Netáhne, chcípá - motor, kdo by opravil?
Autor |
Zpráva |
milka
|
Netáhne, chcípá - motor, kdo by opravil?
Ahoj
Mám problém , už delší s mojí 105, motor vůbec nemá tah jako dříve, hlavně do kopců, jednou se i přidřel , nejspíš klika nebot tak, něco, ted už to ani nevyjede kopec a chcípá. Ná to i ted problém se startováním hlavně za tepla. Prostě sháním někoho, kdo by mi ten motor dal dohromady, opravil a seřídil, atd.. nebo řekl, aspon co to mu je, jestli to má cenu opravit atd...
Nevíte o někom šikovným a ne drahým z Jičína a okolí.
Mám to jako auto dopráce, tudíž je to akutní.
díky moc za tipy a rady.
|
19.8.08, 22:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
škodař
|
Re: Netáhne, chcípá - motor, kdo by opravil?
milka píše: Ahoj Mám problém , už delší s mojí 105, motor vůbec nemá tah jako dříve, hlavně do kopců, jednou se i přidřel , nejspíš klika nebot tak, něco, ted už to ani nevyjede kopec a chcípá. Ná to i ted problém se startováním hlavně za tepla. Prostě sháním někoho, kdo by mi ten motor dal dohromady, opravil a seřídil, atd.. nebo řekl, aspon co to mu je, jestli to má cenu opravit atd... Nevíte o někom šikovným a ne drahým z Jičína a okolí. Mám to jako auto dopráce, tudíž je to akutní. díky moc za tipy a rady. tak kouknout bych na to mohl profík nejsme ale amatér myslím ež taky ne a nějaký díli doma mám
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
19.8.08, 22:42 |
|
|
Martin91
|
Re: Netáhne, chcípá - motor, kdo by opravil?
škodař píše: milka píše: Ahoj Mám problém , už delší s mojí 105, motor vůbec nemá tah jako dříve, hlavně do kopců, jednou se i přidřel , nejspíš klika nebot tak, něco, ted už to ani nevyjede kopec a chcípá. Ná to i ted problém se startováním hlavně za tepla. Prostě sháním někoho, kdo by mi ten motor dal dohromady, opravil a seřídil, atd.. nebo řekl, aspon co to mu je, jestli to má cenu opravit atd... Nevíte o někom šikovným a ne drahým z Jičína a okolí. Mám to jako auto dopráce, tudíž je to akutní. díky moc za tipy a rady. tak kouknout bych na to mohl profík nejsme ale amatér myslím ež taky ne a nějaký díli doma mám
Akorát to máš trošku ruky ne??
_________________ Š 100L http://martin91.rajce.idnes.cz/S100_-_Stovecka Š 110R http://martin91.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_,,eRko Š 136GL http://martin91.rajce.idnes.cz/Smoula/ Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.
|
19.8.08, 22:45 |
|
|
Jiri
|
ja myslim ze zaklad je predstih pokud by sem nedko dal aspon fotku kde jsou rysky a aspon trochu tomu rozumis tak to zvladnes aspon zkontrolovat ..kdyz nepohnes s rozdelovacem tak nic nepokazis a nahlasis nam aspon jakej ten predstih je...ja ale nevim jak to vysvetlit ..chtelo by fotku remenice s ryskou ...zalezi jak moc se na to citis...
|
19.8.08, 22:57 |
|
|
rudi
|
No ak si sa v tom nevŕtal len jazdil, tak môj tip je - piestne krúžky - určite dostali zabrať pri tom "pridretí"
|
20.8.08, 12:01 |
|
|
milka
|
Je fakt, že se motor moc neopečovával, krom toho oleje, ale jen dolívání.
