Autor |
Zpráva |
škodař
|
rozdíli vaček
mám v plánu si koupit ostrou vačku ale erad bych se nechal doběhnout jak poznám tu ostřejší od tý sérijový?
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
1.8.08, 23:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Re: rozdíli vaček
škodař píše: mám v plánu si koupit ostrou vačku ale erad bych se nechal doběhnout jak poznám tu ostřejší od tý sérijový?
No tak asi takovej pohledovej základ je že je ve vrcholech vaček tupější než sériovka, prostě je na vrcholu taková jako plynulejc zaoblenější, seriovka je prostě broušená do ostrého vrcholového úhlu, upravená má tupější úhel vrcholu. No a jinak jedině asi nějak změřit.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
2.8.08, 01:24 |
|
|
škodař
|
Kristensen píše: škodař píše: mám v plánu si koupit ostrou vačku ale erad bych se nechal doběhnout jak poznám tu ostřejší od tý sérijový? No tak asi takovej pohledovej základ je že je ve vrcholech vaček tupější než sériovka, prostě je na vrcholu taková jako plynulejc zaoblenější, seriovka je prostě broušená do ostrého vrcholového úhlu, upravená má tupější úhel vrcholu. No a jinak jedině asi nějak změřit. počky ted jsme stoho vedle tak proč s ejí říká ostrá vačka?
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
|
2.8.08, 09:36 |
|
|
fatal
rejpal
|
škodař píše: proč s ejí říká ostrá vačka?
Protože je jen pro ostré chlapy.
|
2.8.08, 10:07 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
2.8.08, 10:21 |
|
|
Kristensen
|
škodař píše: Kristensen píše: škodař píše: mám v plánu si koupit ostrou vačku ale erad bych se nechal doběhnout jak poznám tu ostřejší od tý sérijový? No tak asi takovej pohledovej základ je že je ve vrcholech vaček tupější než sériovka, prostě je na vrcholu taková jako plynulejc zaoblenější, seriovka je prostě broušená do ostrého vrcholového úhlu, upravená má tupější úhel vrcholu. No a jinak jedině asi nějak změřit. počky ted jsme stoho vedle tak proč s ejí říká ostrá vačka?
Protože když jí dáš do motoru tak je tem motor takovej jako ostrej, jde líp po plynu a hlavně lépe v točkách
|
2.8.08, 10:31 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Paradoxne opravdu ostra vacka, treba 280/280 vypada tupjeji nez serie
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
2.8.08, 10:33 |
|
|
škodař
|
klucí fakt díky moc takže když si dám sériji a /strou/vačku k sobě tak ta ostrá je tupější a díky moc nerad bych se nechal nachytat
|
2.8.08, 10:48 |
|
|
Kristensen
|
škodař píše: klucí fakt díky moc takže když si dám sériji a /strou/vačku k sobě tak ta ostrá je tupější a díky moc nerad bych se nechal nachytat
no ale pokud vemeš seriovku ze šáde a nějakou 260/260 tak to moc nebude vidět chce to pořádný oko, 280/280 je už vidět krásně.
|
2.8.08, 10:49 |
|
|
škodař
|
Kristensen píše: škodař píše: klucí fakt díky moc takže když si dám sériji a /strou/vačku k sobě tak ta ostrá je tupější a díky moc nerad bych se nechal nachytat no ale pokud vemeš seriovku ze šáde a nějakou 260/260 tak to moc nebude vidět chce to pořádný oko, 280/280 je už vidět krásně. já myslel nějkaou erkovou nebo 50kw favo tech se apson pár naskitne nějakou ostřejší byhc raději ale kde ji vzít za slušný prachy
|
2.8.08, 12:54 |
|
|
David29 z Virtu
Záškodník z Virtu
|
Hlavně od koho ji člověk kupuje... aby to nebyla jenom zbroušená série nebo z Feldy MPI se brousej.. můžeš vzít šupleru a změřit to, ale tim nic nezjistíš. Nejlepší je tu vačku dát do bloku a změřit její průběh - pokud je ostrost vidět (repsektivě tupost), tak aspon změřit zdvih.. ostrost neni jediný ůdaj, ale jeden z údajů...
|
2.8.08, 13:10 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
David29 z Virtu píše: Hlavně od koho ji člověk kupuje... aby to nebyla jenom zbroušená série nebo z Feldy MPI se brousej.. můžeš vzít šupleru a změřit to, ale tim nic nezjistíš. Nejlepší je tu vačku dát do bloku a změřit její průběh - pokud je ostrost vidět (repsektivě tupost), tak aspon změřit zdvih.. ostrost neni jediný ůdaj, ale jeden z údajů...
jak doma zmeras priebeh vacky? to ma dost zaujima uz ked si dam namahu a dam ju do bloku...
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
2.8.08, 13:22 |
|
|
David29 z Virtu
Záškodník z Virtu
|
deekay: Doma ji změřiš bez problému.... v bloku
Tedá já určitě, mám v pokoji dva bloky, takže já s tim problém nemám
|
2.8.08, 14:13 |
|
|
David29 z Virtu
Záškodník z Virtu
|
deekay: Jinak námahu tom nevidim.. zasuneš, použije dvě rozvodové tyčky (sání, výfuk) a je to... samozřejmně nejlepší je místo tyček a "oka" použít budík.... myslim metrickej
|
2.8.08, 14:15 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
David29 z Virtu píše: deekay: Jinak námahu tom nevidim.. zasuneš, použije dvě rozvodové tyčky (sání, výfuk) a je to... samozřejmně nejlepší je místo tyček a "oka" použít budík.... myslim metrickej
no dobre, ked nemam blok? rozvody dole atd.
a to akoze meram zdvih a tocim motorom? a co s tymi dlzkami?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
2.8.08, 14:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|