Autor |
Zpráva |
Kachnis
Moderátor
|
zdvihatka
je to takova zapomenuta cast motoru,kam nikdo nechodi... zkousel jste nekdo toto :
neni to odlehcovani ale proste 3 otvory po 120st kdyz je to zdvihatko v motoru,je plny oleje a k prdu,takhle se ten olej dostane na steny.. sice to neprida ani kralika natoz kone a spotrebu benzinu nezastavi,ale casu to moc nezabere..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
28.1.09, 11:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
TY myslis ze kdyz ten motor jede, tak tam ten olej zustava? Nemyslis ze lita vzduchem?
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
28.1.09, 12:22 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
myslim ze si tam poskakuje
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
28.1.09, 12:28 |
|
|
Kristensen
|
nad tím jsem taky kdysi přemýšlel jenže pak už jsem to nedomyslel když jsem auto prodal ale viděl bych to jako dobrej příspěvek k mazání, hlavní je aby to bylo řádně odjehlené přece jen to chodí jen v hliníku.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
28.1.09, 12:31 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
jj 3,5mm dirka a pak sem to zacistil 6kou vrtakem... clovek by rek neznatelnej otrep a ono to neslo ani vlozit ted uz je to ok ze dvou sad zdvihatek jsem vybral 8 nejlepsich..clovek by rek,co se zdvihadku muse stat,ale kdyz se ocistej,tak jsou videt na ty spodni plose docela slusny praskliny v ty vrstve kterou je to pokryty
|
28.1.09, 12:44 |
|
|
darklord
|
no tak presne o tomto uvazujem, niekde na virte som dokonca videl z boku vyfrezovane dve diery pozdlz... cim si to vrtal? lebo to si nejako neviem predstavit
a este druha vec ma zaujima, nedodrbu sa ti potom tycky? koli tej dosadacej ploche
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
28.1.09, 14:03 |
|
|
Eltoma
|
Mazaní to drobet pomůže, i když motor se dřív opotřebí všude jinde než tady. A co to odvrtat víc (nejvíc co by to šlo)a zmenšit tím setrvačné hmoty rozvodu. Což je problem rozvodu OHV?
|
28.1.09, 14:05 |
|
|
fatal
rejpal
|
Re: zdvihatka
Kachnis píše: zkousel jste nekdo toto
Nezkoušel, ale v jiné diskusi navrhoval. A k tomu opotřebení zdvíhátek zespoda, když jsem měl rozebraný motor, v pár zdvíhátkách chybělo zespod trochu materiálu, dal jsem to zpátky a furt to jede.
PS: Vrtni to ještě zespod, ať se maže vačka.
Naposledy upravil fatal dne 28.1.09, 14:27, celkově upraveno 1
|
28.1.09, 14:26 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
darklord píše: no tak presne o tomto uvazujem, niekde na virte som dokonca videl z boku vyfrezovane dve diery pozdlz... cim si to vrtal? lebo to si nejako neviem predstavit a este druha vec ma zaujima, nedodrbu sa ti potom tycky? koli tej dosadacej ploche
pises tycky, tycky se preci nedodrbou,protoze tycka je oprena ve spodni casti zdvihatka,ta se stenou neprijde do kontaktu... vrtal jsem to klasickym vrtakem do zeleza..to zdvihatko jde vrtat bez problemu..potom jsem to zacistil 6kou vrtakem kvuli otrepum(myslim zvenka)..drazka nni blby napad,ale takoje machr nejsem,abych delal drazku..ikdyz stopovkou a korundovym kotouckem by to si slo..
|
28.1.09, 14:27 |
|
|
Ondras83
|
Kachnis píše: darklord píše: no tak presne o tomto uvazujem, niekde na virte som dokonca videl z boku vyfrezovane dve diery pozdlz... cim si to vrtal? lebo to si nejako neviem predstavit a este druha vec ma zaujima, nedodrbu sa ti potom tycky? koli tej dosadacej ploche pises tycky, tycky se preci nedodrbou,protoze tycka je oprena ve spodni casti zdvihatka,ta se stenou neprijde do kontaktu... vrtal jsem to klasickym vrtakem do zeleza..to zdvihatko jde vrtat bez problemu..potom jsem to zacistil 6kou vrtakem kvuli otrepum(myslim zvenka)..drazka nni blby napad,ale takoje machr nejsem,abych delal drazku..ikdyz stopovkou a korundovym kotouckem by to si slo..
spíš tam nechat udělat mazací drážku na soustruhu, klasickej labyrint, ale ta hrana drážky by brala víc hliníku...udělals to dobře, já sem tohle neřešil a nechal sem to origo, jen sem 2 vyměnil, protože ze spod byli dirky (dulky) no a maj momentálně 221 tis a pohoda
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
28.1.09, 18:38 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
fatal píše: PS: Vrtni to ještě zespod, ať se maže vačka.
zespod bych to nedelal,protoze tim vrtem bych narusil tu tvrdou vrstvu co brani oteru.. jak pise Ondras,ze tam mel jako dirky nebo co,tak to prave zacina takovejma jemnejma prasklinama no a vrtat do toho,to ne... jedine zkusit vyvrtat ty 3 otvory jeste niz...treba jen 4mm nad spodni hranou..
|
28.1.09, 21:41 |
|
|
fatal
rejpal
|
Kachnis píše: zespod bych to nedelal...
Jo, ty díry znám, však jsem o nich psal. Vrtnout to do stran a po vnějším plášti udělat od dírek směrem dolů žlábky, to by asi fungovalo.
|
28.1.09, 21:53 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
ty vado na ty zlabky asi nejakej spesl pripravek tenkej rez,vysoky otacky..
|
28.1.09, 21:57 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.1.09, 21:59 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
myslis jako flexa no tak to zkus na svym a poreferuj
|
28.1.09, 22:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|