Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
zvýšený voľnobeh LEKR pre klímu
takže mi svitlo ako zrejme vymyslím zvýšenie voľnobehu pri behu kompresora klímy...
vyrobím druhý doraz klapky (podobne ako šroub čo sa nastavuje voľnobeh) ktorý bude ovládaný podtlakom (použijem membránu objemového ovládača) ktorý bude spínať ten ventil čo je pri BMM na odvetranie nádrže...
Pri pohone na LPG to bude bez problémov, len neviem či pri chode na benzín budem musieť vymyslieť aj obohatenie zmesi palivom, alebo bude klapka pootvorená natoľko že už si palivo začne ťahať s prechodového systému 1. komory....
nemá niekto servisný manuál pre Feliciový karb pre klímu (aj také sa vyrábali do Turecka).
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
4.9.08, 09:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: zvýšený voľnobeh LEKR pre klímu
ono, podtlaková membrána sa dá použiť na hocičo, podtlak má dosť veľkú silu...
|
4.9.08, 13:54 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
A to volnobeh nestaci?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
4.9.08, 14:12 |
|
|
Neex
|
Matthes píše: A to volnobeh nestaci?
No právě že ne pokud běží kompresor klimy...
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
4.9.08, 14:32 |
|
|
Neex
|
Michale díval jsem se jestli o tom někde něco nemám ale nenašel jsem ani řádku a to materiálů mám celkem dost... Teď mě ale napadlo že by se to dalo nějak obšlehnout např z Golfu 2 nebo Passatu ...ty měli Pierburg 2E2 i klimu... dával se tam později i Pierburg 2E3 ale nejsem si jistý jestli do modelů s klimatizací ....jestli tam to už nebylo se vstřikováním.
|
4.9.08, 14:33 |
|
|
michalkatka
|
Neex píše: Michale díval jsem se jestli o tom někde něco nemám ale nenašel jsem ani řádku a to materiálů mám celkem dost... Teď mě ale napadlo že by se to dalo nějak obšlehnout např z Golfu 2 nebo Passatu ...ty měli Pierburg 2E2 i klimu... dával se tam později i Pierburg 2E3 ale nejsem si jistý jestli do modelů s klimatizací ....jestli tam to už nebylo se vstřikováním. ja som našiel karb pre klímu Felda, ale iba ako celý ND, nič konkrétne o ňom... teraz mám doma dva nejaké ekotroniky, jeden ma zaujal lebo má difúzory myslím 20 a 28! ten je z nejakej 1.6, ale bohužial tiež Ekotronic, a je zložitejší ako rádio, čiže môže byť pre klímu, ale bez oststaných čidiel a RJ to nemám šancu rozchodiť... Matthes píše: A to volnobeh nestaci?
voľnobeh stačí, normálne ho mám cca 1000, ale keď zopne kompresor je cca 400-500 a to sa motor už dosť trápi.
|
4.9.08, 14:55 |
|
|
Neex
|
No a co tam zkusit hodit ten Pierburg 2E2 pro klimu (teda jestli se dá ještě sehnat)? Jestli se nepletu tak příruba by měla být stejná.
|
4.9.08, 16:57 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Neex píše: No a co tam zkusit hodit ten Pierburg 2E2 pro klimu (teda jestli se dá ještě sehnat)? Jestli se nepletu tak příruba by měla být stejná.
no zohnat 2E2 pre klimu bude asi tak narocne ako zohnat klimachladic
daj si tam proste magnet co ti pridvihne priveru ako sytic a bude spinat ked sa zapne klima, hotovo
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
4.9.08, 17:02 |
|
|
Neex
|
deekay píše: Neex píše: No a co tam zkusit hodit ten Pierburg 2E2 pro klimu (teda jestli se dá ještě sehnat)? Jestli se nepletu tak příruba by měla být stejná. no zohnat 2E2 pre klimu bude asi tak narocne ako zohnat klimachladic daj si tam proste magnet co ti pridvihne priveru ako sytic a bude spinat ked sa zapne klima, hotovo
ty jsi ale koumák
|
4.9.08, 17:11 |
|
|
michalkatka
|
deekay píše: Neex píše: No a co tam zkusit hodit ten Pierburg 2E2 pro klimu (teda jestli se dá ještě sehnat)? Jestli se nepletu tak příruba by měla být stejná. no zohnat 2E2 pre klimu bude asi tak narocne ako zohnat klimachladic daj si tam proste magnet co ti pridvihne priveru ako sytic a bude spinat ked sa zapne klima, hotovo
vieš ako silou tlačí struna klapku 1. stupňa do voľbobežnej polohy?
vieš si konštrukčne predstaviť ten elektromagnet aby to potlačil a nebral pri tom 10A?
|
4.9.08, 18:54 |
|
|
Kristensen
|
Já bych zkusil klidně i obyč karbec z golfa protože má takovou záhadnou podtlakovou regulaci volnoběhu, když ho spojkou přidusíš tak se automaticky přizvedne volnoběh ale většinou s tím byly problémy že ta regulace nechodí že si to houpe s otáčkama jak chce když už je to starý
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
4.9.08, 19:30 |
|
|
Neex
|
Kristensen píše: Já bych zkusil klidně i obyč karbec z golfa protože má takovou záhadnou podtlakovou regulaci volnoběhu, když ho spojkou přidusíš tak se automaticky přizvedne volnoběh ale většinou s tím byly problémy že ta regulace nechodí že si to houpe s otáčkama jak chce když už je to starý
No o tom mluvím
|
4.9.08, 19:32 |
|
|
Kristensen
|
Neex píše: Kristensen píše: Já bych zkusil klidně i obyč karbec z golfa protože má takovou záhadnou podtlakovou regulaci volnoběhu, když ho spojkou přidusíš tak se automaticky přizvedne volnoběh ale většinou s tím byly problémy že ta regulace nechodí že si to houpe s otáčkama jak chce když už je to starý No o tom mluvím
jj No ale stejně teď když nad tím přemýšlím to by asi nešlo zaměnit za lekra, ten karb už měl dost kabelů si myslím že spíš podobnej ecotronicu ne?
|
4.9.08, 19:34 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
michalkatka píše: vieš ako silou tlačí struna klapku 1. stupňa do voľbobežnej polohy?
vieš si konštrukčne predstaviť ten elektromagnet aby to potlačil a nebral pri tom 10A?
A co netlacit proti tomu peru klapky, ale neco tam nasunout z boku? Takze bys zap klimu, ten doraz by se posunul ke klapce, pak bys drknul o plyn a ten novy doraz by vjel pod nejaky vehement prvni klapky a tim to zablokoval. To je velmi debilne vysvetleno nevim jesi to z toho pochopis
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
4.9.08, 19:36 |
|
|
Kristensen
|
Matthes píše: michalkatka píše: vieš ako silou tlačí struna klapku 1. stupňa do voľbobežnej polohy?
vieš si konštrukčne predstaviť ten elektromagnet aby to potlačil a nebral pri tom 10A? A co netlacit proti tomu peru klapky, ale neco tam nasunout z boku? Takze bys zap klimu, ten doraz by se posunul ke klapce, pak bys drknul o plyn a ten novy doraz by vjel pod nejaky vehement prvni klapky a tim to zablokoval. To je velmi debilne vysvetleno nevim jesi to z toho pochopis
Tyyyyyyyyjoooooooooo normálně jsi mě to vyrval z huby, teď tady nad tím přemýšlím už deset minut že by to udělal něco jako opačnej sytič ale pořád mě to tam neštimuje s místem tak jsem zatím nic nepsal
|
4.9.08, 19:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|