Autor |
Zpráva |
fert.j
|
Termostat
cau chtel bych sehnat termostat na favo aby otviral az pri 90- 95 stupnich. kde ho sehnat?
prosim jen vecne
|
5.3.09, 15:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Fa termostat má 88°C, je to takový rozdíl? Pokud ano, můžeš použít termostat z LADY. Chce to ale upravit zapojení hadic.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.3.09, 15:58 |
|
|
fert.j
|
Šemik píše: Fa termostat má 88°C, je to takový rozdíl? Pokud ano, můžeš použít termostat z LADY. Chce to ale upravit zapojení hadic.
a pri kolika otevira ziglackej?
|
5.3.09, 16:33 |
|
|
michalkatka
|
Re: Termostat
fert.j píše: cau chtel bych sehnat termostat na favo aby otviral az pri 90- 95 stupnich. kde ho sehnat?
prosim jen vecne
povedz mi prečo 88° je tak akurát, plne otvorený je niekde cez 95° ak máš nejaký problém daj si doporiadku chladiacu sústavu...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.3.09, 18:21 |
|
|
Šemik
|
Ten, pokud vím, udržuje těch 90-95°C.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.3.09, 18:21 |
|
|
fert.j
|
Re: Termostat
michalkatka píše: fert.j píše: cau chtel bych sehnat termostat na favo aby otviral az pri 90- 95 stupnich. kde ho sehnat?
prosim jen vecne povedz mi prečo 88° je tak akurát, plne otvorený je niekde cez 95° ak máš nejaký problém daj si doporiadku chladiacu sústavu...
ja mam chladici soustvu v pohode ale chtel bych aby otviral pri tech 90-95 protoze ten favoritackej motor je porad podchlazenej.me se rucicka totiz nedrzi v pulce ale vzdycky kus pod pulkou. cervena je moje teplota a zelenou bych chtel aby to drzelo.
|
6.3.09, 08:02 |
|
|
venda
|
Ty tomu budíku věříš? někde si sežeň přesný teploměr a změř si skutečnou teplotu motoru. A pak teprve laboruj s termostatem.
|
6.3.09, 08:33 |
|
|
fert.j
|
venda píše: Ty tomu budíku věříš? někde si sežeň přesný teploměr a změř si skutečnou teplotu motoru. A pak teprve laboruj s termostatem.
nee nejde o budik kdyz je teplota motoru tak jak ukazuje zelena carka tak motor jede jako das:-D ale kdyz je tak jak ukazuje cervena taj jede nejak normalne clovek ho musi chvilku premlouvat nez od nej dostane odezvu atd. takze to reknu takhle chci aby se mi teplota drzela na ty zeleny carce. a nechci strkat krabici pred chladic.
|
6.3.09, 08:40 |
|
|
škodař
|
fert.j píše: venda píše: Ty tomu budíku věříš? někde si sežeň přesný teploměr a změř si skutečnou teplotu motoru. A pak teprve laboruj s termostatem. nee nejde o budik kdyz je teplota motoru tak jak ukazuje zelena carka tak motor jede jako das:-D ale kdyz je tak jak ukazuje cervena taj jede nejak normalne clovek ho musi chvilku premlouvat nez od nej dostane odezvu atd. takze to reknu takhle chci aby se mi teplota drzela na ty zeleny carce. a nechci strkat krabici pred chladic. si dej budík ze škodovky pod kaputu a pozoruj možná by to chtěli vyměnit ten origo
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
6.3.09, 09:14 |
|
|
fert.j
|
škodař píše: fert.j píše: venda píše: Ty tomu budíku věříš? někde si sežeň přesný teploměr a změř si skutečnou teplotu motoru. A pak teprve laboruj s termostatem. nee nejde o budik kdyz je teplota motoru tak jak ukazuje zelena carka tak motor jede jako das:-D ale kdyz je tak jak ukazuje cervena taj jede nejak normalne clovek ho musi chvilku premlouvat nez od nej dostane odezvu atd. takze to reknu takhle chci aby se mi teplota drzela na ty zeleny carce. a nechci strkat krabici pred chladic. si dej budík ze škodovky pod kaputu a pozoruj možná by to chtěli vyměnit ten origo
nereste budik reste teplotu motoru. jak ji zvednu?jde mi o to kdyz ten budik ukazuje na ty zeleny carce tak motor jede perfektne.jak tu teplotu zvdnu na tu zelenou carku ted to mam krabici pred chladicem ale chtel bych to vyresit trvale.
Naposledy upravil fert.j dne 6.3.09, 10:30, celkově upraveno 1
|
6.3.09, 10:20 |
|
|
bitmap
|
Pokud ten budik ukazuje spravne, tak mas spatnej termostat.
Zajdi do autosalonu Skoda, nech si z Boleslavi objednat termostat a spolecne s tesnenim mezi pulky toho domecku zaplatis asi 220 korun.
Po vymene se ti teplota bude drzet asi tak uprostred toho bileho pole a nepotrebujes na to zadnej termostat ze zigula.
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
6.3.09, 10:30 |
|
|
fert.j
|
bitmap píše: Pokud ten budik ukazuje spravne, tak mas spatnej termostat. Zajdi do autosalonu Skoda, nech si z Boleslavi objednat termostat a spolecne s tesnenim mezi pulky toho domecku zaplatis asi 220 korun. Po vymene se ti teplota bude drzet asi tak uprostred toho bileho pole a nepotrebujes na to zadnej termostat ze zigula.
tkze si myslis ze treba protejka a nebo brzo otvira?
|
6.3.09, 10:32 |
|
|
bitmap
|
Nejspis otvira prilis brzo, takze i pri takhle nizke teplote uz pousti vodu ven.
Presne tenhle problem jsem ted resil, mel jsem porad rucicku takhle dole a po vymene origo termostatu vysplha kousek nad pulku toho bilyho pole a tam drzi jak zidovska vira
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
6.3.09, 10:35 |
|
|
fert.j
|
bitmap píše: Nejspis otvira prilis brzo, takze i pri takhle nizke teplote uz pousti vodu ven. Presne tenhle problem jsem ted resil, mel jsem porad rucicku takhle dole a po vymene origo termostatu vysplha kousek nad pulku toho bilyho pole a tam drzi jak zidovska vira
ok tak ja to zkusim.diky
|
6.3.09, 10:36 |
|
|
fert.j
|
dystak piste napady dal
|
6.3.09, 10:37 |
|
|