec musíš nastavit klapku, celkové nastavení záleží na mnoha faktorech mrkni do vis miloš
Já vím miloši ale alespoň tak aby to jelo to nastavíš vždycky, právě o příspěvek vejš jsem mu to psal jak to je, tam právě když skočíš do základního nastavení tak vyrušíš jaké koliv nastavování předstihu, nastavíš svůj vlastní a ve chvíli kdy ukončíš tak si to ten nastavenej načte jako základní
|
8.6.08, 19:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|