Končí lpg bomba, co s tím?
Autor |
Zpráva |
florisimo
|
Končí lpg bomba, co s tím?
Jak vyměnit lpg bombu? Nemyslím technicky, to umím, ale "papírově. Když budu kupovat již použitou bombu, mám od ní žádat nějaký papíry, nebo stačí že na ní je vyražený datum platnosti? A kde mi do techničáku zapíší že bomba je vyměněná? Až na technické, nebo to může jen lpg firma? Moc dík za odpovědi
_________________ Škoda forman 135,5LS r.v.92 pohon LPG
|
26.10.08, 17:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ladin
|
Re: Končí lpg bomba, co s tím?
florisimo píše: Jak vyměnit lpg bombu? Nemyslím technicky, to umím, ale "papírově. Když budu kupovat již použitou bombu, mám od ní žádat nějaký papíry, nebo stačí že na ní je vyražený datum platnosti? A kde mi do techničáku zapíší že bomba je vyměněná? Až na technické, nebo to může jen lpg firma? Moc dík za odpovědi
Mě to taky končí,na STK se dívali na štítek na bombě,takže ten si myslím stačí+Ti to odborná firma zapíše do dokumentace ohledně plynu,který je vlastně přílohou velkého TP.Jinak do TP se nic dalšího nepíše,tam je jen uveden alternativní pohon na plyn.Jinak,kdyby měl někdo jiný názor,tak sem s ním,taky mě to zajímá.
_________________ Škoda favorit GLXI Solitaire 94, 250 000 Km,BMM 50 Kw LPG Alfa romeo 156 2,4 JTDm (129 Kw) škoda Felicia 1,3 MPi http://moje.auto.cz/Ladi/favalek.html http://moje.auto.cz/Ladi/ala.html
|
26.10.08, 18:22 |
|
|
spartra
|
nová stojí 3t.kč bez mutltiventilu, 5 s multiventilem.
starší musíš mít homologoci 01, doma si ji nezaděláš, musíš mět v papírech canc o montáži od firmy, pokud neděláš přestavbu karoserie, nebo jak tu někdo psal, nech se proškolit jako montér lpg za cca 1500kč mužeš si pak razítko dát sám
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
26.10.08, 20:18 |
|
|
florisimo
|
spartra píše: nová stojí 3t.kč bez mutltiventilu, 5 s multiventilem. starší musíš mít homologoci 01, doma si ji nezaděláš, musíš mět v papírech canc o montáži od firmy, pokud neděláš přestavbu karoserie, nebo jak tu někdo psal, nech se proškolit jako montér lpg za cca 1500kč mužeš si pak razítko dát sám
Co se stane, když si tu bombu sám vyměním a přijdu s tím na emise k firmě co montuje lpg. Přece mě nemůžou nechat jít na technickou, aniž by mi do papírů nenapsali že mám novou bombu, i když ji tam oni nedávali! Dostanou skoro litr za emise, tak by to tam napsat mohli, ne? Papíry musí sedět s tím, co tam ve skutečnosti je!
Jak jste to dělali vy ostatní, kterým prošla flaška?
_________________ Škoda forman 135,5LS r.v.92 pohon LPG
|
26.10.08, 20:31 |
|
|
spartra
|
koupila se nová bomba, ve firmě ji zadělaj, napíšou do papíru, udělaj revizi můžeš an me a tk
byl s tím problém s montáží bomby sám doma.
