Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 14:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 klepani motoru za studena 
Autor Zpráva

Příspěvek klepani motoru za studena
Zdravim, za studena se mi z motoru ozyva pravidelne klepani, mizi s rostoucima otackama a za tepla. Ted, kdyz jsou celkem mrazy, je slysitelne zretelne. Poprvne jsem si ho vsim nekdy na jare, od te doby se najelo asi 15 000km, nezda se, ze by se to nejak zhorsovalo, jen cim je chladneji tim je to vice slyset. Vanu jsem mel pred casem dole, ale zadny evidentni problem videt nebyl. Kdysi jsem zkousel vyrazovat jednotlive kabely ke svickam, ale co si pamatuju, tak to nemelo zadny vliv. Poslech pres kovovou tycku k nicemu zajimavemu nevedl. Jestli to klepe s otackama kliky nebo vacky nejsem s to odhadnout. Kontrolka mazani zhasina bez problemu pri startovani (na originalnim baroskopu), olej mogul 5w40 po celou dobu provozu. Od pocatku se nepravidelne objevoval na olejovem vicku jemny zlatavy povlak (patrne z nektereho z kluznych lozisek) od te doby to najelo asi 60 000 km. Co si o tom myslite?

29.12.08, 00:29
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: klepani motoru za studena
pravidelne za studena? takove: KLEP---KLEP---KLEP, jakoby maly skritek klepal kladivkem o blok??

tipoval bych pístní čep...
neco to vydrzi, ale po roce-dvou zacnou odchazet krouzka, zalezi jak casto jezdis a v jakych otackach...

pistni cep mi takhle uz zrusil 2 motory...

29.12.08, 00:45
Profil ICQ

Příspěvek 
Kdyz nad tim tak uvazuju, tak to asi bude s nizsi frekvenci nez je otaceni kliky, protoze treba pri 1000ot/min. by to melo mit cca 16 Hz a tak vysoka ta frekvence klepani neni... spis polovicni - 8Hz (vacka a spol.) a i to bych rekl, ze je celkem dost... jenze pak uz mne vubec nenapada puvod toho zvuku....

29.12.08, 01:04

Příspěvek Re: klepani motoru za studena
LiMaK píše:
pravidelne za studena? takove: KLEP---KLEP---KLEP, jakoby maly skritek klepal kladivkem o blok??

tipoval bych pístní čep...
neco to vydrzi, ale po roce-dvou zacnou odchazet krouzka, zalezi jak casto jezdis a v jakych otackach...

pistni cep mi takhle uz zrusil 2 motory...

Az bude postaveny novy, tak pujde tenhle ulozit ev. opravit a do jineho auta.

29.12.08, 01:05

Příspěvek 
A máš seřízené ventily? :lol:

29.12.08, 02:06
Pan Kapitán

Příspěvek 
Nemuze nejak triskat palivovy cerpadlo?

Cvokárium: Youtube Instagram

29.12.08, 02:15
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
ventily jsou +- serizene, rozhodne to neni tak, ze by nekde byla vule 1mm a jinde nic.

29.12.08, 11:51
Hliník navždy.

Příspěvek 
Me to klepe uz kolik let a je to hrozny. Moc to netocim, jen do 5000. Uz pracuju na favo motoru :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

29.12.08, 12:58
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
No rad bych ten motor neodpravil :o)... preci jen to neni serie, sice uz ma neco za sebou, ale jezdi porad pekne, toci se obvykle 3-4 tisice, sem tam 5.5. Kdyz jsem s tim ale parkrat jel treba 500km po dalnici v kuse, dostaval asi docela zabrat.

29.12.08, 19:37

Příspěvek 
Tak jsem další majitel klepajícího stroje. 1.3MPI 2000 a má najeto cca 79000. Taky se mi to nelíbí. Zkoušel jsem vymáčknout spojku a neutichlo to. Takže asi opravdu něco v motoru. Už dřív jsem slyšel takové tupé zadrnčení mezi 1800-2300ot. Ale nic výrazného. Rozvody jsou zatím sticha.
Olej se tam lil 10W-40 ,ale nevím jak dlouho předchozí majitel jezdil na rozpadlý termostat... Jinak na klice vůle neni.
Takže mě napadá...: ojníční ložisko, pístní čep, (vačka asi takhle bouchat ani nemůže to by musela být hodně vylágrovaná)

Zajímalo by mne, co na to řekne Miloš...

30.12.08, 11:49
Mistr mechanik

Příspěvek 
já si koupil v brně UNIVER stetoskop, podobný co ti doktoři poslouchají srdce,

přikládáš na různé místa v motoru a učíš se poslouchat, až se naučíš poslochat, tak třeba zjistíš že rachot z motoru vydává alternátor,

prostě tím stetoskopem poběháš motor a lokalizuješ místo klepecu , nějaká trubka sice pomůže ale v žádném případě stetoskop nenahradí, stál něco přes dvě stovky,

jinak to nejde :D miloš

30.12.08, 18:11

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
slovacek.milos píše:

přikládáš na různé místa v motoru a učíš se poslouchat, až se naučíš poslochat, tak třeba zjistíš že rachot z motoru vydává alternátor,

prostě tím stetoskopem poběháš motor a lokalizuješ místo klepecu , nějaká trubka sice pomůže ale v žádném případě stetoskop nenahradí, stál něco přes dvě stovky,

asi budu investovat...

30.12.08, 18:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
slovacek.milos píše:

na neco je lepsi steto na neco tycka. stetem jsem to kdysi zkousel, ale bez vysledku, alt i cerpadlo ok. skoro se zdalo, ze nejsilnejsi to bylo na hlave. zkusim to ted znova a uvidim. nejaky tip na co bych se mel zamerit? sorry za text, pisu z pda. dik.

30.12.08, 19:35

Příspěvek 
Tak panove, dneska odpoledne, teplota kolem 0 a motor si krasne predl. Zadne klepani se nekonalo. Jen musim mydlem pomazat remen, trochu popiskava/susti....
Takze zadny cep, lozisko se nekonna?

Stetoskop, jo to by mohla byt dobra investice... Hlavne se nenchat namotat na altik, to by bolelo. Pred chvili jsem si presek nehet kvuli sroubu na prevodovce. Povolil, ale v tu chvili sem mel nehet na sutplechu :roll: Ale pak to melo i jednu vyhodu. Pritelkyne me zavezla do nemocnice a pak pomohla ten olej vymenit :wink:

Priste si ale vezmu rukavice. Docela to bolelo a kdovi jak dlouho bude nehet odrustat/dorustat....

30.12.08, 19:58
Mistr mechanik

Příspěvek 
simi píše:
slovacek.milos píše:

na neco je lepsi steto na neco tycka. stetem jsem to kdysi zkousel, ale bez vysledku, alt i cerpadlo ok. skoro se zdalo, ze nejsilnejsi to bylo na hlave. zkusim to ted znova a uvidim. nejaky tip na co bych se mel zamerit? sorry za text, pisu z pda. dik.

sám vidíš co je v tom motoru za krámů,

prostě na klepec fakt stetoskop tam právě nasaješ třeba chod kliky ta má prostě svůj zvuk a pokud přemístnuješ to čidlo dojdeš ke zdroji klepecui hydtaulické zdvihítko najdeš, pak na nšj zatlačíš a ono se promáčkne a jsi doma :D krásný pocit miloš

30.12.08, 20:54
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další