Autor |
Zpráva |
Stinovlas
|
Olej do 120L
Cau, hledal jsem tu, ale nenasel, ackoliv si myslim, ze je to docela bezna otazka. Tak zakladam svuj topic Jaky olej mi doporucujete do 120L co mam v podpise (uzovka)? A co dalsiho doporucujete vymenit/vycistit v souvislosti s olejem? S autama moc zkusenosti nemam
edit: potrebuju motorovej, prevodovej asi zatim bude OK.
_________________ Mam svuj svet-punk's not dead!
|
30.7.08, 22:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Já tam nalil M7ADS III (Na radu Šemika, a je to rada dobrá ), jinak vyměnit filtr (sehnat nějakej lepší obtokáč nevim nevim já vzal no name a funguje ), no a pokud nevíš co tam kdo lil tak shodit vanu a vyčistit ten hustej maras dole.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
30.7.08, 22:45 |
|
|
Stinovlas
|
ok, diky a na jak dlouho je to prace (i s tou vanou), a jak obtizna? stoji mi to u kamose, tak abych vedel, v kolik mam k nemu prijet a za kolik se da sehnat ten filtr? mam tu kram co ma dily specialne na 120ky a 1203, takze by to mit mohl, jestli je nejak jinej nez na jiny auta, ale nechci tam prijit a zjistit, ze musim jeste setrit ))
|
30.7.08, 22:48 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Stinovlas píše: ok, diky a na jak dlouho je to prace (i s tou vanou), a jak obtizna? stoji mi to u kamose, tak abych vedel, v kolik mam k nemu prijet a za kolik se da sehnat ten filtr? mam tu kram co ma dily specialne na 120ky a 1203, takze by to mit mohl, jestli je nejak jinej nez na jiny auta, ale nechci tam prijit a zjistit, ze musim jeste setrit ))
No pokud tam máš ouža motor tak tam je jenom papírová vložka, já koupil za 43Kč a krása, mazaní zhasne hned po startu, olej cca 300, jinak s vanou nevim, já to nedělal, prej tam lili nějakej mogul tak prej že tohle nemusim řešit. A pak je dobrý vyměnit těsněníčka na tý "bandě" filtru nahoře kolem šroubu je takovej docela velkej O kroužek, a dole takový těsnění, ale bacha to původní je tam tak napresovaný tim dotáhnutim, že vypadá jak kus tý plechový bandy, je v tom rantlu dole dost nafest, tak se neboj vzít nůž a dloubat.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
30.7.08, 22:52 |
|
|
Stinovlas
|
ok, dik za rady, zkusim si nekde najit neco s tou vanou a az priste prijedu, tak to vymenim - olej je tam totiz uz na minimu :/
|
30.7.08, 22:56 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Stinovlas píše: ok, dik za rady, zkusim si nekde najit neco s tou vanou a az priste prijedu, tak to vymenim - olej je tam totiz uz na minimu :/
Neni vubec za co, jinak mrkni do příručky, vana se musí utahovat nějak do spirály nebo tak (snad nekecám) a vyměnit olej by měla být jedna z prvních věcí po koupi auta, já to neudělal, a je možný že to byla i jedna z příčin úmrtí motoru.
|
30.7.08, 23:00 |
|
|
David29 z Virtu
Záškodník z Virtu
|
Jinak bych upozornil, že ta banka na filtrační vložku je pěknej vomrd nandavat.. jednou mi to časem vykapalo, pač ty druhovýrobní těsnění jsou menší a podruhý rovnou všechno vyteklo. Takže - až sám zjistíš, že ten novej O-kroužek je menší než ta banka, tak zapalovačem tu gumičku nahřej a "vytahej" a pak přišroubuj slož k bloku motoru... kdyby to náhodou chcalo, tak sem to prasácky řešil těsnicim silikonem
|
31.7.08, 00:09 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
David29 z Virtu píše: Jinak bych upozornil, že ta banka na filtrační vložku je pěknej vomrd nandavat.. jednou mi to časem vykapalo, pač ty druhovýrobní těsnění jsou menší a podruhý rovnou všechno vyteklo. Takže - až sám zjistíš, že ten novej O-kroužek je menší než ta banka, tak zapalovačem tu gumičku nahřej a "vytahej" a pak přišroubuj slož k bloku motoru... kdyby to náhodou chcalo, tak sem to prasácky řešil těsnicim silikonem
No tak koukám že nejsem sám kdo s tim měl problémy. Já měnil olej 3x , ale pak to vyšlo a fachčí, jinak ta gumička jde roztahat i jen tak bez nahřání. A jednou, to začalo trousit až cestou, no a celá ulice (cca necelej kilák) lajna vod voleje , no sousedi měli radost no, ale nikdo mě neprásk.
|
31.7.08, 00:15 |
|
|
Šemik
|
Vana by se měla dotahovat do spirály...¨¨
... ale kdo to dodržuje Jako mladý nadšený škodovák jsem jel přesně dle Andrta, dnes utahuju dokolečka šroubek od šroubku vedle sebe
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
31.7.08, 16:35 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ja teda si ji teda chytnu na dva srouby a pak to sazim na preskacku jak to jde
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
31.7.08, 16:39 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Takže nebát se toho jo? vono si to sedne A nevadí když bych to dotahoval jen golou a ne momenťákem?
|
31.7.08, 18:04 |
|
|
Šemik
|
TY si myslíš že to dotahuju momenťákem? Moment je předepsán dost malý, 7 až 9nm pokud si to správně pamatuju, to by musel být momeňtáček a ne momeňťák
Prostě tak akorát oo důležité je ale utáhnout všechny šrouby.
Jo, a aby nevnikl faux pax, tu vanu tam tak na 4 šrouby proti sobě chytnu, dotáhnu je a pak jdu na další jak už se mi zlíbí, samozřejmě že nedřív nedotáhnu na krev jednu stranu a pak nejdu teprve nasazovat protilehlé šrouby
|
31.7.08, 18:09 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Šemik píše: TY si myslíš že to dotahuju momenťákem? .....
Tak jasně že ne zarvat jednu stranu a pak další, ale postupně rozumně aby si to sedlo, kuji za rady, to já až bych zas potřeboval něco.
|
31.7.08, 18:15 |
|
|
Šemik
|
Nezapoměn pod vanu silikon, jinak není šance aby to nesáklo či přímo neteklo
|
31.7.08, 18:18 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Jasně, červenej silikón, už se psychicky připravuju na rozvodi, asi na to naběhnu poslední tejden.
|
31.7.08, 18:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|