Autor |
Zpráva |
Hatta
|
1.9D kdy žhaví?
Ahoj lidi, prosím poraďte mi při jakých teplotách Vám ještě žhaví fel. 1.9D? Pokud mám motor studený tak žhaví, a po nažhavení krásně chytne na převalení. Pokud má motor dle ukazatele víc jak 70 stupňů tak už nežhaví a motor nechce naskočit, to samé i při větších teplotách. Třeba při 80 stupních trvá cca 10 vteřin protáčení startéru než motor naskočí. Prostě za tepla nechytá Pokud ovšem mechanicky přetlačim žhavící relátko, tak motor naskočí krásně i při teplém motoru. Jak docílit toho aby žhavila i za tepla? Nebo co je špatně? Díky
|
7.6.09, 21:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
okta žhaví od -4
tohle je běžnej problém, jesi máš špatný žhavičky, tak vyměnit, jinak udělat manuální ovládání...prostě zmáčkneš čudlik tim odpojíš (zapojíš ....teď nevim) žhavení a vono to chytne takhle to měl chlápek ze vsi na oktě 66kw TDI
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
7.6.09, 21:55 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: 1.9D kdy žhaví?
Hatta píše: Ahoj lidi, prosím poraďte mi při jakých teplotách Vám ještě žhaví fel. 1.9D? Pokud mám motor studený tak žhaví, a po nažhavení krásně chytne na převalení. Pokud má motor dle ukazatele víc jak 70 stupňů tak už nežhaví a motor nechce naskočit, to samé i při větších teplotách. Třeba při 80 stupních trvá cca 10 vteřin protáčení startéru než motor naskočí. Prostě za tepla nechytá Pokud ovšem mechanicky přetlačim žhavící relátko, tak motor naskočí krásně i při teplém motoru. Jak docílit toho aby žhavila i za tepla? Nebo co je špatně? Díky
myslíš feldu 1.9 nebo co máš za strojek miloš
|
7.6.09, 21:58 |
|
|
Hatta
|
Takže žhavičky KO? Tak to jo, samo to hned zkusim. Mě vrtalo hlavou, že to chce žhavit jen za studena.
|
|
|
patrik-hp
|
Dej si tam žlutý benziňácký čidlo....Ale počítej,že svíce pujdou rychlejc do kopru..
|
|
|
Hatta
|
JOJO felda 1.9D rok 1997
|
7.6.09, 21:59 |
|
|
Hatta
|
Tak zkusim vyměnit ty žhavící svíčky, snad to pomůže
|
7.6.09, 22:02 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jo promin felda, na feldu je mnoho triků jak píše ondra ten mám tlačítko na levou ruku v plastu pod přepinačem na blikače, úl se dávají jené čidla teploty, různé oblbovací relátka, starter, baterka,
nebo taky je dobrá klíč š.13 povolit na kole čerpadlo a potočit dopředu, za tepla po chloupkách až ti motor bude startovat, chod bude ostřejší ale spotřeba spadne k 5 litrům , klidně najedu na nádrž 910 km miloš
|
7.6.09, 22:03 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
žhavícíma svíčkama to nebude zbytečná investice
máš dvě levné možnosti tlačítko nebo potočit čerpadlem miloš
Naposledy upravil slovacek.milos dne 7.6.09, 22:13, celkově upraveno 1
|
7.6.09, 22:06 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
radši bych nastavil ten předvstřik s hodinkama
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
7.6.09, 22:07 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
patrik-hp píše: Dej si tam žlutý benziňácký čidlo....Ale počítej,že svíce pujdou rychlejc do kopru..
já si schválně koupil dvě a dvě bosch a NGK drží snad už dva roky
nedávno jsem dělal čerpadlo a dal základní nastavení 6 stupnů za tepla jsem bez tlačítka nenatočil a spotřeba vzrostla tak 7.3
no už jsem tomu dal co to hce a teplý start i spotřeba je super miloš
|
7.6.09, 22:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sadra17 píše: radši bych nastavil ten předvstřik s hodinkama
o těch hodinkách vyprávěj podrobně miloš
|
7.6.09, 22:12 |
|
|
Hatta
|
To s tim pootočením čerpadla je hodně zajímavá věc? Mohl bys mi to prosimtě nějak podrobněji popsat? Nerad bych tam přidělával další spínač na "manuální žhavení" Jednou to třeba budu chtít prodat a vypadalo by to blbě:-) Jinak když jsem počítal spotřebu - podle ujetých Km a množství paliva, tak mám průměr 5,9L ale nejsem žádnej závodník. Najeto 200tis a krom toho chytání motor klape jak hodinky, žádnej traktor.
|
7.6.09, 22:19 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
zezadu na čerpadle uprostřed mezi trubkama je zátka místo ní našroubuješ hodinky s vhodným nástavcem (většinou se prodávaji sady) a točíš proti směru otáčení motoru až se zastaví tak vynuluješ a jedeš do hú a pak přečteš na hodinkách předvsřik pro koktávku by měl bejt 0.65-0.75 radši dávej horní hranici motor je pak ostřejší
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
7.6.09, 22:19 |
|
|
Hatta
|
Uf tak to asi nedám:-(
|
7.6.09, 22:24 |
|
|
Reklama