Autor |
Zpráva |
Tunningkiller
|
Felda 1,3 Mono trucuje
Zdravíčko techwebaři mám velký problém z felicií mýho strýčka jak už jsem uvedl je to 1,3 Mono 50KW,,už po několikáté nastal ten samý problém a to ten že auto nelze nastartovat jakmile vymenim svicky za nové je z něj raketa ,,,byl sem na vyčtení závad a vyhodilo to akorat starou závadu a to snímač teploty motoru kterej byl den před vyčítáním vyměněj a vyhodilo to ještě lambda sondu ktera byla tak 2 mesice predtim vymenena tak si myslim ze bude problem nekde ve vedeni,,,svicek sem vymenil asi 2 sady a jednou vymenil svicky servis predtim nez sem zacal menit ja , a konstatovali ze tam ty svicky nemeli co delat byli tam lepsi NGK s vic jiskristema tak tam daly ty co tam maj bejt,,strycek jezdil 14 dni a auto opet nenastartoval tak auto putovalo ke mne a ja menil,,vymenil jsem zapalovaci kabely,vicko,palec a samozdrejme svicky ,,auto jezdilo ale mesic , a opet ta stejna zavada proste utopeny svicky pokud je nevymenim tak auto ani prd,,,nemáte někdo nejakej rozumnej napad proc se mi zaplavujou svicky,,,diagnostiku lambda sondy sem zatim neprovedl pac se to stalo dnes v 6 hodin po tom co sem dosel ze skole ,,ceka mne to zitra az to nastartuju potvoru,,,jinak dalsi informace je ze asi pred rokem probehla vymena motoru,,vse bylo vycisteno,, a asi po pul roce nastaly tyhle problemy,,fakt uz s toho mam hlavu nafouklou a nevim si rady skusim vymenit svicky,,zjistit co z lambdou a dal uvidim no...diky za jakykoliv prispevky
_________________ Rapid 1987 V8 4,2
|
16.12.08, 21:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
halův snímač by moh dělat bordel
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
16.12.08, 21:17 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
taky bych to tak viděl na ten helák miloš
|
16.12.08, 21:26 |
|
|
Jiri
|
to si ty jak mas toho rapida...z jevicka...jestli chces tak se ti kounku na to..ten snimac otacek pokud zlobi tak vetsinou hlasi nesmyslne otacky
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
16.12.08, 22:37 |
|
|
Tunningkiller
|
No dneskaj to budu resit hallakem to podle mne neni kdyz to trucovalo tak sem ho sousel vymenit za novej a nepodarilo se,,jak rikam jak se to nastartuje tak je to raketa jeste mrknu na vstrikovac zda neukapava ,,jediny co vyhodil VAG byla zavada na lambda sonde,,nejvic mne sere ze ten motor je tak jednoduchej a ja na to nemuzu prijit,, to bude zas nejaka silena uchylovina To jsem ja z jevicka no byl bych rad kdybys poradil ja uz fakt nevim co stim dnes jedu do svej dilny pro svicky a pro baterku vcera sem ju odkouril pac mne uz pekne sralo skousel sem vytahnout i rele palivovyho cerpadla jestli se svicky nevypalej ,,jen na chvili to chytlo asi na 2 valce a pak zdarec uz se mi to nepodarilo... pokud bys mnel dnes chvili po 3 hodine napis mi smsku na cislo 775 122 958 a ja ti brnknu zpet a doluvime se pokud by jsi mel cas ,, kdyz mi s tim pomuzes budu moc rad pac uz jde to auto mimo mne
|
17.12.08, 07:17 |
|
|
Pajas
|
Hmm a když to roztáhneš na laně, chytne to? Podívej se zda ti jde benzín, zkontroluj kostry, někdy bývá malér tam a co víčko od rozdělovače?
|
17.12.08, 09:49 |
|
|
Tunningkiller
|
Pajas píše: Hmm a když to roztáhneš na laně, chytne to? Podívej se zda ti jde benzín, zkontroluj kostry, někdy bývá malér tam a co víčko od rozdělovače?
komplet zapalovani krome vysokonapetovyho trafa je vymeneny,,problem je v tom ze pocitac davkuje prilis bohatou smes a svicky tu smes nezapalej,,kdyz jsem to nastartoval tak byl citit z vyfuku benzin ale to bych prisuzoval tej lambda sonde ,,ale pri startu prece nemuze mit vliv nefunkce lambda sondy ,,ta funguje od nejakejch 250 stupnu ,,jestli se nepletu...
