Autor |
Zpráva |
mikypeak
|
Klepe pri nastartovani
Kupil som feliciu a vsimol som si, ze ked rano nastartujem tak vsieti kontrolka mazania cca 5 sekund a z motora ide kolepotavy zvuk. Podla stavu aj tachometra ma najazdene 75000 Km. pri Dalsom startovani je to ok. Pripadami to ako keby bol steceny olej. Este som sa stym nestretol pri ziadnom aute. Znamena to nieco?????? Motor 40kw, r.v. 2000.
|
24.6.08, 09:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Měnils olej?
|
24.6.08, 09:57 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
zkontroloval bych ventilovou vůli a olejovej filtr je jaká značka ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
24.6.08, 10:05 |
|
|
levap
|
v manualu felicie je napsáno, že po nastartování kontrolka okamžitě nezhasne a ještě vteřinku svítí,to klepaní mohou asi dělat ty ventily.
_________________ TEG
|
24.6.08, 10:50 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kontrolka normálně zhasne hned po startu no já bych to viděl v oleji je moc hustý dej ihned M7SDSIII turbo plus a nový filtr na olej pak napiš budě behat ako nový jinak můžeš poškodit ojniční ložiska miloš
|
24.6.08, 10:58 |
|
|
FerdikF
|
Nedávnose to řešilo tady http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=5770. Někomu pomohla výměna olejovýho filtru. Mě to bohužel dělá dál i s novým filtrem. Mám ještě 1000 do výměny oleje, pak zkusím dát nějakej lepší filtr a uvidím.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
24.6.08, 11:15 |
|
|
mikypeak
|
Klepot
Olej som menil pred asi 1000 km, je tam CASTOROL GTX3. Po vymene sa i zdalo ze to prestalo. Ono zalezi aj ci stojim v kopci alebo narovine. Na starom Favorite sem mal 200 000km a ten slapal jak hodinky.
|
24.6.08, 15:02 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Re: Klepot
mikypeak píše: Olej som menil pred asi 1000 km, je tam CASTOROL GTX3. Po vymene sa i zdalo ze to prestalo. Ono zalezi aj ci stojim v kopci alebo narovine. Na starom Favorite sem mal 200 000km a ten slapal jak hodinky.
vymen olejovy filter
potom budeme dumat dalej
MANN, FRAM, FIAMM, CHAMPION, idealne nieco z tychto znaciek
nie AQ, FILTRON ani VIKA !!
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
24.6.08, 19:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
deekay píše: mikypeak píše: Olej som menil pred asi 1000 km, je tam CASTOROL GTX3. Po vymene sa i zdalo ze to prestalo. Ono zalezi aj ci stojim v kopci alebo narovine. Na starom Favorite sem mal 200 000km a ten slapal jak hodinky. vymen olejovy filter potom budeme dumat dalej MANN, FRAM, FIAMM, CHAMPION, idealne nieco z tychto znaciek nie AQ, FILTRON ani VIKA !!
