Autor |
Zpráva |
florisimo
|
palec rozdělovače-největší k*rva na světě
V 10:00 dojedu na chalupu, jdu sekat trávu v zahradě, v 12:00 mám posekáno a jsu pro baštu do auta. Na auto svitilo slunko a tak jsem se rozhodl ho přeprkovat do stínu. Točím, točím a ani škyt. Začal jsem to roztláčet z kopce, pulkilometrovej kopec a ani škyt. Přitom při cestě tam to jelo krásně, žádný cukání, prostě nic a ted to nechce vubec jet. První co mě napadlo jestli někde za barákem nepřistálo ufo, stejně jako to bylo u četníku ze San trope, jdu se podívat a jediný co jsem našel tak sousedku jak se opaluje na střeše. Začal jsem pátrat po závadě, našel jsem spálenej rezistor v palci. Myslel jsem že mám vyhraný, rezistor jsem vyndal, co bylo spálený důkladně vyčistil, rezistor improvizovaně nahradil dátkem a zaizoloval to asfaltem aby to náhodou někde neskákalo. Jiskru to konečně za rozdělovačem dávalo na všechny svíčky, ale auto jsem nenastrotval. Papu co jsem měl z domu mi už došla a tak jsem zavolal bratrancovi aby mě dojel odtáhnout a jestli někde po cestě uvidí palec, ať ho koupí. Nevěřil jsem tomu, ale dal jsem tam novej palec, motor zatočil a naskočil, a jel jako kdyby se nic nestalo. Jsem byl na ten strarej palec tak na*sranej že jsem ho hodil do křa. Nevím čím to bylo, jestli vadilo že tam nebyl ten rezistor a mělo to 0ohmů, nebo to někde bylo prošluslý a na svíčku se dostalo slabý napětí a pod tlakem jiskra neskočila. Každopádně jsem náhradní palec zařadil do své povinné výbavy. A co vy, čím vás kdy auto vychcalo a jaký jste zavedly opatření? Co všecko sebou náhradního vozíte?
_________________ Škoda forman 135,5LS r.v.92 pohon LPG
|
18.6.08, 21:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Jednu dobu za sedačkama byl celej rozděl, pak jsem si řekl že to je k ničemu, takže teď tam není skoro nic, taky se s autem skoro nejezdí, počkej až ti to vyjmenuje Šemik .
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
18.6.08, 22:14 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jo, není nad palce bez odporu.
|
18.6.08, 22:15 |
|
|
FerdikF
|
Nedávno mi v palci ulítnul ten zobáček co drží jeho polohu. Motor mi začal pěkně bouchat nahoru, fakt slušný rány. Volam mechanikoj, prej že se určo propálil válec. Nakonec stačilo dát novej palec.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
19.6.08, 06:47 |
|
|
Šemik
|
Carlos píše: Jednu dobu za sedačkama byl celej rozděl, pak jsem si řekl že to je k ničemu, takže teď tam není skoro nic, taky se s autem skoro nejezdí, počkej až ti to vyjmenuje Šemik .
Šemik to vypisovat nebude, by se upsal A stejně si to všechno nepamatuju
Ale v podstatě ať se stane cokoliv (klidně ať se zlomí vahadlo) tak mám díly pro opravu
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
19.6.08, 11:25 |
|
|
PETR TOMALA
|
A používáte originální palce pal nebo hanhart?Ty bezodporové palce nejsou originální stojí za prd.Mě ve škodovce s favorit zapalováním odešly 3 za 3 měsíce.Ta hmota z které jsou vyrobeny je rozdílná od originálu.Palce se prostě vysokým napětím probijou a konec
S origošem žádný problém.
|
19.6.08, 21:31 |
|
|
Teeny
|
PETR TOMALA píše: A používáte originální palce pal nebo hanhart?Ty bezodporové palce nejsou originální stojí za prd.Mě ve škodovce s favorit zapalováním odešly 3 za 3 měsíce.Ta hmota z které jsou vyrobeny je rozdílná od originálu.Palce se prostě vysokým napětím probijou a konec S origošem žádný problém.
jedině origo
_________________ favorit 89. (momentálně na špalkách...)
..........škoda forever...............
|
19.6.08, 21:36 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
hanhart=pal
(teda pokial ide o rozdelovace)
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
19.6.08, 21:44 |
|
|
Šemik
|
Na Hanhart si já nemůžu v nejmenším stěžovat
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
19.6.08, 21:45 |
|
|
PJDefort
|
no jo ale sežeňte někde originální palec
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
20.6.08, 05:47 |
|
|
FerdikF
|
Nevím co to je za značku, je takovej oranžovej(odpor je zalitej) a je tam skoro 60tis km. Dal jsem tam origo pal s odpůrkem a vydržel tam tři dny, než se rozprsknul.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
20.6.08, 06:22 |
|
|
PJDefort
|
|
20.6.08, 06:45 |
|
|
fatal
rejpal
|
Ten už je dost ošlehaný, chtěl by repasi...
|
20.6.08, 09:03 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Koupit novej, a hanhart, to je snad jako origo ne?
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
20.6.08, 09:09 |
|
|
PJDefort
|
a kde se dá koupit novej Hanhart ? zatim mi je známo že originál palce nejsou k sehnání stejně jako víčka..
|
20.6.08, 09:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|