A jak myslíte, že by v těch případech, co tady tipujete, byla drahá oprava, co vše by se muselo opravit cca. nebo, zda by to vůbec šlo opravit??
|
20.8.08, 12:23 |
|
|
škodař
|
milka píše: Je fakt, že se motor moc neopečovával, krom toho oleje, ale jen dolívání. A jak myslíte, že by v těch případech, co tady tipujete, byla drahá oprava, co vše by se muselo opravit cca. nebo, zda by to vůbec šlo opravit?? zkus rozhýbat hruhou komoru myslím ež i ta uděwlá dost na výkonu jinak svíčky a kokni na vůle v rozdělovači a na předstih
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
|
20.8.08, 12:27 |
|
|
fatal
rejpal
|
milka píše: Je fakt, že se motor moc neopečovával, krom toho oleje, ale jen dolívání.
Pokud se dlouho olej neměnil a jen doléval, doporučuju okamžitou výměnu spojenou s vyčištěním vany. Samozřejmě jen v případě že ten motor nepůjde pryč... Pokud je opravdu přidřený, bude stejně potřebovat pořádnou opravu nebo výměnu.
|
20.8.08, 12:33 |
|
|
Jiri
|
to jeste vubec nenusi nic znamenat pokud se doleva olej tak vymenit hlavne filtr...ale nez do toho vrazet penize tak v prve rade serizeni to nic nestoji ..a kontrola svicek a vzduchoveho filtru...prvni vec predstih..jestli to pali az nekde za uvrati tak se nedivim ze to nestartuje a nejde..
|
20.8.08, 19:17 |
|
|
ferrari
|
A veľmi jednoduchá záležitosť - nemohlo sa stať, že sa pri tom pridretí (asi aj prehriatí) stalo niečo so sviečkami? Možno Ti to ide iba na 3 valce...možno aj na 2...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
24.8.08, 07:26 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já bych ho dal na váhu v kovošrotu ten motor a koupil na vrakecu celý agregát 120 třeba ve vracově jsou ochotní předvést na autě a pak ti ho vyrvou a jedeš domů 2500-4500 kč miloš
|
24.8.08, 08:54 |
|
|
škodař
|
slovacek.milos píše: já bych ho dal na váhu v kovošrotu ten motor a koupil na vrakecu celý agregát 120 třeba ve vracově jsou ochotní předvést na autě a pak ti ho vyrvou a jedeš domů 2500-4500 kč miloš kdybys chtěl motor mám doma 105káča ale vzal bych si z něho vanu a karbec by sme se nějak domluvili kdyžtak ale jsem z daleka no
|
24.8.08, 10:09 |
|
|
milka
|
Tak díky všem za rady, ale právě jsme ji dali ke známému do nemocnice, ale bohhužel nám potvrdil ,to co jsme si mysleli, motor je v pr.... No jo jsem blbec, ale člověk se musí někde poučit, ale sháním teda jiný udržovaný motor do 105 nevím jak to je ted kdybych tam chtěla dát 120, slyšela jsem, že to ted už nějak nejde, tak nevím. Ale kdybyste někdo měl, věděl o motoru do 105 tak sem s ním. Jsem z Jičína. díky
|
24.8.08, 16:34 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
milka píše: Tak díky všem za rady, ale právě jsme ji dali ke známému do nemocnice, ale bohhužel nám potvrdil ,to co jsme si mysleli, motor je v pr.... No jo jsem blbec, ale člověk se musí někde poučit, ale sháním teda jiný udržovaný motor do 105 nevím jak to je ted kdybych tam chtěla dát 120, slyšela jsem, že to ted už nějak nejde, tak nevím. Ale kdybyste někdo měl, věděl o motoru do 105 tak sem s ním. Jsem z Jičína. díky
ale de to se tu pořád řeší, blok je záměnný a tak nahlásíš výměna bloku 120 a pajšl je 105 , já bych 105 nedával , koupil jsem 120 za 500 korun celou pro tchána, udělal si prahy a je spokojený za život měl motorku a 105 1973 miloš
|
24.8.08, 16:54 |
|
|
milka
|
No já bych taky radši tu 120,ale jen prostě pak aby nebyl problém na STK, já s tím stejně jezdím jen do práce tady přes kopec, kde lišky dávaj dobrou noc, ale náhoda je blbec, proto se ptám přeci jenom tady Vy máte s tím zkušenosti, proto jsem tady.
|
24.8.08, 17:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|