Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 04:09

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Felicia - škubání při jízdě 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicia - škubání při jízdě
Chtěl bych poradit při téhle závadě. Jedná se o Felicii r.v.95 50kw. Je tomu týden, co jsem v servisu nechal vyměnit alternátor a od té doby dělá auto divné trhavé pohyby. Je to divná náhoda, že to dělá právě od té výměny, tak teď nevím, jestli to není náhodou tím alternátorem. Nejvíce to zaškubává při třetím stupni. Když se přidává plyn, tak to je v pohodě, ale když se udržuje rychlost, tak auto zaškubává. Stačí přidat opět plyn a jede to normálně, ovšem při udržování stejného plynu to začne zase zaškubávat. Máte někdo nápad, čím to může být? Díky za rady.

3.3.09, 16:50
Pspvek Reklama

Příspěvek 
stejný problém řeším na škodě 120. když jsem vyměnil atlík, bylo to chvíli naprosto super, po nějaké dávce km začlo opět cukat. Nejsem elektrikář, zajímalo by mě, co je v tom alternátoru šptaně

3.3.09, 17:37
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
já bych to v altíku neviděl

ten problém bude ve VN to je kabely VN, svíčky NGK odtrh 0.7, palec a víčko rozdělovače, a nakonec klidně zapalovací modul a pokud vynuluješ motor tak ti musí palec směřivat středem na takovou tečku po obvodu tělesa rozdělovače

a co rozvody jestly vlajou že hrůza třepe kurníkem :shock: tak ty to ještě umocní :D miloš

3.3.09, 18:14

Příspěvek 
Tak mi to nedalo a šel jsem natočit auto. Myslím, že teď už si můžu být jistý, že to je tím alternátorem. Nastartoval jsem a rozsvítil světla. Chvilku to jelo v klidu a pak začalo dost kolísat napětí, že světla připomínaly blikačky na vánočním stromku. Tak že to zaškubávání je podle mě kolísáním napětí díky špatnému dobíjení. Dám vyměnit altík a hned budu vědět na čem jsem.

3.3.09, 19:03
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
petnet2 píše:
Tak mi to nedalo a šel jsem natočit auto. Myslím, že teď už si můžu být jistý, že to je tím alternátorem. Nastartoval jsem a rozsvítil světla. Chvilku to jelo v klidu a pak začalo dost kolísat napětí, že světla připomínaly blikačky na vánočním stromku. Tak že to zaškubávání je podle mě kolísáním napětí díky špatnému dobíjení. Dám vyměnit altík a hned budu vědět na čem jsem.

nevím zda to pomůže ale chyba je podle mě v řemenici nebo v klínáku že už je moc vychozený nebo naopak povoleny ikdyž by být neměl ...

#2580 fávo 135 LSe - Get Hard

3.3.09, 19:19
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Tak to můžeš mít taky pravdu, že je špatně napnutý klíňák. Proto jsem to nechával měnit v servisu, aby jsem se téhle chybě vyhnul. Ovšem, jestli to v tom servisu odflákli a je to opravdu nenapnutým klíňákem, tak si to pěkně vypijou!

3.3.09, 20:08
Junior TW team, Tydýt

Příspěvek 
petnet2 píše:
Tak to můžeš mít taky pravdu, že je špatně napnutý klíňák. Proto jsem to nechával měnit v servisu, aby jsem se téhle chybě vyhnul. Ovšem, jestli to v tom servisu odflákli a je to opravdu nenapnutým klíňákem, tak si to pěkně vypijou!

jj, měla by tam být vůle tak 1 - 1,5 cm na tu délku tak to zkus a uvidíš ...
ale pokud by to bylo blbě dotáhly tak by to mělo i trochu pískat ...

#2580 fávo 135 LSe - Get Hard

3.3.09, 20:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Tak klíňák se zdá být natažený dostatečně. Nějaké pískání při točení vůbec není, tak že klíňákem to asi nebude. Zajdu dnes do servisu a nechám prohlédnout ten alternátor.

4.3.09, 10:02

Příspěvek 
tak máme uplně stejný problém, protože moje stodvacítka se chová uplně stejně, jak jsi to popisoval s tím blikáním kontrolek, tak mi to dělá taky. V elektrice jsem měnil už snad vše co šlo, v karburaci taky. Nic, auto cuká a když cuká, blikaj kontrolky.

4.3.09, 11:06
Profil ICQ

Příspěvek 
Marra píše:
tak máme uplně stejný problém, protože moje stodvacítka se chová uplně stejně, jak jsi to popisoval s tím blikáním kontrolek, tak mi to dělá taky. V elektrice jsem měnil už snad vše co šlo, v karburaci taky. Nic, auto cuká a když cuká, blikaj kontrolky.

Alternátor, nebo regulátor. Případně nějaký špatný spoj.

4.3.09, 12:23

Příspěvek 
no regulátor jsem už zkoušel měnit ovšem bez úspěchu, ale můžu zkusit. Alternátor jsem měnil taky a hned po výměně auto jelo jak po másle, bez skákání, cukání...ovšem po 50 km postupně lehce začlo až zase škubká jako dnes. Takže těko říci, ale bude to v tom, páč to byla jediná změna, kdy jsem něco vyměnil a zafungovalo to, aspoň na chvíli:) pomohl by třeba lepší altík z fáčka?

4.3.09, 18:03
Profil ICQ

Příspěvek 
i dobrý 742 alternátor by mohl pomoct. Každopádně to může být i jen špatný kabel, vyměnil bych i ten pro jistotu

4.3.09, 18:05

Příspěvek 
Tak v servisu jsem s nějakou jejich radou moc neuspěl. Kdybych prý dal čtyři stovky, tak se na to kouknou a snad i najdou příčinu :o) Rozhodl jsem se jít do nového altíku, tak jsem koupil za přijatelnou cenu 1440kč nový. Jinak, ten samej mají v jiné prodejně za 1750kč. A úplně stejný mi v tom servisu nebízeli za 2000 Kč :o) Do repasu už nejdu. Zítra to jdu ve dvě měnit, tak konečně dostanu rozhřešení mého problému a budu vědět jistě, jestli to tím altíkem bylo.

4.3.09, 18:30

Příspěvek 
perfektní, tak dej prosím vědět, jak jsi dopadl, ať můžu laborovat taky:)

4.3.09, 18:38
Profil ICQ

Příspěvek 
petnet2 píše:
Tak v servisu jsem s nějakou jejich radou moc neuspěl. Kdybych prý dal čtyři stovky, tak se na to kouknou a snad i najdou příčinu :o) Rozhodl jsem se jít do nového altíku, tak jsem koupil za přijatelnou cenu 1440kč nový. Jinak, ten samej mají v jiné prodejně za 1750kč. A úplně stejný mi v tom servisu nebízeli za 2000 Kč :o) Do repasu už nejdu. Zítra to jdu ve dvě měnit, tak konečně dostanu rozhřešení mého problému a budu vědět jistě, jestli to tím altíkem bylo.

za necelých 1500? To je nějaká čína ne?

4.3.09, 18:47
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další