|
26.10.08, 20:35 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
v tom je bordel, jak kde, vyměníš bombu máš v TP provoz na PB je to OK, máš tam číslo bomby problém přepsat na městský úřad, nemáš hromadku jakože individuální přestavbu udělat novou na mašli , ještě před stk narazíš na revizi,
správně je to tak že servis s platnou licencí je oprváněn zasahovat do LPG a nádrž měnit, homologace je 001 takže i multiventil a plynotěsná skřín ta nepasuje, pokud je v TP číslo nádrže musí přepst úřad a pak je zas klid miloš
|
26.10.08, 20:37 |
|
|
sharpers
|
spartra píše: nová stojí 3t.kč bez mutltiventilu, 5 s multiventilem. starší musíš mít homologoci 01, doma si ji nezaděláš, musíš mět v papírech canc o montáži od firmy, pokud neděláš přestavbu karoserie, nebo jak tu někdo psal, nech se proškolit jako montér lpg za cca 1500kč mužeš si pak razítko dát sám
nevím kdes vzal ty ceny ale když sem se díval na net když sem chtěl měnit bombu tak samotný multiventil sem viděl okolo 4tis a bomby od 5tis nahoru.....nakonec sem ale novou nekupoval, na technicke mě poslali na LPG firmu a tam mi platnost o 2 roky prodloužili
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
nyní: peugeot 406 sedan, 1.8 16V Mistral, modrá metla
|
26.10.08, 20:40 |
|
|
spartra
|
sharpers píše: spartra píše: nová stojí 3t.kč bez mutltiventilu, 5 s multiventilem. starší musíš mít homologoci 01, doma si ji nezaděláš, musíš mět v papírech canc o montáži od firmy, pokud neděláš přestavbu karoserie, nebo jak tu někdo psal, nech se proškolit jako montér lpg za cca 1500kč mužeš si pak razítko dát sám nevím kdes vzal ty ceny ale když sem se díval na net když sem chtěl měnit bombu tak samotný multiventil sem viděl okolo 4tis a bomby od 5tis nahoru.....nakonec sem ale novou nekupoval, na technicke mě poslali na LPG firmu a tam mi platnost o 2 roky prodloužili
nedávno se bráchovi měnila cca 3700 kč s montaží a revizí
|
26.10.08, 20:44 |
|
|
gokralik
|
Já to měl za 5500,- s revizí a "seřízením" kde na to samozřejmě ani nesáhli. Ale natáhli a upevnili novou kabeláž a podobně.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
26.10.08, 20:46 |
|
|
Sender
|
Tady u nás ta výměna nádrže stojí kolem 6tis i s multiventilem.Minulou technickou jsem to řešil tak,že jsem si doma vyměníl nádrž a šel na emise+TK.Dopadlo to OK,protože kontrolovaly pouze platnost bomby.Revizi a číslo bomby nekontrolovaly.V součastnou dobu auto ruším a kupuju jiný - končím s LPG.
|
27.10.08, 00:28 |
|
|
bosator
|
Já sehnal identickou bombu s platnosti ještě 2,5 roku i s jejíma papírama za 1000 kč. Poptal se v LPG servise, pak ji doma sám vyměnil, zajel tam, borec to okoukl a za 250kč mi zapsal do přílohy výměnu, její platnost a nové revize. STK pak už nebyla samozřejmě žádný problém. Jinak nová 45l válec i s multiventilem a revizema stojí běžně 4500-5000.
|
27.10.08, 09:14 |
|
|
Dawid130
|
Ono se to dá oddálit. Když ti bomba končí třeba příští měsíc jdi na STK dneska. Samozřejmě předtím na revizi LPG. Udělají to a jdeš na TK tam ti do závad napíšou kdy boba končí ale TK ti dají na 2 roky. Alespoň takto mi to hlásil plynař v Bylanech. Dobrý ne?
|
27.10.08, 11:29 |
|
|
Ladin
|
Dawid130 píše: Ono se to dá oddálit. Když ti bomba končí třeba příští měsíc jdi na STK dneska. Samozřejmě předtím na revizi LPG. Udělají to a jdeš na TK tam ti do závad napíšou kdy boba končí ale TK ti dají na 2 roky. Alespoň takto mi to hlásil plynař v Bylanech. Dobrý ne?
Jj,tak nějak jsem to obchcal před půl rokem
_________________ Škoda favorit GLXI Solitaire 94, 250 000 Km,BMM 50 Kw LPG Alfa romeo 156 2,4 JTDm (129 Kw) škoda Felicia 1,3 MPi http://moje.auto.cz/Ladi/favalek.html http://moje.auto.cz/Ladi/ala.html
|
27.10.08, 11:41 |
|
|
Dawid130
|
Ladin píše: Dawid130 píše: Ono se to dá oddálit. Když ti bomba končí třeba příští měsíc jdi na STK dneska. Samozřejmě předtím na revizi LPG. Udělají to a jdeš na TK tam ti do závad napíšou kdy boba končí ale TK ti dají na 2 roky. Alespoň takto mi to hlásil plynař v Bylanech. Dobrý ne? Jj,tak nějak jsem to obchcal před půl rokem
Ano a máš 2 roky klid ještě.
|
27.10.08, 11:43 |
|
|
Martin
|
Dawid130 píše: Ono se to dá oddálit. Když ti bomba končí třeba příští měsíc jdi na STK dneska. Samozřejmě předtím na revizi LPG. Udělají to a jdeš na TK tam ti do závad napíšou kdy boba končí ale TK ti dají na 2 roky. Alespoň takto mi to hlásil plynař v Bylanech. Dobrý ne?
Ono je všechno dobrý, dokud se nic nestane. Taky jsem to tak měl, ale radši jsem ji vyměnil.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
27.10.08, 21:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|