Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.11.24, 00:43

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 rozvody - fábia 1.9tdi + drážkový řemen 
Autor Zpráva

Příspěvek rozvody - fábia 1.9tdi + drážkový řemen
ahoj

mám pár dotázku pro odborníky

- je pravda že musí u fábie tdi při výměně rozvodové sady motor ven? dočetl jsem se to v servisním manuálu a jen zírám.
- další věc by mne zajímala -> je potřeba měnit i vodní pumpu když je poháněná rozvoďákem?
- lze vyměnit klíňák "vrchem" a třeba na cestě nebo to jde pouze zespodu po oddělaní odhlučnění? auto má klimu.

děkuji za pomoc

26.7.09, 20:37
Pspvek Reklama

Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
ono ty manuály sou na dvě věci :lol: u oktávky tdi bys měl taky vyndat světlo ale proč ? :shock: a vodní pumpu vyměnit určitě ono radši dát pár tisicovek za pumpu než potom pát desetitisícovek za motor :wink: a k tomu řemenu si myslim že vzchem případně spodem od kola by měl jít ale na cestě bys to těžko dělal :lol:

26.7.09, 20:42
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
k tomu světlu, to se vytahuje proto že pak nejde dát objímka na hadici od inerkuleru, dá se to odrbat tak že nedáš pružnou sponu co tam byla ale klasickou sponu,

no měnit ten rozvodák poprve, bez hrazdy, bez dvousloupáku, a ještě s klimou, no potěš to bude ku...ev, navíc TDi je PD takže pokud neumíš naštelovat rozvodák ti to nechytne na tom je PD založeno,

no jestli máš představu že tam něco povolíš a nějak rozvodák vytáhneš vrchem, to je všechno jinak napoprve :shock: :?: :evil: zjistíš krutou pravdu

je to nehorázný voser :wink: miloš

26.7.09, 22:17

Příspěvek 
sice umím opravit/vyměnit dost věcí, ale rozvoďák u tohohle měnit nebudu (nechám to pro šikovnější) - zajímalo mne pouze, jestli je v tom manuálu pravda. takový "postup" bych totiž čekal spíš u renaultu apod.

26.7.09, 22:29

Příspěvek 
Ten manuál je špatně...Motor zůstane ve vozidle :wink:

26.7.09, 22:35
Mistr mechanik

Příspěvek 
boobika píše:
sice umím opravit/vyměnit dost věcí, ale rozvoďák u tohohle měnit nebudu (nechám to pro šikovnější) - zajímalo mne pouze, jestli je v tom manuálu pravda. takový "postup" bych totiž čekal spíš u renaultu apod.

možná je to tam podivně napsáno, ten motor drží při výměně jen na převodovce odšroubuješ držák z pravého podběhu a pak musíš mít motor na hrazdě abys mohl přitahovat nahoru a dolu a odšroubovat držák z motoru, taky v manuálu chybí sem tam vyorazení třech šroubů je tam jen jeden a najit je :?: a pak ho dostat ven, je to ježek v kleci a ta klima to řádně komplikuje, taky v manuálu neníí dobře vysvěleno sestavení těch kdytů že musíš začat spodním a pak prostředním jinak nejdou do sebe, nebo naráz, kolikrát kladna nejde povolit že šrouby musíš nadvařit,

poprve, bez manuálu, bez přípravků a autodat to je síla :?: a nervy :shock: , jak už pak víš kde a co je to v pohodě :D miloš

27.7.09, 06:26
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]