zvýšení výkonu felicie 1.3 LXI + LPG
Autor |
Zpráva |
jarys
|
zvýšení výkonu felicie 1.3 LXI + LPG
Zdravim, mám jak jsem tu četl, hodně podobný dotaz jako spousta ostatních. Mám felicii 1.3LXI i s plynem a chtěl bych jí trochu přidat na výkonu, vyplatí se dělat všechny ty úpravy vačky, hlavy, setrváku atd..a na kolik to vyjde a jestli to vůbec chodí na LPGéčku nebo je lepší si sehnat rovnou motor z 1.6tky MPIčka?Když tak o kolik je dobrý snížit hlavu, jakou vačku atd..aby mi motor neodešel po pár kilometrech. Dík všem co mi poradí
PS: sem motorovej antitalent takže proto ty otázky a asi-určitě mi s tím bude pomáhat kamárád "mechanik"
bloodymax@seznam.cz
|
13.2.07, 09:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
krf
|
Re: zvýšení výkonu felicie 1.3 LXI + LPG
jarys píše: Zdravim, mám jak jsem tu četl, hodně podobný dotaz jako spousta ostatních. Mám felicii 1.3LXI i s plynem a chtěl bych jí trochu přidat na výkonu, vyplatí se dělat všechny ty úpravy vačky, hlavy, setrváku atd..a na kolik to vyjde a jestli to vůbec chodí na LPGéčku nebo je lepší si sehnat rovnou motor z 1.6tky MPIčka?Když tak o kolik je dobrý snížit hlavu, jakou vačku atd..aby mi motor neodešel po pár kilometrech. Dík všem co mi poradí PS: sem motorovej antitalent takže proto ty otázky a asi-určitě mi s tím bude pomáhat kamárád "mechanik" bloodymax@seznam.cz
motor 1,6 určite ne... jedine ten stavajici motor převrtat... o ostatnich upravach nic nevim :c)
_________________ brouk pytlík-všechno znám, všechno vím, všude jsem byl
|
13.2.07, 18:27 |
|
|
patrik-hp
|
jarys píše: Zdravim, mám jak jsem tu četl, hodně podobný dotaz jako spousta ostatních. Mám felicii 1.3LXI i s plynem a chtěl bych jí trochu přidat na výkonu, vyplatí se dělat všechny ty úpravy vačky, hlavy, setrváku atd..a na kolik to vyjde a jestli to vůbec chodí na LPGéčku nebo je lepší si sehnat rovnou motor z 1.6tky MPIčka?Když tak o kolik je dobrý snížit hlavu, jakou vačku atd..aby mi motor neodešel po pár kilometrech. Dík všem co mi poradí PS: sem motorovej antitalent takže proto ty otázky a asi-určitě mi s tím bude pomáhat kamárád "mechanik" bloodymax@seznam.cz
Všechny tyto úpravy se vyplatí,pokud ale navštívíš firmu,která se zabývá úpravami řídících jednotek....jinak pokud se do toho pustíš a vyměníš třeba jen vačku,je nejspíš po klidném ježdění a nastává cukatůrní běs naspolupracuje to....jinak hlavu i setrvák bez problémů.Ale s tím setrvákem....asi né moc soustruh...je tam zub na hallův snímač Není nad karburátorový motor....Tam žádný omezení není A uprava asi bude krmena benzínem,páč svítiplyn nevím,jestli by nezamrz néé nevím snad raději benzín,aby se ti nescvrkla bomba,až Felinu budeš honit
|
13.2.07, 18:45 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
autosport cimbu přidá na 55 kW za 3500 já jsem to měl na MPi s LPG a docela to valilo, nejvíc to bylo poznat od podlahy, ten motor když jsem na to dupl se v momentu vzpamatoval a vypálil, přijel mi borec až do strážnice jednotku vyměnil a odjel, jde domluvit cokoliv, já bych dal svíčky platinum zn,šampion 550 kč, odtrh 0.55 mm teflonový přípravek do motru ekolube za 450 kč a autosport cimbu za 3500 a za 4500 máš nářez jako blázen bez práce, mám vyzkoušeno praxí miloš
|
13.2.07, 19:05 |
|
|
patrik-hp
|
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3667
|
19.2.07, 18:19 |
|
|
Felicia
|