perfekrní asi ten mann je fakt nejlepší vyzkoušel jsem tu viku asi 100 filtrů a OK je to kopie mannu, ale nikdo to neberte nějak osobně je to moje zkušenost i dodavatel, mann je asi nejlepší filtr třeba ten AQ, palivový vyšel borce ve feldě na 20.000 kč varuji, i AQ čerpadla do felicií namá to tlak, co koliv je zatím na problémy miloš
Naposledy upravil slovacek.milos dne 24.6.08, 20:35, celkově upraveno 1
|
24.6.08, 20:25 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Ja sem dal Fram a dela mi to taky. Sice to trva jenom asi vterinu.. ale predtim mi kontrolka zhasla jeste nez to zaclo chytat.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
24.6.08, 20:31 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
slovacek.milos píše: perfekrní asi ten mann je fakt nejlepší vyzkoušel jsem tu viku asi 100 filtrů a OK je to kopie mannu, ale nikdo to neberte nějak osobně je to moje zkušenost i dodavatel, mann je asi nejlepší filtr třeba ten AQ, palivový vyšel borce ve feldě na 20.000 kč varuji, i AQ čerpadla do felicií namá to tlak, co koliv je zatím na problémy miloš
no, mam doma AQ aj VIKA a je to to iste (aspon olejovy teda)
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
24.6.08, 21:50 |
|
|
CROWACK
|
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
24.6.08, 21:53 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
deekay píše: slovacek.milos píše: perfekrní asi ten mann je fakt nejlepší vyzkoušel jsem tu viku asi 100 filtrů a OK je to kopie mannu, ale nikdo to neberte nějak osobně je to moje zkušenost i dodavatel, mann je asi nejlepší filtr třeba ten AQ, palivový vyšel borce ve feldě na 20.000 kč varuji, i AQ čerpadla do felicií namá to tlak, co koliv je zatím na problémy miloš no, mam doma AQ aj VIKA a je to to iste (aspon olejovy teda)
AQ nevím, ale tu viku beru je to mann, mám to od jednoho dodavatele se kterým nebyl problém, ono 99% dílů je z číny jestli se nepletu miloš
|
25.6.08, 06:44 |
|
|
p20k
|
slovacek.milos píše: slovacek.milos píše: perfekrní asi ten mann je fakt nejlepší vyzkoušel jsem tu viku asi 100 filtrů a OK je to kopie mannu, ale nikdo to neberte nějak osobně je to moje zkušenost i dodavatel, mann je asi nejlepší filtr třeba ten AQ, palivový vyšel borce ve feldě na 20.000 kč varuji, i AQ čerpadla do felicií namá to tlak, co koliv je zatím na problémy miloš AQ nevím, ale tu viku beru je to mann, mám to od jednoho dodavatele se kterým nebyl problém, ono 99% dílů je z číny jestli se nepletu miloš
Já jsem taky občas známým dal filtr AQ, protože chtěli co nejlevnější, ale řekl bych, že to filtruje asi tak 500-1000km potom začne dlouho zhasínat kontrolka a motor má zvuk jako když se nemaže. Já dávám do svého favorita pouze mann a jsem s ním spokojenej ten určitě filtruje (jak píše Miloš), ale tomu AQ se raději vyhnout.
_________________ Favorit 135L rok výroby 1991.
|
25.6.08, 09:15 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
p20k píše: slovacek.milos píše: slovacek.milos píše: perfekrní asi ten mann je fakt nejlepší vyzkoušel jsem tu viku asi 100 filtrů a OK je to kopie mannu, ale nikdo to neberte nějak osobně je to moje zkušenost i dodavatel, mann je asi nejlepší filtr třeba ten AQ, palivový vyšel borce ve feldě na 20.000 kč varuji, i AQ čerpadla do felicií namá to tlak, co koliv je zatím na problémy miloš AQ nevím, ale tu viku beru je to mann, mám to od jednoho dodavatele se kterým nebyl problém, ono 99% dílů je z číny jestli se nepletu miloš Já jsem taky občas známým dal filtr AQ, protože chtěli co nejlevnější, ale řekl bych, že to filtruje asi tak 500-1000km potom začne dlouho zhasínat kontrolka a motor má zvuk jako když se nemaže. Já dávám do svého favorita pouze mann a jsem s ním spokojenej ten určitě filtruje (jak píše Miloš), ale tomu AQ se raději vyhnout.
nekde jsem psal o tom AQ paliváč na 1.9 D borec ho dal nový a sem tam nemohl nastartovat, tak mu dali druhé čerpadlo, trysky žhaviče asi za 20.000 a probkém byl v tom že ten paliváč netěsnil ten plastový přepadový ventil a přisávalo czduch , mu to vychází lacine stokrát placené miloš
|
25.6.08, 11:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|