|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|
felicia 1,6 po zahřátí chcípne a teplá nejde nastartovat
Autor |
Zpráva |
Milan macek
|
felicia 1,6 po zahřátí chcípne a teplá nejde nastartovat
Dobrý den,
prosím touto cestou o radu, mám felicii 1,6 AEE, r.v. 1997, po zahřátí motoru nad 90° (podle teploměru) za jízdy chcípne motor a následně se o něco málo zvýší teplota na teploměru. Motor po té nejde nastartovat do doby než klesne teplota motoru (v počasí okolo 20°C cca 20 min.). Servisem byla vyměněna cívka v hallově sondě a provedena kontrola rozdělovače. Sám jsem po té nalil chemikálii na odstranění usazenin v chladícím okruhu, vyčistil vzduchovou klapku, provedl kontrola, očištění a konzervaci všech kontaktů v motorovém prostoru..... Motor lze uchladit topením (v počasí nad 25°C je to síla), ale následně po zastavení nejde opět nastartovat, dokud se nesníží teplota motoru.... Závada se projeví bez ohledu na teplotu palubní desky v interiéru, tak si myslím že imobilizer to nebude, protože by reagoval na teplotu okolí a ne na teplotu podle motoru, vím že imobilizer občas zlobí a projevuje se touto závadou, pokud je má úvaha chybná,dejte mi vědět....Díky za radu.
|
10.9.08, 08:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Aby to skapalo za jazdy...
Hmmm. To musi byt nieco vazne. V servise na to isli dobre. Co skusit palec rozdelovaca?
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
10.9.08, 10:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
musíš připojit na vag a jezdit v bloku měřených hodnot zjistíš spoustu věcí, třeba i pamět závad napoví, kontrola akčních členů, že máš nějakou teplotu na teploměru neznamená že je taky v řídící jednotce, prostě musíš vědět hodnoty když ti to chcípne, jinak se nehneš a můžeš měnit a měnit, imobilizer,lambáda,čerpadlo,vstřikování,řídícíjednotka, čidla, klapka, miloš
|
10.9.08, 13:21 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|