Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 12:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Vzduchový filtr vs. LPG - Vyřešeno (snad) 
Autor Zpráva

Příspěvek Vzduchový filtr vs. LPG - Vyřešeno (snad)
Nevím neznám nechápu :roll:
Dneska jsem dělal velkou výměnu všeho možného. Vyměnil jsem olej, pohoda. Nastartuju na plyn, pohoda. Vyměním vzduchový filtr (ten nový je nějaký vyšší kretén :? ) a najednou už na plyn nenastartuju :shock: když šlapu na plyn tak to jede do otáček, ale volnoběh nedrží ani prd. Vyndám ten nový filtr nemám tam nic a taky to vůbec nejede. Starý jsem nezkoušel, ale vyzkouším. Šel jsem to projet, tak zezačátku pohoda, pak cukalo, když jsem plyn jenom tak lechtal a nebo měl na podlaze cukalo to míň. Za chvíli byl problém udržet 70km/h, potom 50km/h a když už byl problém 40km/h tak jsem přepl na benzín. Zkoušel jsem ubírat i přidávat na šroubu volnoběhu, ale nic se nedělo. Možná to bylo ještě horší. Zítra si ještě pohraju s těma šroubama, ale moc nadějí tomu nedávám. Pak jsem měnil i svíčky i kabely (kabely jsou hrozně odbyté, ty původní vypadají pěkněji) ale na chod motoru už to nemělo vliv. Teda zdá se mi, že na benzín mají takový jistější chod, ale taky se mi zdá že to trošičku cuká (možná jenom dojem že už se sere všechno).
Membrány tam jsou už staré jako svět, ale aby odešly během 5 minut než jsem vyměnil filtr je blbost. Leda by se dostala do karbu nějaká nečistota, ale o tom taky pochybuju. Tak a co s tím?

Naposledy upravil gokralik dne 9.8.08, 13:03, celkově upraveno 1

8.8.08, 22:38
Pspvek Reklama

rejpal

Příspěvek 
Nevypadlo nebo neodpojilo se ti něco při té výměně filtru? Nějaká hadice?

8.8.08, 22:45
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
fatal píše:
Nevypadlo nebo neodpojilo se ti něco při té výměně filtru? Nějaká hadice?

Dost pochybuju. Vím, že LPG nedrží volnoběh když se vytáhne olejové víko, ale to tam je a už jsem ho zkoušel i točit, kdyby náhodou profukovalo.

8.8.08, 22:48
rejpal

Příspěvek 
Pokud jsi vyměnil jen ten filtr a opravdu nic jiného jsi se "nedotknul", napadá mě jen že by byla jiná propustnost toho nového filtru, buď větší nebo menší. Zkus tam nahodit ten starý, vrátit nastavovací šrouby zpět kde byly a nahodit, nic lepšího mě teď nenapadá... :roll:

A ještě jedna maličkost, některé filtry mají na sobě obal, který se před montáží sundá, ale vypadá skoro jako součást filtru, nenechals to tam čirou náhodou? Ne že bych tě chtěl podceňovat, ale taky mi chvilku trvalo, než jsem vydedukoval, že se to má shodit... :oops:

8.8.08, 23:14

Příspěvek 
Leda že by byl ten další obal naskládaný na jednotlivá žebra toho filtru, což asi těžko. Nový filtr je vyšší, možná jsou tam nějaké netěsnosti. Co kdyby mi spadlo nějaké smítko do karbu?

8.8.08, 23:21
rejpal

Příspěvek 
gokralik píše:
Leda že by byl ten další obal naskládaný na jednotlivá žebra toho filtru, což asi těžko. Nový filtr je vyšší, možná jsou tam nějaké netěsnosti. Co kdyby mi spadlo nějaké smítko do karbu?

Už si nepamatuju, jak to přesně vypadalo, ale bylo to nenápadné jak zábradlí a šlo to sundat naprosto lehce... Kdyby spadl nějaký bordel do karbu, plyn by to nemělo ovlivnit (pokud tedy ta věcička na vytváření směsi LPG+vzduch funguje jak si myslím). Nemohlo se něco pohnout kvůli výšce toho filtru tak, že to saje falešný vzduch?

8.8.08, 23:27
Mistr mechanik

Příspěvek 
odpor vzduchového foltru se přímo podílí na poměru vzduchu a plynu,
dášli mový filtr projde více vzduchhu méně olynu a třeba nepojedeš a budeš bez volnoběhu,
1 vem klapku do ruky a přidej třeba na 3000 otáček a drž, tím škrtícim ventilem utahuj až to bude chcípat tak povol o dvě otáčky
2 tím šroubkem na reduktoru toč doleva nebo doprava až nastavíš nejvyšší volnoběh a pak utáhni na 900 toček miloš

9.8.08, 05:09

Příspěvek 
Tak dnes při přepnutí už volnoběh držel, ale asi tak 400 ot/min. Musel jsem přidat na šroubu volnoběhu jednu otáčku a tak samo i na první a druhé komoře...ještě pořád to není perfektně doladěné jak to bylo předtím, ale aspoň to jede. Co to udělá se spotřebou nevím a bojím se, že zase vyleze z těch krásných 8l do závratných výšin :evil:

9.8.08, 13:05

Příspěvek 
kup origo filtr, aby nebyl vyšší nebo nižšší :roll: , no a jestli ti to nepude dál vyladit, zajeď na revizi, aby ti to seřídili...

12.8.08, 09:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondras83 píše:
kup origo filtr, aby nebyl vyšší nebo nižšší :roll: , no a jestli ti to nepude dál vyladit, zajeď na revizi, aby ti to seřídili...

To by šlo. Ale nechci tam nechat dvě stovky za to, že mi to ještě více rozladí.

12.8.08, 10:39

Příspěvek 
ten starej vzduchovej filtr je černej, jako kdybys s něm jezdil fárat uhlí :D

12.8.08, 17:29
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
florisimo píše:
ten starej vzduchovej filtr je černej, jako kdybys s něm jezdil fárat uhlí :D

Byl jsi někdy na Ostravsku?

12.8.08, 18:19