Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 08:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Plnoprůtoková filtrace oleje - benzíňák vs. nafťák. 
Autor Zpráva

Příspěvek Plnoprůtoková filtrace oleje - benzíňák vs. nafťák.
Jakej je rozdíl v kovovém plnoprůtokovém filtru motorového oleje určeným do benzíňáku a nafťáku u osobního vozidla, když rozměrově i vzhledově jsou oba totožné (nafťákovej je nepatrně menší)? :?: Gumové těsnění odpovídá, zásadně se liší pouze závitem [u nafťáku je M18 x 1,5 mm, u benzíňáku 3/4 UNF 16]. Oba mají dle tabulek havarijní přepouštěcí ventil v případě ucpání filtračního papíru a téměř stejný max. tlak. :shock: Pokud je tam jiný filtrační papír, ví někdo odůvodnit proč?
Za předpokladu změny odpovídajícího závitového připojení, lze použít filtr z nafťáku na benzínovej motor? :wink:

25.9.08, 01:53
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Nafťák má účinnější filtraci, protože při provozu se tvoří víc úsad. Taky má výkonnější olejový čerpadlo, takže do benzíňáku nedávat, došlo by k poklesu tlaku mazání.

25.9.08, 05:40
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
[img]http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/45220/Filtr.jpg_59.23KB.html

Pokud se nepletu, u filtru pro nafťák je na krabičce však také uveden karburátorový motor.[/img]

25.9.08, 18:10

Příspěvek 
Záleží na tom, co ti píšou na krabičce. Každopádně filtr vyloženě pro nafťák nezaměňuj. Jak se tak ale dívám, tak je to docela historickej artefakt a místo do auta bych ho dal do muzea, zub času ho už musel pěkně nahlodat.

25.9.08, 19:50
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ]