Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 06:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Starter VYŘEŠENO 
Autor Zpráva

Příspěvek Starter VYŘEŠENO
Ahoj.Může my někdo poradit v čem je chyba?Při otočení klíčku mi tam jenom přecvakne něco a startér nemá žádnou snahu.Může to být startérem.

Naposledy upravil Radinooo dne 31.7.08, 13:42, celkově upraveno 1

29.7.08, 17:18
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Starter
Radinooo píše:
Ahoj.Může my někdo poradit v čem je chyba?Při otočení klíčku mi tam jenom přecvakne něco a startér nemá žádnou snahu.Může to být startérem.

uhlíky musíš dát nové jsou krátké miloš

29.7.08, 17:33

Příspěvek Re: Starter
slovacek.milos píše:
Radinooo píše:

uhlíky musíš dát nové jsou krátké miloš

Tole stejné se řeší v tématu KDO VÍ PORADÍ. A je to uplně stejná přičina ale uhlikama to není :-) alespoň u mě ne. Ale mnohdy se stejna závada projeví v něčem jinem.

29.7.08, 19:40

Příspěvek 
No tak já zkusím koupit ty uhlíky a uvidím.

29.7.08, 20:48
Záškodník z Virtu

Příspěvek 
Příčin je mnoho, ale začněme ot těch nejčastějších... slabá baterka (i když má v klidu napětí třeba 13,6V, tak při doběru může napětí spadnout kldině na 1V, takže baterka je dobrrá, pokud běhá i v jinym autě), pak tam může být někde velký přechodový odpor - dotáhnout spoje, zkontrolovat zda se soustava po použití startéru nepřehřívá. Pak to může být i ukostření, ale to bejvá málokdy... pak bych šel o těch uhlíkách, cívce startéru... ale v 80% to bývá baterkou, i když majitel si tvrdě stojí za tim, že je dobrá...

29.7.08, 21:24
Profil ICQ

Příspěvek 
David29 píše:
Příčin je mnoho, ale začněme ot těch nejčastějších... slabá baterka (i když má v klidu napětí třeba 13,6V, tak při doběru může napětí spadnout kldině na 1V, takže baterka je dobrrá, pokud běhá i v jinym autě), pak tam může být někde velký přechodový odpor - dotáhnout spoje, zkontrolovat zda se soustava po použití startéru nepřehřívá. Pak to může být i ukostření, ale to bejvá málokdy... pak bych šel o těch uhlíkách, cívce startéru... ale v 80% to bývá baterkou, i když majitel si tvrdě stojí za tim, že je dobrá...

Nejlepší je dát baterku z druhýho auta já zkoušel 55 a to novou a nic.....

30.7.08, 06:08

Příspěvek 
Baterka je 1 rok stará,ale může to být i tím.Při nastartovaní miy kikslo i rádio a le topení jede normal.Jak to roztlačím tak to naskočí.Tedkom my to jede ale zaparkoval jsem a asi po 30 minutach zase nešlo nastartovat.Tak nevím.

30.7.08, 10:54
Záškodník z Virtu

Příspěvek 
Zkus třeba nastartovat přes kabely z jinýho auta... prostě z jinýho zdroje než je baterka (spolehlivýho), ať můžeš baterku vyloučit..

30.7.08, 11:57
Profil ICQ

Příspěvek 
Bohužel nemám od koho,ale baterku beru přes večer domů a nabiju ji.Má se prý každý rok dobýjet a ona je rok stará tak to může být tím .Uvidím a napíšu zítra jak to dopadlo.

30.7.08, 14:47

Příspěvek 
No tak baterku mám dobrou.Já na ní mám 23 kontrolky které ukazujou stav baterie.A svítí my tam zelená tak je ok.Zkusím se podívat na kabel který je napojen ve startéru jako ukostřovací,jestli není zaoxidovaný.

30.7.08, 18:17
Záškodník z Virtu

Příspěvek 
Ono pozor, jak řikám, napětí v klidu může bejt dobrý, ale při odběru může spadnout až bůhví kam, a to ti měřák nezměří...

Kdyžtak začni startovat a napětí by mělo spadnout, a následovně zase růst... po skončení startu (neúspěšného, vypoj cívku), by zas napětí mělo po 2 - 3sekundách naskočit na původní hodnotu...

30.7.08, 18:21
Profil ICQ

Příspěvek 
Nemůže to byt alternatorem?Ale mylím spíše že to bude baterka nebo startér.

30.7.08, 18:24
Záškodník z Virtu

Příspěvek 
Jedině že by nedobíjel, ale to by se projevilo na baterce :wink:

30.7.08, 18:25
Profil ICQ

Příspěvek 
Jak?

30.7.08, 18:40
Záškodník z Virtu

Příspěvek 
Byla by vybitá...