|
17.12.08, 09:58 |
|
|
Kristensen
|
Vliv mít může neboj, leda by to auto bylo uplně studený že by stálo úpřes noc ale stejně pokud tam bude natlačená fůra nespálenýho benzínu tak to bude ovlivňovat i studený, najeď do bloku hodnot na nastartovaným ohřátým autě, zadej sekci 000 a sleduj pátou pozici, pokud bude stále hodnota 128 tak je lambda v háji.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
17.12.08, 11:41 |
|
|
Tunningkiller
|
Kdyz to roztahnu tak ani prd,,starter toci motorem a nekdy to stukne nekdy i chytne na dva valce ale jinak prd,,,je to proklety:) dnes menim lambdu a uvidime ,,nemenim za novou takze se to podarit nemusi ,,,VAGA k dispozici nemam takze je to spatny skusim vymenit a uvidim:) tady v okoli to moc lidi nema,, po novym roce se chystam koupit kabel ale hlavne notebook,,pac bez pocalu udelam kulovi, a akorat se stekam:)
|
17.12.08, 15:31 |
|
|
Tunningkiller
|
Takze probehlo mereni multimetrem ,,a nevim co si o tom mam myslet na tej lambda sonde mi to ukazalo konstantni hodnotu a to jeden volt +-,, vyhrivani sem skousel a to funguje bezproblemu ,,kdyz sem tam dal lambdu co se mi valela v dilne tak ta neukazala nic a z vejfuku smrdel benzin porad stejne ,,zitra jdu jeste pro jednu jinou lambdu ,,koukal sem jestli neukapava vstrikovac a ten je ok zitra jeste mrknu jestli funguje ventil benzinovejch par a vsechny moznosti jsou nejspis vyplejtvany:) uz mne nic nenapada,,jinak kdyz sem meril tu lambdu asi poprvy co sem to takhle hrotil, nameril sem ten jeden volt i kdyz byl motor vyplej tak sem si rikal jestli si to ze mne dela prdel ,nebyl to presne jeden volt +- 0,8-0,9 coz znaci bohatou smes jestli se nemejlim,,co stim koukal sem na kabely ale nezdaj se mne nejaky spatny co vedou k ridici jednotce urcite to chce zjistit kterej je to pin na propoji ridici jednotky a skusit zmerit odpor,,,nevite kterej to ten pin je:) nekdo?
|
17.12.08, 18:07 |
|
|
Kristensen
|
Lambda by měla být napojená v jednotce na pin 38 a 15 u BMM a na 1,6 MPi by to mělo být stejné, ještě se mě tam motá pin 44 ale to nějak nechápu páč ten podle obrázku propojuje 38 a 15 jinak předehřev jde z napájení vstřiků
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
17.12.08, 19:17 |
|
|
Tunningkiller
|
Kristensen píše: Lambda by měla být napojená v jednotce na pin 38 a 15 u BMM a na 1,6 MPi by to mělo být stejné, ještě se mě tam motá pin 44 ale to nějak nechápu páč ten podle obrázku propojuje 38 a 15 jinak předehřev jde z napájení vstřiků
Diky moc hnedkaj zitra to vočekuju jestli zjistim ze vedeni proudu od lambdy k ridici jednotce je v poradku tak už fakt nevim predehrev je v poradku ten sem kontroloval ukazuje to neco kolem 13,5 voltu taky sem dnes zjistil ze to nic moc dobiji ale to by nemel bejt zdroj problemu
|
17.12.08, 20:00 |
|
|
Jiri
|
ahoj ja budu mit cislo 774 080 648 klidne so ozvi ja nevim jak kdy budu mit cas ale do chornic to mas kousek muzem se na to kdyz tak podivat..taky me zajima ten rapid 1.6 ...co dal na tom vagu jeste je...nejake jine kody tam nejsou...je treba spravne nastavena poloha rozdelovace..jestli se nepovolil a nepotocil....kabely promerit...palec...co trafo zapalovaci...jisrki to pravidelne....jake napeti pri startovani.....
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
17.12.08, 21:41 |
|
|
Kukyn
Příspěvky: 360 Bydliště: Lipovec,okres Blansko,kraj Jihomoravský,stát ČR
|
Muzě to být ten halův snímač zkus ho na osciloskopu a nebo taky zkus udělat test komprese-malý tlak=špatná jiskra=nestartuje tzn.koukni i na ventily jestli jsou špatný ukáže ti to test komprese
_________________ Škoda Favorit 136L 46kW
|
17.12.08, 21:50 |
|
|
Tunningkiller
|
To ja se urcite ozvu a brzy:) na vagu uz nevim co bylo delal mne to typek,,cely to proklikal a rek mne ze lambda jinak ze vse je ok...kompresni tlak sem skousel byl ok,,jinak jsem osciloskop nemam ,,nejodbornejsi co v dilne mam je 32klíč ,žárovková skoušečka a multimetr dnes promerim to vedeni a uvidim no ,,,strejda je s toho uz kapku nervozni
|
18.12.08, 08:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|