slovacek.milos píše: autosport cimbu přidá na 55 kW za 3500 já jsem to měl na MPi s LPG a docela to valilo, nejvíc to bylo poznat od podlahy, ten motor když jsem na to dupl se v momentu vzpamatoval a vypálil, přijel mi borec až do strážnice jednotku vyměnil a odjel, jde domluvit cokoliv, já bych dal svíčky platinum zn,šampion 550 kč, odtrh 0.55 mm teflonový přípravek do motru ekolube za 450 kč a autosport cimbu za 3500 a za 4500 máš nářez jako blázen bez práce, mám vyzkoušeno praxí miloš
Jéje, copak jsem to objevil? Podobnou konfiguraci chci uskutečnit na své Felicii Combi taky Tak to je super, že by Cimbu chip zrychlil reakce pomalé ŘJ a auto se do křižovatky konečně nepovleče a možná se s tím bude moci i bezpečněji předjíždět
|
1.12.08, 07:53 |
|
|
Ondras83
|
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
1.12.08, 18:50 |
|
|
Kristensen
|
Felicia píše: slovacek.milos píše: autosport cimbu přidá na 55 kW za 3500 já jsem to měl na MPi s LPG a docela to valilo, nejvíc to bylo poznat od podlahy, ten motor když jsem na to dupl se v momentu vzpamatoval a vypálil, přijel mi borec až do strážnice jednotku vyměnil a odjel, jde domluvit cokoliv, já bych dal svíčky platinum zn,šampion 550 kč, odtrh 0.55 mm teflonový přípravek do motru ekolube za 450 kč a autosport cimbu za 3500 a za 4500 máš nářez jako blázen bez práce, mám vyzkoušeno praxí miloš Jéje, copak jsem to objevil? Podobnou konfiguraci chci uskutečnit na své Felicii Combi taky Tak to je super, že by Cimbu chip zrychlil reakce pomalé ŘJ a auto se do křižovatky konečně nepovleče a možná se s tím bude moci i bezpečněji předjíždět
Cimbu maká výborně dodávám jednotky aj já od něj, jinak od cimbu se výrazně změní reakce na plynovej pedál dokonce i na místě to auto reaguje na šlápnutí na plyn uplně jinak než seriovka, jde to výraznějc do otáček
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
1.12.08, 19:00 |
|
|
Bolthorn
|
Tak samotné nachipování řídící jednotky žádné koníky nepřidá, pouze se upraví hodnoty RJ tak, aby auto jelo co nejoptimálněji.. je to takové vylepšení továrních hodnot.. to že to zvýší 10% výkonu je jenom propagační blábol.. když už výkon směrem nahoru, tak chip s vačkou... jinak jestli chceš mít větší výkon, tak prodej feldu a kup něco silnějšího..
_________________ Nikdy nejezdi rychleji, než létá tvůj anděl strážný.
|
1.12.08, 19:01 |
|
|
Bolthorn
|
krf píše: motor 1,6 určite ne...
proč?
|
1.12.08, 19:02 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
1.12.08, 19:06 |
|
|
Bolthorn
|
no a co, napsat si můžou co chtěj.. říkám nepřidá.. jestli chceš tak tě zkontaktuju s člověkem z motor excelu a ten ti to vysvětlí jak to je..
|
1.12.08, 19:10 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já si nestěžuju mě BMM reaguje dobře
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
1.12.08, 19:15 |
|
|
Kristensen
|
Bolthorn píše: Tak samotné nachipování řídící jednotky žádné koníky nepřidá, pouze se upraví hodnoty RJ tak, aby auto jelo co nejoptimálněji.. je to takové vylepšení továrních hodnot.. to že to zvýší 10% výkonu je jenom propagační blábol.. když už výkon směrem nahoru, tak chip s vačkou... jinak jestli chceš mít větší výkon, tak prodej feldu a kup něco silnějšího..
Heh kdepak jsi to vyčetl? jakto že se na 1,6 feldě přehráním jednotky dosáhne 64kW a přidáním vačky k jednotce dokonce 75kW (teď nemyslím cimbu ten má myslím že 61kW s jednotkou a jednotka s vačkou má myslím že 69 nebo tak nějak)
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
1.12.08, 19:15 |
|
|
Bolthorn
|
jako myslíš si, že motor z výroby má stejný výkon jako v techničáku? třeba 1.6 55kw že má opravdu v realu 55kw? má třeba 58kw když jí necháš změřit na brzdě.. a s tím právě operujou ti co dělaj chiptuning..
|
1.12.08, 19:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|