Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 09:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Pumpa - Rychlovka 
Autor Zpráva
Junior TW team

Příspěvek Pumpa - Rychlovka
Zdar,
mam dve pumpy. Jedna pumpa ma jeste cca 2-3 mm tlustou podlozku(ta nejde sundat pac je drzena turbinkou) a druha ne. K cemu je tam tam podlozka? Potrebuju nasadit tu pumpu s podlozkou ale bez ty podlozky pac ma naustek na vyhrovani sani a kdyz tam tu podlozku necham tak nemam remenici pumpy,remenici a remenici altiku ve stejny hloubce(remenice pumpy vycuhuje). Muzu tu podlozku sundat? Na motoru byla ta co tu podlozku nema ale nemela ten naustek na vyhrivani sani...

Popr. jestli ji muzu sundat tak jak sundam turbinku pumpy abych mohl sundat podlozku...

19.8.08, 17:24
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Ta podložka je tam právě proto aby řemenice byly ve stejné rovině, ale sundat ji klidně můžeš.

Vyndáš ji povolením matice M8 u řemenice, sundáš řemenicu, schováš Woodrův klínek, vytáhneš hřídel, vyndáš podložku a opačně smontuješ

19.8.08, 18:14
Junior TW team

Příspěvek 
Šemik píše:
Ta podložka je tam právě proto aby řemenice byly ve stejné rovině, ale sundat ji klidně můžeš.

Vyndáš ji povolením matice M8 u řemenice, sundáš řemenicu, schováš Woodrův klínek, vytáhneš hřídel, vyndáš podložku a opačně smontuješ

No jak rikam. Ona je to nejspis Rapidacka pumpa a favo motor tak mozna proto tam ta podlozka prekazi... Pac doted tam behala pumpa bez podlozky... Nemate s tim nekdo nejaky zkusenosti?

19.8.08, 18:30

Příspěvek 
Motor Fávo 135, pumpa obyč 120, s podložkou.

Teď jsem si vlastně vzpoměl, já jsem tam tu podložku nechvával protože bez ní by se to tam nedalo dát, lopatky by bylo opřené o 1.vložku.. Ale pokud je to 742.136 tak tam tenhle problém asi nebude.. Ona pumpa 742.135/6 a 120ková se liší jen tím holendrem pro hadici na výhřev sání, jinak jsou stejné :wink:

19.8.08, 20:08
Junior TW team

Příspěvek 
Tak se, Šemíku, omlouvám...
Měl jsi pravdu, jelikož bez ty podložky byla pupma přesně o podložku nižší, než ta bez podlozky. Ta bez podložky je nejspíš novější a podložka je součástí pumpy... Zatím jsem tam ddal papírový těsnění namazany tukem tak uvidíme co to udělá...

Mámale jinej dotaz. Když jsem pumpu rozebral abych mohl vyndat podložku vsechno jsem očistil od tuku a to i ten plnící otvor.
Po namontování pumpy na motor, jsem to chtěl teda zase namazat tím otvorem(ostatní jsem promazal za kompletace).
Vždycky jsem naplnil otvor až po okraj a pak jsem prstem zatlacil. Takhle jsem to udělal asi 3x páč jsem čekal až začne mazani lézt tím ovorem dole. Když ale nelezlo radši jsem toho nechal. Bylo to špatně? Popř. jak poznám kdy je pumpa namazaná?
:oops:

20.8.08, 20:27

Příspěvek 
Majlanky - v tej pumpe je celkom velka dutina pre ten tuk ... vtláčaj tam tuk kym nepolezie tou spodnou dierkou von

btw aky tuk tam davaš ?

20.8.08, 22:59
Profil ICQ
Junior TW team

Příspěvek 
Z hlavy to nevim. Je to nejake mazani primo pro vodni pumpy. Za chvili tam pujdu tak se ti kouknu :wink:

21.8.08, 09:36

Příspěvek 
Majlanky píše:
Z hlavy to nevim. Je to nejake mazani primo pro vodni pumpy. Za chvili tam pujdu tak se ti kouknu :wink:
máš na ní nasazenej řemen? máš kritý ložiska nebo odkritý? ju roztoč rukou a poslouchej mylsím že pozbáš suchý a namazací ložisko :wink:

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

21.8.08, 10:00
Profil ICQ
Junior TW team

Příspěvek 
škodař píše:
Majlanky píše:
máš na ní nasazenej řemen? máš kritý ložiska nebo odkritý? ju roztoč rukou a poslouchej mylsím že pozbáš suchý a namazací ložisko :wink:

No poznám, vono už to tam mlaská ale nevim jestli to mam našpikovat dokavaď to nepoleze dolem nebo ne.

Jinak pumpu mažu hermelínovou pomazánkou :lol: (mazaní je totiž v krabičce od této pomazánky, tudíž netuším co je to zač ale je to takovy žlutý. Z mazání který znám se to nejvíc podobá obyč vazelíně)

21.8.08, 12:31

Příspěvek 
Majlanky píše:

No poznám, vono už to tam mlaská ale nevim jestli to mam našpikovat dokavaď to nepoleze dolem nebo ne.

Jinak pumpu mažu hermelínovou pomazánkou :lol: (mazaní je totiž v krabičce od této pomazánky, tudíž netuším co je to zač ale je to takovy žlutý. Z mazání který znám se to nejvíc podobá obyč vazelíně)
pokud to mlaská tak to tak nech ta dírka je myslím jako komtrolní jaK se ti prošoupe gufero tak ti ní má tíct voda jako ukazatel že je to potřeb avyměnit s vazelínou to nemá nic společního dávat by se tam nměla grafitka ta je na takový věci zatím tam necpi už nic jak to trochu projedeš tak tam trošku nacpi ale fakt jen torkšu a nech to tam až po dlohé době zas enamaž :wink:

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

21.8.08, 12:35
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
pokud vim tak tam patří A00 8)

21.8.08, 16:08
Profil ICQ
Junior TW team

Příspěvek 
Sadra17 píše:

A jak takova A00 vypada?

21.8.08, 16:16

Příspěvek 
Sadra17 píše:

žádná A00 ale LV2, A00 je "táhavá" na čepy, je to jak povidla, hroznej marast...

21.8.08, 16:50

Příspěvek 
A00 do pumpy ne. LV 2-3, A4, NH2, LA2..

Jinak to že to namazené se nepozná podle toho že to leze dírkou dole, to je nesmysl :!: Dej tam tak 5čepiček a po nějaké aspoň trochu delší jízdě se koukni do motoru, když bude v rovině řemene po celém motorovém prostoru rozsříkaná vazelína tak je to dost namazané a přimaž to až zase časem.. :)

21.8.08, 19:40

Příspěvek 
CROWACK: prese tak ked tam narveš A00 tak sti spodnou dierkou pekn krásne vyteče a zajebabre cely motor :?

ten tuk LV2 to je to isté čo ide do ložísk predných kolies ?? akej je farby ?

btw akurát dnes som kupoval tuk do predných nábojov ... kupil som MOL LITON 2N alebo tak nejako ... to je to čo ma ist do vodnej pumpy ??

21.8.08, 19:59
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další